Editura Evenimentul si Capital

EVZ 25 ani

Horoscopul lui Dom'Profesor. Fraze pe care să nu le foloseşti niciodată!

Radu Ștefănescu
Autor: | | 2 Comentarii | 3364 Vizualizari

Pe 29 octombrie s-au născut Edmund Halley, ducele de Alba, Richard Dreyfuss, Paul Joseph Gobbels, Jean Giraudoux, Franz von Papen, Silvia Dumitrescu-Timică, Radu Cosaşu, Alexandru Bena, Jean Alexandru Steriade, Doru Covrig, Alexandru Chira.

O conjunctură largă, multiplă, bună, în Fecioară dintre Jupiter, Marte şi Venus, în trină (trigon) cu Pluton din Capricorn. Se poate specula că legăturile matrimoniale, sau nu, nunţi, sau amoruri libere din aceste zile pot fi binecuvântate şi vor aduce înţelegere îndelungată. Şi bunăstare, Pluton este planeta... plutocraţilor, cum altfel! În orice caz, mai ales nativii din Fecioară sunt foarte favorizaţi în domeniul sentimental şi au voinţă să facă lucruri importante!

Bun astronomii s-au grăbit să confişte fenomenul propunându-ne să admirăm cele trei planete. Bun, le admirăm! Şi? Ce semnificaţie are fenomenul, cum ne influenţează, sau nu, viaţa? La asta răspund, de peste cinci mii de ani astrologii, tăticii insolenţilor şi scandalagiilor astronomi de astăzi! Uitaţi-vă la NASA, care se tabloidizează cu fiecare zi care trece! Sau o face intenţionat, ca să atragă atenţia şi fonduri?

Au existat mai multe „presse release” pline de greşeli. În unul dintre ele distanţa de la Pământ la Soare este de 150.000 kilometri. Ba se şi explică, savat, că este o UA, Unitate Astronomică, egală cu distanţa de la Pământ la Soare. Bun, distanţa reală, medie, de la Pământ la Soare este de 149.597.870 kilometri, adică 150 MILIOANE de kilometri. Atât este o Unitate Astronomică – o sută cincizeci de milioane de kilometri. Dacă Pâmântul s-ar afla la numai 150 de mii de kilometri de Soare probabil că nu ar mai exista viaţă, planeta s-ar transforma într-o sferă de foc.

Dar ştiţi ce este mai ciudat? Niciun cititor, pe niciun forum, nu a semnalat-o! Măi, măi - repede se mai trece prin liceu, minuscul este bagajul de cunoştiinţe!

Bun, până la urmă s-a corectat, într-un târziu au intervenit pe forum câţiva care au făcut liceul de adevăratelea!

Dar nu mă supăr! Aşa se învaţă, din greşeli!

Nimic în "Kalendar"... şi nimic important în calendarul creştin ortodox, doar Sfinţii, cuvioşii, Anastasia Romana şi Avramie. Anastasia, ce nume frumos şi vechi! Dacă îmi aduc aminte bine, în greaca veche însemna „reînviere” – nu, nu ştiu greaca veche, ştiu doar semnificaţia unor nume. Anastasia, ce poate fi mai potrivit pentru un nume creştin, pentru o fată! Poate, Maria!

Numele, de fapt prenumele, este foarte important. Identifică şi dă putere. În neamul meu, de două sute de ani, toate femeile au avut prenumele de Maria. Şi nu ştiu cum se făcea că, bărbaţii neamului, frumoşii şi inteligenţii bărbaţi ai neamului meu, alegeau, la fel, fete care aveau şi prenumele Maria. De exemplu, pe mama mea o chema Marieta, un diminutiv de origine franţuzească la Maria, iar frumoasa mea soţie poartă, cu nobleţe şi prenumele Maria. Bărbaţii au purtat întotdeauna, în neamul meu, de la marele serdar Costică Ştefănescu, derivate de la Constantin (pe mine mă cheamă, de fapt Costin-Radu) dar şi Alexandru, Liviu, Victor, Stan, Vicenţiu. Cam atât, timp de două sute şi vreo treizeci de ani! Când sună mobilul şi o rudă mă informează că a mai murit un unchi, văr, unchiul Alexandru, de exemplu, reacţia mea este comică: care dintre ei?

Am înregistrat la registratura îngerilor astrologi plângerea unora dintre domniile voastre, dragi lupi, padawani şi hobbiţi - că am început cu compatibilitatea dintre nume şi zodii, am dat numele pentru vreo două-trei zodii... şi atât!  Aşteptaţi răspunsul la plângere... dar, în această problemă sunt foarte sensibil. Dacă aveţi nevoie de un sfat pentru alegerea numelui bebeluşei sau bebeluşului, sunt la dispoziţia domniilor voastre!

Tot la dispoziţia domniilor voastre, dragi lupi, padawani şi hobbiţi sunt şi cu un sfat. Din experienţa mea, de mulţi ani, de CEO. Am observat că lumea nu prea se mai înţelege. Evitaţi anumite fraze şi propoziţii, mai ales la serviciu! Dar şi acasă! Dacă ţineţi la pielea domniilor voastre. Iată:

Nu trebuia să faci asta!  Este o propoziţie nefericită care culpabilizează pe cel (cea) căruia i se adresează. Nu ţine seama de efortul şi buna intenţie a celui în cauză. Este o constatare nedreaptă, care solicită scuze şi motive. De obicei victima se scuză cu „Nu ştiam că...” ceea ce înrăutăţeşte situaţia şi conduce la admonestări şi situaţie tensionată. Corect ar fi să spui, în astfel de situaţii: „Credeai că faci bine, ceea ce faci!” Critica se adresează comportamentului, rezultatului, nu intenţiei pe care o socoteşti bună şi onorabilă. Recunoscând bunăvoinţa, deschizi calea către o ameliorare. Cel în cauză va reacţiona: „Dar cum trebuia să fac?” recunoscându-ţi superioritatea şi cerîndu-ţi instrucţiuni. Aşa se consolidează o poziţie de lider, prin cooperare şi îndrumare!

Nu trebuia să spui asta!  Dar tu, cu ce drept spui asta? Practic, îl ataci pe cel cu care dialoghezi, îi interzici dreptul la exprimare. Îl ataci frontal, tu ai dreptate aprioric, celălat greşeşte grav! Scandalul este gata! În astfel de situaţii una dintre variante este să spui: „Nu doresc să fiu convins, dar...”. Te pui în situaţia de ascultător şi îl obligi pe partenerul de discuţie să demonstreze, să-şi epuizeze argumentele. Dacă are! De fapt nu ai cedat niciun pas, îl laşi pe celălalt să se rătăcească singur în labirintul demonstraţiilor. Poate dă peste Minotaur şi ai rezolvat situaţia!

Dacă eram în locul tău, aş fi făcut...  Mai rău nu se poate! Negi existenţa celuilalt, omori canalul de comunicare. Pierzi cooperarea şi îl obligi pe cel în cauză la o muţenie ostilă. De fapt, vrei să dai o lecţie, dar administrezi o pedeapsă. Poţi să spui: „Acum zece ani, am avut o situaţie similară...” Şi dai indicaţiile care trebuie. La sfârşit poţi să adaugi „...sigur, timpurile s-au schimbat, acum este mai greu!” ceea ce va aduce zâmbetul pe faţa celui în cauză, care consideră că i s-a recunoscut efortul şi buna intenţie, mai mult, i s-a lăsat liberul arbitru, posibilitatea de a alege!

Sunt multe arcanele comunicării într-o multinaţională, dar şi de pernă, într-o relaţie de dragoste. Warren Beatty, actorul american creditat că s-a culcat cu 12.775 femei, majoritatea celebre, a mărturisit că esenţialul într-o realţie este stabilirea încrederii, prin comunicare: „O femeie nu vrea bani, sex sau celebritate. Nu în primul rând. În primul rând vrea să aibă încredere!” Pentru asta, spun cei maliţioşi, seducătorul actor american a fost nominalizat la 14 (patrusprezece) premii ale Academiei, Oscar!

Cam aşa erau gândurile mele când răsfoiam o carte interesantă, abia am primit-o, scrisă de François Laure şi Jansky Jarocki : "Les mots pour réussir ensemble", (Cuvintele ca să reuşim împreună) apărută acum câteva zile la editura Dunod.

Acum, că tot am pomenit de Warren Beatty, mă duc să caut în filmoteca mea o variantă rară, director’s cut, a lui „Bonnie and Clyde” unde o are parteneră pe Faye Dunaway. Da, s-a culcat şi cu ea... dar asta nu i-a împiedicat să joace admirabil în film! Acum Warren Beatty are 78 de ani, nativ din Berbec. S-o fi potolit?

BERBEC    Joi, ziua lui Jupiter, conjunct cu Venus şi Marte - azi e nevoie de calităţile şi abilităţile tale. Încet-încet, te faci de neînlocuit. Atenţie, să nu intri într-o rutină care te limitează! Ţi-ai programat din timp ziua aceasta pentru cumpăraturi în oraş, dar iata ceva neaşteptat te face să-ţi schimbi planurile. Este totuşi o veste bună. Perioada îţi este favorabilă în toate, mai puţin durerile de cap. La propriu şi la figurat. Despre durerile la propriu - atenţie la vremea capricioasă, la curentul de aer, îmbracă-te corespunzător şi mai ales protejează-ţi capul şi fruntea şi totul o să fie bine! 

TAUR   Ultima zi de joi din octombrie este foarte agitată şi plină, mai ales în versiunea zodiei tale. Ca să prevalezi, trebuie sa dai dovada de calm şi realism şi să laşi graba şi nerăbdarea. Proiectele începute în această perioadă par că vor aduce rezultate excelente.  Totuşi, este bine să ceri un sfat competent, mai ales dacă doreşti să dotezi mica ta afacere, sau casa, cu tehnologie. De oricare fel, de la un tirbuşon la casa inteligentă!

GEMENI    Fii sincer şi recunoaşte, măcar astăzi, chiar dacă nu prea îţi convine, că majoritatea problemelor pe care le ai se datoresc superficialităţii tale. Termină odată lucrurile începute! Cu zodia în continuare relativ neaspectată trebuie sa eviti confruntările tăioase, mai ales cele legate de activitaţile profesionale sau de meseria ta. În general eşti un bun profesionist, dar uneori superficialitatea te îndeamnă să laşi lucrurile neterminate. Dacă ai fi chirurg ai lăsa operaţia necusută? Când  cheful de muncă se termină brusc, roagă frumos pe un prieten să te ajute să termini ce ai de făcut!

RAC   Schimbările posibile de astăzi, la care, de altfel, te aşteptai, contribuie la întarirea încrederii colegilor, a celor din jur, a familiei, în tine şi la îmbunătăţirea propriei imagini. Astăzi nu te grăbi nejustificat, nu este genul tău şi nici nu dai rezultate mai bune. Până la urmă iei o hotărâre, dar vei constata că nu ai luat în considerare toate datele problemei, că ţi-ai făcut „stereotipuri de comportament”, că întotdeauna stai în defensivă. Bine faci!

LEU    Dimineaţa eşti cam apatic şi lipsit de iniţiativă, ceea ce nu te caracterizează. Poate e oboseala, poate toamna, dar nu îţi poţi permite să faci greşeli. Amână tot ce crezi că este important! Atenţie la nişte termene sau întâlniri – este bine să nu întârzii : „punctualitatea este politeţea regilor!”. Cu moderaţie, mai ales la cheltuieli, o să eviţi neplăcerile. Normal, dar platitudinea de mai înainte are şi ea înţelepciunea ei! Că, fii sincer şi recunoaşte, când îţi place ceva, fie că îţi trebuie, fie nu, tu cumperi, nu te gândeşti! Cât despre inamicul care te pândeşte, ori ragi tare la el odată, ori îl aştepţi... la cotitură! Îţi vine şi ţie rândul.

FECIOARĂ    Azi te împiedici în mici obstacole ale vieţii şi te enervezi disproporţionat... Încearcă să nu mai dai sfaturi şi sentinţe cui are şi cui nu are nevoie! Concentrează-te pe interesele tale. Păstrează-ţi zâmbetul pe buze, ciripeşte în continuare bârfe mondene şi vei fi cel mai apreciat. Nu te băga in discuţii serioase care privesc bani sau interesul altora. O zi bună, pe total. Pe seară poţi să-ţi iei bilete la un spectacol sau pur şi simplu să te simţi foarte bine. Concentrează-te azi pe relaţiile tale sentimentale, pe locul lor în gândurile şi viitorul tău.

BALANŢĂ   Vrei să araţi bine şi să te simţi bine în lume, dar astăzi nu te înduri să-ţi cumperi lucruri mai bune. Zgârcenia asta o să te coste. Trebuie să te respecţi, dacă vrei să fii respectat! Ai şansa să-ţi clarifici un pic dorinţele şi aspiraţiile, să te detaşezi de cotidian. Puţină solitudine, singurătate bine temperată – nu-ţi strică şi îţi întăreşte capacitatea de dialog. Poate vrei să vizitezi, ca pe un muzeu, nişte magazine noi şi foarte scumpe. Armonia, echilibrul, trebuie să facă parte din viaţa ta, aşa au hotarât stelele pentru tine!

SCORPION   Ai şanse să primeşti un dar neaşteptat, dar care iţi schimba brusc starea de spirit. Esti conciliant şi nu mai mai doreşti confruntări din care să ieşi învingător. Poate e ziua ta de naştere? Sigur că la un procent din Scorpioni este ziua de naştere, absolut corect şi natural. Dar mai toţi din zodie, conform curbei statistice, primesc ceva ce poate fi considerat un dar! Poziţiile planetelor şi a indicatorilor astrologici iti indică o vreme bună pentru rezolvarea cu succes a problemelor lăsate, întarziate, abandonate chiar, aceasta pe plan profesional.  Energia ta vitală este în creştere, repet, ca să înţelegi mai bine, iar tot ceea ce te deranjează este că toţi prietenii sunt foarte ocupaţi. Adică nu au timp de tine.

SĂGETĂTOR   Astăzi eşti cam răsfăţăt de cei din jur şi nu ţi se cer prea multe de la tine. Situaţia  te bucură pentru ca ai mai mult timp pentru tine, să te ocupi de micile sau mai marile tale pasiuni. Profită azi de conjunctura favorabilă şi promovează-ţi propriile interese, mai ales dacă este vorba de găsirea unui loc de muncă. Insistă şi nu da înapoi. Locurile de muncă sunt din ce în ce mai rare, iar cele bune aproape inexistente. Nu te baza pe promisiunile în doi peri, mai ales dacă aparţin unor negociatori. Afacerile se bazează pe încredere, nu pe false păreri, pe naivitate!  Astăzi ai o configuraţie bună, ai şansa să faci bine tot ceea ce începi şi să te impaci cu cineva pe care l-ai evitat de multa vreme.

CAPRICORN    Astăzi ai o zi cam amestecată, aşa ca poate este bine să faci o analiza atenta şi obiectiva a gândurilor şi proiectelor tale. Trece timpul, fără necazuri şi asta înseamnă că drumul e bun! Evita cu calm şi seninătate să dai replica unor provocări evidente, pentru că discuţia să nu degenereze într-o cearta nejustificatata. Te-am învăţat ce să spui şi cum să procdezi!  Ai realizat ceva, poate chiar te-ai hotărât să-ţi iei soarta în propriile mâini, să începi ceva pe cont propriu. Foarte bine! Nu trebuie să ai ezitări din cauza caracteristicii zodiei care pune siguranţa personală pe primul plan. Cine nu riscă, nu câştigă!

VĂRSĂTOR   Conjunctura astrologică îţi indică o posibilă întâlnire, neaşteptată, dar care te bucură mult, mai ales prin noutaţile pe care poți să le afli. Seară plăcută, poate la un film nou, la modă. Nu neglija astăzi amănuntele, gândind numai „macro” şi în termeni generali, aşa cum eşti adesea tentat să o faci, ai mult mai multe şanse să rezolvi cu bine problemele dacă cunoşti multe amănunte. Dacă nu poţi ia ca aliat un nativ de Fecioră - „regele detaliului”. Foarte bune rezultate în domeniul familiei şi al relaţiilor sociale.

PEŞTI   Ești oarecum neatent, probabil din cauza oboselii cronice. Deşi toate problemele din ultimul timp te-au făcut să-i cam neglijezi pe cei pe care îi iubeşti, astăzi vei putea recupera! Multe vorbe bune, care iţi fac multă placere, din partea unor persoane rezervate de obicei. Astăzi eşti foarte generos. Eşti mulţumit de bucuria pe care o faci celor din jur, nu ai nevoie de prea mult ca să fii fericit. Primeşti în schimb, ca răsplată, mici gesturi plăcute facute de cei dragi, sau de colegi, fară vreun motiv anume, ci ca răsplată pentru bunul tău simţ.
Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
16:25 Ce spune Iohannis despre ALEGERILE ANTICIPATE 13:45 Ce ASCUNDE programul CONSULTĂRILOR la Cotroceni 12:53 STRATEGIA PNL înaintea CONSULTĂRILOR cu Iohannis. Orban NU VREA la guvernare - surse | Exclusiv EvZ 12:51 Portița matematică a lui Klaus Iohannis: PSD riscă să piardă guvernarea 10:57 Cine nu i-a RĂSPUNS la telefon lui GRINDEANU după ce a fost DEMIS 09:58 Noul premier: lista scurtă din PSD - surse 09:27 Evoluție INCREDIBILĂ în SONDAJE pentru PSD, în urma CRIZEI INTERNE. Influența SCANDALULUI asupra electoratului 08:52 Ce va face ministrul Justiției PÂNĂ în ULTIMUL MINUT, după demiterea Guvernului. Declarațiile lui Toader 08:22 Greșeala FATALĂ din LISTA de PREMIERI a lui Dragnea, descoperită de Băsescu 00:32 ULTIMA MUTARE A LUI PONTA. Dragnea, luat prin surprindere 00:20 Grindeanu ARE O INFORMAŢIE-BOMBĂ DESPRE ŞEFUL PSD: „I-am spus lui Dragnea…” Premierul a vorbit şi despre SCHEMA MARII TRĂDĂRI care L-A DEZAMĂGIT CRUNT 21:36 Gușă, previziune SUMBRĂ despre PSD: „Dragnea a pierdut războiul de supraviețuire în vârful partidului” 20:25 Scenariul-ȘOC! Cum poate Iohannis să STRICE planurile lui Dragnea 18:50 Cronica Războiului conjugal din PSD. România lui Cristoiu 18:18 Grindeanu are sfaturi preţioase: „Viitorul prim-ministru să nu creadă în prietenia cu Liviu Dragnea" 17:00 CANCER ÎN JUSTIŢIE! Dezvăluirea anului vizează un judecător de la ÎCCJ. Relaţii incestuoase cu sora sa 16:55 CTP are un mesaj dur după moţiune: „ PSD e condus prin FRICĂ” 16:21 Grindeanu este istorie. DRAGNEA ŞTIE CELE 4 NUME care POT AJUNGE PREMIER: „Sunt din PSD” 13:50 Prima REACȚIE de la COTROCENI, după CĂDEREA Guvernului. Consultări cu partidele, începând de luni 06:16 LIVIU DRAGNEA este în pragul SINUCIDERII POLITICE! Un lanț de greșeli a dus PSD în pragul scindării și pe punctul de a pierde puterea politică în cadrul alianței de guvernare. Ce câștigă VICTOR PONTA.

Articole salvate