Învăţătoarea şpăgară, faţa hidoasă a unei mentalităţi josnice care nu trebuie tolerată

Învăţătoarea şpăgară, faţa hidoasă a unei mentalităţi josnice care nu trebuie tolerată

Consiliul de administraţie al şcolii unde predă Dana Blându, învăţătoarea înregistrată cerând cadouri şi bani, decide dacă o mai ţine sau nu la catedră.

UPDATE: Dana Blându, învăţătoarea care cerea cadouri scumpe şi bani, a fost DATĂ AFARĂ. S-a decis DESFACEREA CONTRACTULUI de muncă Având în vedere că individa colecta bani şi cadouri scumpe până şi pentru portari sau paznici, decizia e complicată. Cum să o dea afară din şcoală colegii care ştiau bine ce face? Câți dintre ei au profitat direct de pe urma rapacității Danei Blându și a caracterului mizerabil expus în înregistrări?

Înregistrările cu învăţătoarea Dana Blându expun publicului faţa hidoasă a unei mentalităţi infecte care a îmbolnăvit ca un cancer şcoala românească, dar și întreaga societate.

Lipsa de reacţie fermă a Ministerului Educaţiei, a inspectoratului şcolar şi tardivitatea cu care Consiliul de Administraţie al şcolii a acceptat să discute problema pentru a lua o decizie sunt semne clare ale faptului că acest cancer e în metastază în sistem.

Ne puteți urmări și pe Google News

Blându trebuia zburată din sistem în regim de urgență, în prima zi de școală. Cei care au comentat înregistrările au căutat tot felul de formule şi scuze pentru situaţie. ”În toate şcolile este la fel, dar alţi dascăli nu sunt aşa direcţi”, spunea un comentator. ”Acesta este sistemul balcanic”, se răţoieşte la noi chiar învăţătoarea şpăgară. 

Eu cred că nimic nu poate justifica ceea ce am văzut. Este o atitudine siderantă a unuei individe lipsită de orice urmă de moralitate, decență sau bun-simț. Sunt manifestări clare ale unei nesimțiri crase. Vedem discriminări scandaloase: cei care nu au mulți bani sunt jigniți direct cu fraze care arată că pentru această individă țiganii sunt tot ce e mai rău pe lume.

Dincolo de lăcomie și șpagă vorbim și de un caz scandalos de discriminare, pe criterii etnice și financiare. Înregistrările sunt un spectacol grotesc care nu poate avea nicio justificare. 

Da, în toate şcolile părinţii contribuie la fondul clasei şi alte cheltuieli curente din pricina faptului că de 24 de ani clasa politică tratează dascălii ca pe nişte cerşetori. Da, elevii obişnuiesc să adune bani pentru cadourile dirigintei sau a unei profesoare preferate. Dar ceea ce a văzut o ţară întreagă depăşeşte cu mult graniţele unei realităţi justificabile prin argmente care nu ţin de rapacitatea şi caracterul infect al persoanei în discuţie.

În cazul Danei Blându este greşit să căutăm scuze de ordin general. Să o pui pe această individă în rând cu toţi dascălii, este în primul rând o jignire gravă la adresa tuturor profesorilor şi învăţătorilor din ţara asta care nu îşi permit să le spună părinţilor că sunt ”nesimţiţi” pentru că nu au bani de cadouri scumpe. Să accepţi că mentalitatea infectă a Danei Blându este comună în şcoala românească este o greşeală şi nedreptăţeşte toţi profesorii decenţi, care nu şi-ar imagina că poate un dascăl să discute atât de abject cu părinţii.

Răţoielile Danei Blându la adresa părinţilor care au înregistrat-o  sunt în primul rând produsul unui caracter josnic incompatibil cu poziţia de dascăl.

Dacă aşa jigneşte nişte adulţi, cum se comportă Dana Blându cu elevii ei?

Dana Blându reprezintă, de fapt, categoria şmecherilor hapsâni pe care îi găsim în toate sistemele prin societatea românească. Acei părinţi care au declarat senini presei că e normală atitudinea învăţătoarei şpăgare sunt din aceeaşi categorie de mentalitate mârşavă. Conducerea şcolii şi toţi colegii Danei Blându care au acceptat să aibă alături o asemenea persoană sunt şi ei din aceeaşi categorie. Astăzi vom afla dacă în consiliul de administraţie al Şcolii Nr. 10 "Maria Rosetti" şmecherii hapsâni sunt majoritari sau minoritari.

În partea opusă sunt părinţii care au denunţat învăţătoarea rapace şi cu care se pot identifica toţi românii cărora le este lehamite de şmecherii, bişniţarii şi tupeiştii care le fac zilnic viaţa tot mai mizerabilă. Ei au făcut ce trebuia chiar dacă ştiau că vor deranja un monstru care s-ar putea să se întoarcă împotriva lor.

Au decis să se implice, refuzând să mai rămână în zona gri a celor care înghit toate nedreptățile cu speranța că șmecherii se potolesc de la sine. Pentru atitudinea lor merită felicitări și susținere. Astăzi vom vedea dacă în consiliul de administrație al Şcolii Nr. 10 "Maria Rosetti sunt și astfel de caractere.

Dincolo de lipsa siderantă de reacție a Ministerului Educației și Inspectoratului Școlar (în opinia mea ar trebui să zboare din învățământ cu totul Dana Blându și toți cei din conducerea școlii) mai este un aspect foarte important.

Cei mai revoltați de situația scandaloasă de la Şcoala "Maria Rosetti” a trebui să fie dascălii din toate școlile care nu se identifică în caracterul josnic al învățătoarei șpăgare, pentru că acest caz mânjește cu noroi o întreagă categorie profesională. Dacă majoritatea profesorilor nu are mentalități infecte, trebuie să existe o reacție fermă din partea celor care îi reprezintă.

Unde sunt liderii de sindicate și ce fac ei când o șpăgară lipsită de bun-simț spune nonșalant că e normală atitudinea ei? Sunt cumva și ei din categoria șmecherilor ticăloși care îi consideră milogi și ”mai rău ca țiganii” pe toți părinții cu venituri mici sau medii?

Dacă tac, sunt și liderii sindicali din categoria celor care cred că ”țiganii” reprezintă tot ce e mai rău pe lume, din moment ce sunt folosiți ca termen negativ final de comparație?  Sunt întrebări care trebuie puse și ministrului Educației, din moment ce nu l-am văzut revoltat pentru întreaga situație.

În final, sunt întrebări pe care trebuie să le pună toți cei care sunt de părere că personaje infecte ca Dana Blându au scuze și sunt acceptabile în poziția de dascăl. Cazul acesta nu este despre Dana Blându și părinții unor elevi de la Şcoala "Maria Rosetti”. Este, de fapt, o altă bătălie între România șmecherilor care vrea să ucidă România celor cu bun-simț și decență.

Tu pentru ce fel de țară te lupți?

Citiţi mai mult:
  • Un grup infracţional organizat politic preia controlul total în România
  • Rânjetul lui Ion Iliescu şi argumentele toante ale autorilor hipsteriei de la Pungeşti
  • ROMÂNIA, aşa cum nu o vezi la TV. O japcă de un miliard de euro a Guvernului Ponta
  • România, aşa cum nu o vezi la TV: aria dezbinării şi studenţii basarabeni de la metrou
  • Cum ne fură mafioţii mână în mână cu politicienii
  • Milițienii care te rup în bătaie și judecătorul șmecher
  • Lacrimi de crocodil pentru infractori, vărsate din mentalitate de delincvent
  • Statuia lui Mazăre și sarea de baie de la magazinul de etnobotanice
  • Un şantier nu vine niciodată singur
  • România, aşa cum nu o vezi niciodată la TV: Balamucul prin care treci fără să-ţi dai seama
  • România, așa cum nu o vezi niciodată la televizor: cele două țări de la colțul străzii
  • România, așa cum nu o vezi la televizor: cum se fură la spălătorie și de ce e hoția sport național
  • România, așa cum nu o vezi la TV: Misterul telecabinei de aur de pe acoperișul României
Participă, alături de cititorii din comunitatea evz.ro, la dezbatere.

Primul SITE DE ȘTIRI din România în care TU esti PARTENER egal cu JURNALIȘTII Jurnaliştii şi cititorii, parteneri egali Vezi mai jos opiniile cititorilor despre acest editorial și comentariile pe tema propusă dezbaterii și SPUNE ȘI TU ce părere ai! Citește alte editoriale ale jurnalistului Mălin Bot și urmărește dezbaterile cu cititorii din secțiunea de comentarii a articolelor:

  • Caracatița care înhață România
  • Republica Bananieră România
  • Paradoxul Felix: securiștii prosperă, victimele sunt condamnate

Comentează acest editorial mai jos, în dezbaterea purtată chiar cu autorul!