La Biblioteca Naţională se pregăteşte un proiect unic în România. Nume de cod: ”Armonia artelor”
- Daniel Măgureanu
- 27 noiembrie 2015, 23:33
Un eveniment artistic care surprinde privitorii prin originalitatea conceptului va fi organizat la Biblioteca Naţională a României.
Pe 3 decembrie, de la 18:30, la Biblioteca Naţională a României, artistul plastic Georgeta Constantinescu şi hair designer-ul Cristina Grama îi invită pe iubitorii de frumos la vernisajul expoziţiei "Armonia artelor", un eveniment artistic care surprinde privitorii prin originalitatea conceptului, conform unui comunicat de presă.
Colaborarea dintre cele două artiste şi integrarea mai multor tipuri de arte în expoziţia care va fi deschisă publicului între 3 şi 15 decembrie a dus la crearea unui tip de spectacol unic în România. Cu un concept gândit şi elaborat pe parcursul a 5 luni de zile, inspirat din opera artistului plastic Georgeta Constantinescu, hair-designer-ul Cristina Grama semnează şi costumele minimaliste cu accente androgine, din materiale ce par desprinse din picturile colecţiei dând senzaţia unor imagini 4D.
Alături de Cristina Grama, la desăvârşirea performance-ului contribuie 8 stilişti de hair, 2 make-up artişti, 13 modele care vor însufleţi cele 17 picturi din colecţie, iar muzica performance-ul “Armonia Artelor” va fi semnată de Silent Strike, cu piesă “Blue Whispers”.
Cu lucrări în colecţii particulare din Statele Unite, Austria, Germania, Elveţia, Franţa şi România şi expoziţii la Bucureşti şi Viena, artistul plastic Georgeta Constantinescu spune, prin pânzele sale, fascinanta poveste a naşterii unui nou univers, fie că acesta se referă la o realitate interioară sau exterioară.
Sentimentul copleşitor de a fi martor la una dintre marile taine ale lumii, la momentul când o emoţie, un gând sau însăşi viaţa irup şi se impun într-un univers virgin este transmis de artista prin lucrări care tulbură şi entuziasmează în egală măsură. "M-am întors către mine însămi pentru a-mi regăsi sufletul şi a-l pune apoi pe pânze din ce în ce mai mari", mărturiseşte Georgeta Constantinescu.
"Lucrările artistei Georgeta Constantinescu au născut în mine o viziune complexă şi emoţionantă: în fiecare dintre tablourile ei am văzut o lume, am descoperit o luptă, am recunoscut un suflet aflat în căutarea adevăratei identităţi. Şi, ce este mai important, mi-am dat seama că această viziune poate fi valabilă pentru fiecare dintre noi. Am încercat să transpun penru voi această viziune inspirată de lumile din tablourile Georgetei Constantinescu. De la aceste lumi a pornit totul", explică hair designer-ul Cristina Grama.
Astfel, expoziţia "Armonia artelor" propune iubitorilor de frumos un spectacol complex, în care pictura, hair designul, coregrafia, muzica, make-up-ul şi designul vestimentar sunt integrate într-un moment artistic de o sensibilitate aparte. 17 modele vor deveni "tablouri vii" şi vor crea privitorilor senzaţia că s-au născut din picturile Georgetei Constantinescu.
"Există în fiecare lucrare de-a Georgetei Constantinescu un personaj care, până la un moment dat, până la o răzvrătire de culoare, de formă sau de dimensiune temporală, a trăit fericit şi senin, fără să se preocupe de nimic din ceea ce există în afară lumii sale. Călătoria începe în momentul în care descoperă că există – aproape, la o aruncătură de suflet, la doar câţiva paşi de dans – şi alte universuri şi alte suflete şi alte lupte. Cine ar putea rezista tentaţiei de a descoperi ce este în lumile de alături? ", întreabă Cristina Grama.
Pe 3 decembrie, de la 18.30, la Biblioteca Naţională a României, iubitorilor artei li se propune o călătorie fascinantă, tulburătoare, pe parcursul căreia vor descoperi cu surprindere o formă de manifestare artistică cu totul inedită.
Expoziţia "Armonia artelor" este deschisă publicului între 3 şi 15 decembrie, de luni până vineri, între orele 08.00 – 18.00.
Imagini din evenimentul artistic "Abstract" creat de Cristina Grama împreună cu Georgeta Constantinescu şi care a precedat expoziţia "Armonia artelor" pot fi urmărite accesând link-urile
http://fason.ro/portfolio/collections/ şi http://www.georgetaconstantinescu.com/abstract/ .