Editura Evenimentul si Capital

HOROSCOP De ce este Ziua Marinei de Adormirea Sf. Maria? Elon Musk a râs, în hohote, minute în șir

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 6953 Vizualizari

HOROSCOP Dar și pe Elon Musk l-a pufnit râsul și a râs în hohote, minute la rând. S-a întâmplat în weekend, când CEO SpaceX a vizitat o tabără de vară de copii deștepți. Știți că am o obsesie pozitivă pentru acest personaj de roman SF. Se întâmplă să am și o sursă de informații chiar în apropierea lui imediată. Baraka!

HOROSCOP Pe 15 august s-au născut Napoleon Bonaparte, T.E. Lawrence, Sir Walter Scott, Sri Auribindo, Sylvie Vartan, Ion Chinezu, Zoe Băicoianu.

15 august, Adormirea Maicii Domnului, mare sărbătoare în calendarul creștin-ortodox. Zi liberă. Toate ale praznicului. Ziua Marinei.

La mulţi ani! - celor care îşi sărbătoresc onomastica sau ziua de naştere în acestă zi importantă. De fapt, tuturor, o urare de bine nu strică! De acum se pot face nunţi, iar, astrologic şi statistic vorbind, cele mai bune zile sunt duminicile, după vechea datină, de 20 şi 27 august.

HOROSCOP "Evenimentul Zilei" din 15 august 1969 a fost deschiderea "Woodstock Music and Arts Fair" într-o fermă de vaci de lapte, în Statul New York.

Legendarul festival de muzică rock, progresivă, psihedelică, a avut la prima ediţie pe scenă pe Janis Joplin, Joana Baez, Jimi Hendrix, The Who şi Jefferson Airplane. Au participat, timp de trei zile, aproape jumătate milion de tineri, majoritatea hippies. În acest timp, la Woodstock, s-au născut doi bebeluşi şi doi bărbaţi şi o femeie au încetat din viaţă. Evident, din cauza supradozelor!

HOROSCOP În vechime, în istoria noastră, a geto-dacilor, istorie pe care unii vor să ne facă să o uităm, ei bine, era a doua zi a sărbătorii Marii Zeiţe Hera, fiica mai mare a lui Cronos şi a Rheei, soţia Marelui Zeus, Regină peste oameni şi zei. Soţie devotată, care apără familia şi maternitatea. Sărbătoare împrumutată de la greci, în antichitate a existat un sincretism pronunțat al religiilor. Prin unele locuri din Dacia, sub influenţa cabiră şi tracică se vorbea şi de zeiţa Kerses, "nuntă, casătorie". Hera este des pomenită în miturile Olipului despre energia cu care îşi apăra familia, prigonind pe bastarzii semi-zei, pe care frivolul Zeus, soţul dar şi fratele ei, îi semăna prin lume.

Hera, Juno sau Junona, protectoarea matroanelor romane, a familiei şi a maternităţii era sărbătorită de romani şi la 1 martie.

HOROSCOP Este interesant de observat cum, în cursul istoriei, Marii Zei devin infertili, nu mai pot să aibe copii. Astfel Marea Zeiţă Pallas Atena, protectoarea aheilor, s-a născut din capul Marelui Zeus. Se pare că imortalitatea aducea, la un momend dat, sterilitatea. Clonare, reproducere asexuată, sau altceva, că nici nu ne duce gândul?

Ceea ce vi se tot ascunde este faptul că tot materialul genetic uman din lume provine doar de la trei femei şi opt bărbaţi, exact câţi erau Marii Zei!

HOROSCOP Pestea vechea sărbătoare antică episcopii creştini au suprapus Adormirea Maicii Domnului. Cu toate acestea caracterul de sărbătoare pozitivă, nu de funeralii, s-a păstrat. Pentru că a corespuns cu mentalitatea europenilor, în speță, a dacilor, pentru care moartea era o bucurie şi un prilej de veselie. De aceea se sărbătoreşte, popular, Sfânta Marie Mare la trecerea către Domnul, iar Sfânta Marie Mică, de mai mică importanţă deci, la data naşterii Fecioarei, pe 8 septembrie, în Zodia Fecioarei.

Adormirea Maicii Domnului este un reper, un prilej pentru multe obiceiuri populare.

HOROSCOP Se angajează pândarii la vii. Se leagă simbolic ciocul unei paseri, ca tot neamul păsăresc să nu cigulească strugurii, se împart struguri pentru sufletul morţilor.

"De Sfântă Mărie, îmi pun pălărie!" Obiceiul vestimentar vechi era ca gospodarul să poarte căciulă între Sântămărie şi Sângiorz. (Ghinoiu, 1999, pagina 152). Se culeg flori şi se pun la Icoana Preacuratei, fiind bune de leac. Dacă înfloresc trandafirii pe la Sfânta Maria toamna va fi lungă. (Gorovei, 1995, pagina 268).

HOROSCOP O notiţă specială pentru Thomas Edward Lawrence, enigmaticul galez pe care-l pomenim astăzi, cunoscut sub numele măreţ de "Lawrence al Arabiei". Cartea lui, "The Seven Pillars of Wisdom" m-a făcut, pe când eram adolescent, să doresc să ajung în Orientul Mijlociu.

Am fost, am văzut... m-am întors! Mare lucru!

HOROSCOP Acum trebuie să vă spun ceva dragi lupi, padawani și hobbiți. Nu am înțeles niciodată de ce Ziua Marinei este de Sf. Maria, de Adormire. Doar Fiul se ocupa cu mersul pe apă! Poate o fi fost o trăsătură de familie, dar niciunde nu este scris nimic că Fecioara ar fi avut calități de navigator nautic.

HOROSCOP Ca unul din ce în ce mai sigur că a găsit calea către înălțare amănuntele populist politic corect despre unul sau altul dintre aspectele religioase, filosofice, metafizice a început să mă facă să râd. Săracul Dumnezeu! Cât de puțin, cât de incomplet și aiurea este înțeles pe Pământ!!! Moartea zeilor în mitologia nordică, sau în Santerie caracterizează maimuțele războinice de pe Pământ, oamenii sunt niște credincioși îndoielnici. Cât la sută dintre aceste primate sunt ființe raționale? M-a pufnit, din nou, râsul… se pare că râsul este ultima condiție către înălțare.

HOROSCOP Dar și pe Elon Musk l-a pufnit râsul și a râs în hohote, minute la rând. S-a întâmplat în weekend, când CEO SpaceX a vizitat o tabără de vară de copii deștepți. Știți că am o obsesie pozitivă pentru acest personaj de roman SF. Se întâmplă să am și o sursă de informații chiar în apropierea lui imediată. Baraka! Elon Musk le-a povestit copiilor din tabăra de vară cum o să ajungă el pe Marte. Copiii cei deștepți i-au pus fel de fel de întrebări. Întrebări deștepte. Iată că pune o întrebare și o fetiță cu codițe, ochelari și aparat de îndreptat dinții: ”Domnule Elon Musk, ce o să vă faceți dacă pe Marte o să vă întâlniți cu un fel de Donald Trump al extratereștrilor?” Din nefericire nimeni nu a înregistrat video reacția CEO. Se spune că Elon Musk a râs minute în șir, un râs molipsitor și sănătos. În câteva minute râdeau toți de față de se țineau cu mâinile de burtă!

HOROSCOP Râsul - rident castigat mores, aveau dreptate strămoșii unora dintre noi, romanii. Dar acum trebuie să mă uit la un film comic, ca să-mi păstrez râsul. Ce poate fi mai bun decât ”The Orville” o comedie, un serial SF din franciza Star Trek? Nu știu încă să urc un video pe site, o să învăț odată și odată, dar trailerul îl puteți vedea la https://youtu.be/Yy9sKeCE8V0

Vizionare plăcută!

Oricum, nimeni nu poate schimba nimic, mâine este, implacabil, din fericire, o altă zi!

⃰ ⃰ ⃰

HOROSCOP

BERBEC Astăzi nu este bine să faci declaraţii complicate, dar nici să devii prea sentimental. Dimineaţa este favorabilă lucrurilor importante profesionale. Iti pot veni unele idei interesante. Mici favoruri din partea anturajului, în special a sexului opus. Orele dimineţii sunt mai putin favorabile. Succese, din nou neaşteptate, pentru că vin târziu, când nu te mai aşteptai, în carieră sau în familie. Cu toate că un mic incident întunecă imaginea generală, astrele îţi sunt favorabile. Dupa aceasta perioada vei obţine recunoaşterea unor eforturi trecute. Este timpul unor mai mari sau mai mici decizii. Pe care este bine să nu le amani. Mai bine acţionează! După o perioda pe care ai caracteriza-o drept mediocra ai, în sfârşit, o zi care începe o perioadă fastă. Paşi mici, dar fermi pe drumul care ţi l-ai ales. Realizări mici, însă pline de bucurii. Te vei simţi foarte bine citind o carte sau vizionand un film bun, pe seară, poate. Poti face proiecte să petreci sfarsitul de săptămână cu prietenii la munte. Sau la mare, ai liberul arbitru la dispoziţie. Este o perioadă foarte prielnică studiului şi creaţiei, dar si distractiei si relaxarii. Nu incepe acţiuni pe care nu le poţi finaliza singur, deoarece vei fi dezamăgit de cei cărora le vei solicita ajutorul şi apoi ţi se pare că ai uitat ceva. Nimic nu este nou sub soare, lucrurile se uită pentru că nu este nimeni sa-ţi amintească de ele... Déjà vu!

HOROSCOP

TAUR Eşti tensionat în continuare. Mintea ta intoarce pe toate feţele lucruri deja rezolvate, dar de care eşti nemulţumit. Mereu nemulţumit. Starea aceasta se prelungeste şi te poate afecta. O zi placută, în primul rând pentru ca ziua încă este lungă şi promisiunile verii, fructele şi legumele, sunt relativ aproape. Nu prea te simţi în apele tale, însă, la serviciu sau la muncă, sau unde îţi petreci dimineţile şi uneori toată ziua. Ai nevoie de un impuls, de o motivaţie suplimentară. Dar astăzi eşti receptiv la propunerile şi sfaturile celor din jur. Ascultă şi vei găsi soluţia ca să îţi faci viaţa profesională mai uşoară. Nu uita că dacă prevalezi faţă de alţii, dacă îi controlezi - acest lucru nu îţi aduce nici siguranţă, succes sau satisfacţie. Autocontrolul, stăpânirea de sine şi autodepăşirea, permanenta perfecţionare sunt singurele căi care contează. Pe plan emoţional, cu toate că totul pare o mare comedie, sau un scenariu care nu a fost bine montat, te complaci in continuare în jocul tău amoros.

HOROSCOP

GEMENI Calmul tău relativ se hrăneşte din aer şi soare, din foşnet de frunze. Stai cât mai mult în aer curat, plimba-te şi fă munci fizice. Mintea ta are nevoie sa descarce energiile negative. O zi foarte potrivita ca sa iei initiative curajoase, atat in domeniul tau de activitate, cat mai ales in relatiile tale sentimentale. Confuzia si dezordinea sentimentala proprie zodiei pot deveni calitati poetice, adică acceptate de anturaj daca dai dovada de abilitate si nu vorbesti prea mult! Pe plan emoţional, nu te repezi, din nou, să faci promisiuni şi să cataloghezi oamenii şi faptele. Este o activitate păguboasă pentru tine din care te alegi cu inamici şi certuri. Intelegerile trecute trebuie mereu reinnoite, atat in afaceri cat si in dragoste, altfel partenerii işi cam "uita obligatiile"! Fă ceva bun pentru cineva din anturaj, din familie, fără să ştie. Fă-i o surpriză plăcută! Bucuria pe care o produci se POATE întoarce asupra ta amplificată. Bine faci, bine găseşti!

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro

rtv.net

wowbiz.ro

b1.ro

cancan.ro

playtech.ro

unica.ro

fanatik.ro

dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
22:30 LEGE ÎNCĂLCATĂ la Cotroceni prin TRAFIC DE INFLUENȚĂ? Președinția, atinsă de SCANDALUL fără precedent. Breaking news 22:19 REVOCAREA șefei DNA. Iohannis a oferit ULTIMA REACȚIE despre viitorul Laurei Codruța Kovesi 17:06 Rezultate Evaluarea Naţională 2018. SE AJUNGE LA INSTANŢĂ? Reacţia Ministerului Educaţiei. NOTELE PE JUDEŢE. Update 16:24 Concluzie ŞOCANTĂ a unui politician: Maior şi Kovesi au FALSIFICAT semnătura preşedintelui ÎCCJ. S-au comportat ca MAFIOŢII 12:49 Atac la propagandiştii Noii Securităţi: Cum MINT ODIOS cu privire la modificările Codului de procedură penală 12:44 Protocolul SRI - Înalta Curte a transformat judecătorii în „sifoane” 10:35 Cel mai crunt mesaj transmis din SUA: „Puşcăria pentru Maior, Coldea şi Kovesi e mult prea puţin” 10:23 Verdictul lui Cristoiu în legătură cu protocolul SRI: „Trebuie o Comisie specială! S-a încălcat Constituția” 07:03 CCR analizează marți SESIZAREA lui KLAUS IOHANNIS. Ce urmărește președintele ROMÂNIEI 22:36 COLABORATORII lui Kovesi au făcut-o PRAF pe ȘEFA DNA. Cea mai DURĂ RADIOGRAFIE vine din INTERIORUL instituției 17:29 A fost DESECRETIZAT protocolul încheiat de SRI cu ICCJ. Documentul INTEGRAL 17:09 VALIDAREA MANDATULUI lui Iohannis, sub SEMNUL ÎNTREBĂRII! Teoria incendiară a judecătorului CCR Petre Lăzăroiu 12:29 Sondaj: PSD și-a revenit din pumni. PNL pe tobogan. Un nou partid face valuri 14:25 Ministrul Justiției comentează scrisoarea celor 1000 de magistrați: Să difuzați materialele, astfel intrăm în derizoriu 14:23 Toader îi dă REPLICA lui Iohannis. Avem „SUPERMINISTRU” la Justiție? Scandalul REVOCĂRII Laurei Kovesi ATINGE următorul nivel 14:14 Raportul final al anchetei parlamentare: Monica Macovei a scos în 2005 din arhiva SIPA un registru cu documente 14:05 DEZVĂLUIRE: Înainte să fie uns la SIE, Vlase își programase o întâlnire cu evrei influenți. Surse PSD: Vizita a picat 11:46 Klaus Iohannis a dat PSD-ului spionajul extern! Gabriel Vlase, doctor la SRI, va fi noul director SIE 11:04 Scandalurile se țin lanț în partidul lui Băsescu! Demisie de ultimă oră. „Așa a hotărât Eugen Tomac, îi respect decizia! Asta e” 10:28 Revocarea Codruţei Kovesi. CÂND VINE MARELE MOMENT în Justiţie? Procurorul General a răspuns. Breaking news

Articole salvate