Inspector ANAF, arestat că a primit mită 3.000 de lei

Inspector ANAF, arestat că a primit mită 3.000 de lei

Un inspector fiscal din cadrul A.N.A.F. – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Ilfov, Serviciul colectare şi executare silită persoane juridice a fost arestat, astăzi, pentru 30 de zile. Bărbatul este acuzat de mită şi trafic de influenţă.

Potrivit anchetatorilor, la data de 18 septembrie 2015, împreună cu Monica Crețoiu, acţionând amândoi în calitate de inspectori fiscali din cadrul A.N.A.F. – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Ilfov, Serviciul colectare şi executare silită persoane juridice, Daniel Mihăilă s-au prezentat la sediul unei societăţi comerciale pentru un contro, context în care inspectorii au adus la cunoştinţa asociaţilor societăţii, martori denunţători în cauză, faptul că s-a dispus măsura sechestrului asupra unor bunuri (mărfurile şi două autoturisme ale societăţii) și cea a popririi cu privire la conturile societăţii. La finalul acestor activităţi, Daniel Mihăilă a cerut de la martorii-denunţători o sumă de bani, motivând că aceasta este destinată atât lui şi colegei, în scopul ca ei să deblocheze conturile societăţii, cât şi unui alt funcţionar, care va da aprobarea pentru deblocarea respectivă.

În  aceste condiţii, Mihăilă a primit de la martorii denunţători suma de 2.000 de lei, sumă care urma a fi completată luni, 21 septembrie 2015, cu suma de 1.000 de lei, atunci când cei doi inspectori vor aduce documentul pe baza căruia martorii denunţători pot cere băncilor ridicarea popririi.

Ulterior, la data de 21 septembrie 2015, Mihăilă și Crețoiu s-au prezentat din nou la sediul societăţii respective, unde împreună au înmânat martorilor-denunţători două adrese pe baza cărora aceştia puteau cere băncilor ridicarea popririi. Cu acest prilej, Mihăilă a primit de la unul din martorii denunţători suma de 1.000 de lei, pretinsă anterior.

Ne puteți urmări și pe Google News

La data de 22 septembrie 2015, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrulTribunalului Bucureşti a admis propunerea formulată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, dispunând arestarea preventivă a lui Mihăilă pe o durată de 30 de zile.

Pentru Crețoiu Monica, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar, acesteia fiindu-i impusă interdicţia de a-şi exercita profesia.

Cercetările au fost efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, împreună cu organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul D.G.P.M.B. – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă. Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.