EXTRATEREȘTRI contra OAMENI. CONFRUNTAREA FINALĂ. Cine va CÂȘTIGA BĂTĂLIA galactică? „Mai rea decât EXTINCȚIA!”

EXTRATEREȘTRI contra OAMENI. CONFRUNTAREA FINALĂ. Cine va CÂȘTIGA BĂTĂLIA galactică? „Mai rea decât EXTINCȚIA!”

Un fizician celebru vine cu o teorie despre extraterestri care schimbă complet modul în care înțelegem Universul. Expertul susține că viața inteligentă există și, mai mult, omenirea se va conrunta cu ei, într-o bătălie care va dura generații. Specialistul este gata să parieze pe cine va câștiga confruntarea finală.

Fizicianul teoretic Alexander Berezin, de la Universitatea Națională de Cercetare în Tehnologia Electronică din Rusia, susține că sfârșitul umanității poate fi „mai rău decât extincția”.

 

„Cum ar fi dacă prima formă de viață care atinge capacitatea de călătorie interstelară eradichează în mod necesar toată competiția, pentru a-și alimenta propria expansiune?”, se întreabă expertul, într-o lucrare nouă, citată de Live Science.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu alte cuvinte, se poate ca scopul omenirii de a descoperit alte forme de viață inteligentă să fie direct responsabil de distrugerea completă a acelei specii? Pentru a înțelege răspunsul, Berezin propune soluția de „primul venit, ultimul plecat”.

Perspectiva pleacă de la premisa că forma de viață căutată are o inteligență similară cu a noastră, însemnând că a atins capacitatea de călătorie interstelară sau, cel puțin, poate transmite mesaje pe distanțe spațiale imense. Asta înseamnă că, în această călătorie spre creștere nelimitată și dezvoltare fără restricții, este foarte probabil ca specia respectivă să calce pe cadavrele altor forme de viață, care nu îndeplinesc tiparul de viață inteligentă pe care primii îl au.

Conform teoreticianului, această specie ar putea fi oamenii. Noi am putea fi antagoniștii Universului. „Vom fi primii care să atingem pragul interstelar și, cel mai probabil, ultimii care vor pleca”, speculează acesta. Pentru a evita această situație, ar trebui să se schimbe radical cultura umană, ceea ce este foarte greu de conceput, pentru ritmul actual de dezvoltare.