Editura Evenimentul si Capital

Ioan Aurel Pop a fost numit șef al comisiei care controlează DIPLOMELE și TITLURILE universitare. Când a avut de-a face cu un plagiat grosolan s-a uitat în altă parte

Autor: | | 10 Comentarii | 2574 Vizualizari

Academicianul Ioan Aurel Pop, rector al Universității Babeș Bolyai Cluj este, începând ce vineri, noul președinte al Consiliului Națiional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare.

Instituția pe care Ioan Aurel Pop o conduce are un rol foarte important în acordarea cu corectitudine a titlurilor universitare și a titlurilor de doctor în diferite științe. Practic, orice acuzație de plagiat se va soluționa de această comisie care este chemată să aplice legea, să respingă acuzația sau să o admită și, în consecință, să retragă titlul universitar.

Ioan Aurel Pop a declarat că se simte onorat că a fost numit în această funcție pe care o va îndeplini cu responsabilitate. ”Alegerea mea în funcția de președinte al CNATDCU reprezintă o continuare a asumării unor responsabilități în spațiul public. Întreaga mea activitate profesională, fie că am predat istorie unor minți tinere, fie că am condus cea mai mare universitate din România, s-a bazat pe asumarea deplină a rolului pe care l-am avut. Am încercat să mă pun, cu onoare și demnitate, în slujba oamenilor”, a spus rectorul.

Plagiat trecut sub preș

ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Numai că în anul 2014, când UBB s-a confruntat cu un mare scandal legat de plagierea unei lucrări de licență, de la cap la coadă, în proporței de 99.9 la sută, de către actualul director al Radio Cluj, Bogdan Roșca, rectorul Ioan Aurel Pop a preferat să se uite în altă direcție, deși legea îl vigoare îl autoriza să dispună retragerea titlului obținut prin fraudă. Bogdan Roșca a copiat în întregime o altă lucrare de licență, scrisă de un alt ziarist de la Radio Cluj.

La momentul respectiv, Comisia de Etică din cadrul UBB a decis că lucrarea de licenţă a actualului şef de la Radio Cluj, este plagiată în proporţie de 99 la sută. Legea Educaţiei Naţionale îi permitea rectorului UBB, Ioan Aurel Pop să sesizeze Senatul, singurul for care poate lua o decizie în acest caz. "Rectorul poate anula, cu aprobarea senatului universitar, un certificat sau o diplomă de studii atunci când se dovedeşte că s-a obţinut prin mijloace frauduloase sau prin încălcarea prevederilor Codului de etică şi deontologie universitară", se prevede în Legea Educaţiei Naţioanale.

Cu toate că situaţia este clară, Comisia de Etică a decis existenţa unui plagiat masiv, legea pedepsind astfel de cazuri cu anularea diplomei de licenţă, rectorul Pop şi juriştii de la UBB au alt punct de vedere.

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Tema zilei
15:41 Nepoata NECUNOSCUTĂ a Regelui Mihai. O poveste cu PRINȚESE 20:32 RISC URIAȘ pentru Principesa Margareta. Ar putea PIERDE TOTUL într-o singură zi. Următoarea săptămână este CRUCIALĂ 14:03 Repetiții pentru FUNERALIILE REGALE. Traficul rutier a fost DEVIAT. ANUNȚ de ultimă oră al POLIȚIȘTILOR! Care sunt STRĂZILE BLOCATE 13:37 PRIMUL reprezentant al unei CASE REGALE europene își anunță PARTICIPAREA la funeraliile Regelui Mihai 19:35 PSD a anunțat că IESE în STRADĂ. Unde vor fi prezenți 12:01 Toți l-am CÂNTAT, dar NU-I ȘTIM POVESTEA. Cântecul COMPUS SPECIAL pentru REGELE-COPIL. EXCLUSIV EvZ 10:22 BREAKING NEWS! Programul OFICIAL al funeraliilor Regelui Mihai I al României 09:05 Impresiile infirmierei care l-a îngrijit pe Regele Mihai: „Era adorabil...” 18:28 REGELE MIHAI a fost ULTIMUL MOȘTENITOR AL BIZANȚULUI, EPISCOP și membru pe viață al SINODULUI BOR 18:27 VIITORUL statut al CASEI REGALE a fost explicat PE ÎNŢELESUL TUTUROR de un avocat cunoscut 18:23 Înmormântarea Regelui după apusul soarelui este perfect ortodoxă 17:26 Principesa Margareta, ATACATĂ EXTREM de un politician: „Cucoană, opreşte-te” Sursa criticilor? BANII 15:52 SERBĂRILE ȘCOLARE de Crăciun, în PERICOL. Motivul INCREDIBIL pentru care s-ar putea ANULA - Exclusiv EVZ 13:25 A fost Regele Mihai șantajat de ruși? România lui Cristoiu 12:06 DECIZIA Casei Regale ESTE CLARĂ. Nu există ALTĂ VARIANTĂ 20:04 AVION din TEATRELE de RĂZBOI la Funeraliile Regale. Cum și când va fi adus trupul neînsuflețit al Regelui Mihai în România 19:32 ANUNȚ de la Principele Nicolae. Cum va participa la înmormântarea bunicului său, Regele Mihai. Încă așteaptă... 16:29 CTP i-a desfiinţat pe urmaşii Regelui Mihai: „Casa Regală, lacheul de imagine al Guvernului contra 25 milioane euro” 16:29 Dezvăluiri despre vizita Regelui Mihai din 1992: Scenariul Puterii prevedea ca evenimentul să fie marcat de grave violențe! 10:09 Reportaj: Regele Mihai, în ochii celor care odinioară i-au fost supuși

Articole salvate