Editura Evenimentul si Capital

FURT de proporții din banii angajaților SPP: 870.000 de euro dispăruți din fondul CAR!

Autor: | | 9 Comentarii | 10659 Vizualizari

UPDATE: Conducerea Casei de Ajutor Reciproc la care au aderat angajații SPP a confirmat pentru EVZ frauda comisă, precum și faptul că a fost sesizat Parchetul Militar. De asemenea, membrii CAR au făcut precizarea că activitatea CAR este distinctă de cea a SPP, iar banii aparțin exclusiv angajaților. Redăm conținutul mesajului lor la sfârșitul articolului. Trei angajați ai SPP din Departamentul Financiar și-au furat colegii care depuneau cotizații la fondul CAR. Unul dintre ofițeri s-a sesizat că nu i se acordă împrumutul de foare mult timp, că șeful departamentului se eschivează de la a-i acorda lămuriri și atunci și-a alertat superiorii, ne-au informat sursele noastre.

Generalul Lucian Pahonțu, șeful SPP, a dispus verificări, iar în urma controlului efectuat în gestiunea fondului Casei de Ajutor Reciproc (CAR), s-a descoperit o fraudă masivă. 

Două dintre contabile au recunoscut că, împreună cu șeful lor, și-au însușit banii. Se pare că au întocmit fișe fictive de împrumut pe numele unor angajaţi care habar nu aveau că cineva a ridicat sume de bani din fondul lor constituit la CAR. Suma scursă în buzunarele celor trei ar fi de 870.000 de euro.

Cei peste 500 de membrii CAR din SPP, cu acordul conducerii, au depus ieri plângere la Parchetul Militar care va declanșa o anchetă de proporții. Șeful Departamentului Financiar se pare că a fost destituit, dar până la această oră nu am putut obține o confirmare oficială de la SPP. 
În schimb am primit din partea Comotetului Executiv al Casei de Ajutor Reciproc următorul mesaj:   “Casa de Ajutor Reciproc este constituită în baza legii 122/1996, privind regimul juridic al caselor de ajutor reciproc ale salariaţilor şi

 al uniunii acestora, având personalitate juridică, patrimoniu şi conducere proprie.

Activitatea “Casei de Ajutor Reciproc” este distinctă de cea a Serviciului de Protecţie si Pază.

În urma hotărârii luate de Adunarea Generală a membrilor, Casa de Ajutor Reciproc a sesizat Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti. Procurorii militari vor stabili valoarea prejudiciului, încadrarea juridică a faptei si persoanele responsabile.

Casa de Ajutor Reciproc îi roagă pe toţi cei interesaţi să evite speculaţiile care ar putea aduce atingere atât Casei de Ajutor Reciproc, cât si membrilor acesteia.

Comitetul Executiv al Casei de Ajutor Reciproc”

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Banii tai

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate