Gorghiu: Decizia Curţii Constituţionale din 2006 spune că nu se permite diferenţierea cuantumului alocaţiei pentru copii

Gorghiu: Decizia Curţii Constituţionale din 2006 spune că nu se permite diferenţierea cuantumului alocaţiei pentru copii

Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a transmis, azi, un mesaj către "pesedişti" că deciziile Curţii Constituţionale sunt obligatorii, Curtea stabilind că nu este permisă diferenţierea cuantumului alocaţiei pentru copii, cerându-le să aplice legea de dublare a alocaţiilor, aprobată de Legislativ.

"Am un mesaj pentru pesedişti: Constituţia nu este opţională, iar deciziile Curţii Constituţionale sunt obligatorii! Curtea a stabilit, încă din 2006, că nu este permisă diferenţierea cuantumului alocaţiei pentru copii, nici în funcţie de veniturile părinţilor, nici în funcţie de orice altă variabilă. De la premier până la ministrul muncii, din păcate, nu documentează nicio decizie atunci când iau o măsură. Vă cer un singur lucru: aplicaţi legea votată de Parlament, la iniţiativa PNL, de dublare a alocaţiilor; nu mai căutaţi modalităţi de a o amâna", a scris Gorghiu, pe Facebook.

Ea a susţinut că PSD se face "de râs" prin faptul că apelează la expertiza Curţii Constituţionale, recomandând "lectura interesantă" a deciziei din 2006 a Curţii Constituţionale.

"Vă faceţi de râs, încă o data, după ce prim-ministrul susţinea acum câteva luni ca a dublat alocaţiile din cauză că a confundat o lege cu alta. Vreau să vă uşurez munca şi ca să nu mai fie nevoie să irosim bugetul statului pentru a apela la expertiza CCR vă spun că aceasta a emis deja o Hotărâre pe acest subiect. Vă recomand o lectură interesantă, decizia din 2006 a Curţii Constituţionale care spune că alocaţia este un drept al copiilor şi că nu este permisă împărţirea discriminatorie a copiilor, în funcţie de veniturile părinţilor", a scris Gorghiu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ideea unei alocaţii egale pentru toţi copiii este nepractică, deoarece trebuie o diferenţiere în funcţie de venitul părinţilor, afirmă premierul Ponta, arătând că ar fi preferat să urce alocaţia peste 84 de lei pentru familii cu venituri mici şi să nu o dubleze şi pentru cei cu venituri suficiente.