Editura Evenimentul si Capital

LIDERUL organizaţiei EXTREMISTE "Mișcarea de Tineret 64 de Comitate" RISCĂ 20 de ANI de ÎNCHISOARE. ŞOVINUL Szocs Zoltan este acuzat că a INSTIGAT la comiterea atentatului de 1 DECEMBRIE, pe care il executa Beke Istvan

Szocs Zoltan
Autor: | | 11 Comentarii | 3553 Vizualizari

Szocs Zoltan, președinte al grupării naționalist-extremiste "Mișcarea de Tineret 64 de Comitate" din Transilvania a fost reținut și este acuzat de procurorii DIICOT de săvârșirii infracțiunilor de instigare la săvârșirea de acțiuni împotriva ordinii constituționale și instigare la nerespectarea regimului materiilor explosive. Acesta este unul dintre vectorii principali ai mişcărilor care propagă ură pe ctiterii etnice între maghiarii şi românii care locuiesc în Harghita şi Covasna, încercând astfel să provoace conflicte în aceste comunităţi. În octombrie 2015, Szocs Zoltan, suspectul deja arestat Beke Istvan şi alţi exremişti şovini au decis să treacă de la propaganda urii la acte de terorism. DIICOT anchetează acum întregul grup, Szocs Zoltan fiind considerat coordonatorul şi mentorul suspectului principal.


Articol relevant, pe acelaşi subiect: EXCLUSIV. SURSE: Beke Istvan a fost ÎNREGISTRAT AMBIENTAL când punea la cale EXPLOZIA de 1 DECEMBRIE. Extremistul suspectat de TERORISM a fost DAT DE GOL chiar de un PRIETEN din organizaţia RADICALĂ 64 de COMITATEProcurorii DIICOT au percheziţionat ieri mai multe imobile în care Szocs Zoltan şi-a derulat activităţile extremiste care vizau incitarea la ură pe criterii etnice. După această opreaţiune, procurorii au decis să-l reţină pe Szocs Zoltan pentru a-l prezenta Curţii de Apel Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă.

Magistraţii Curţii de Apel sunt chemaţi să decidă astăzi dacă liderul organizaţiei extermiste "Mișcarea de Tineret 64 de Comitate" este un pericol public şi trebuie arestat preventiv.

Potrivit legii, „întreprinderea de acţiuni violente împotriva persoanelor sau bunurilor săvârşite de mai multe persoane împreună, în scopul schimbării ordinii constituţionale ori al îngreunării sau împiedicării exercitării puterii de stat, dacă se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi”, se arată în articolul 397, Cod Penal.

Cazul lui Szocs Zoltan a apărut după ce procurorii au extins cercetările în dosarul în care a fost arestat extremistul maghiar Beke Istvan, cel care confecționat un dispozitiv exploziv improvizat pe care dorea să-l detoneze în public, pe raza județului Covasna, în timpul manifestațiilor prilejuite de sărbătorirea Zilei Naționale de 1 Decembrie.

La data de 13 octombrie 2015, Szocs Zoltan a părăsit România, revenind în țară la data de 20 decembrie 2015. Ulterior acestui moment, Szocs Zoltan a efectuat demersuri de contactare a membrilor familiei lui Beke Istvan și a celorlalți participanți la ședința din data de 10 octombrie 2015, în vederea adoptării unei poziții publice unitare cu privire la evenimentele ce au precedat momentul arestării lui Beke Istvan.  

Simpatizant Albert Wass

În urma unor percheziții, la domiciliul acestuia au fost găsite cărţi scrise de Albert Wass. Wass este considerat criminal de război de către justiția din România. În 2008, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au respins, printr-o sentinţă definitivă, reabilitarea scriitorului maghiar Albert Wass, pe care un tribunal „al poporului“ din Cluj l-a condamnat la moarte în 1946, pentru instigare la omor.

Fiul acestuia, Andreas Wass, a depus la Curtea de Apel Cluj, în aprilie 2007, o cerere de revizuire a sentinţei de condamnare la moarte a tatălui său. Solicitarea a fost respinsă de această instanţă, iar Andreas Wass a formulat recurs, respins şi el săptămâna aceasta de ICCJ. Albert Wass şi tatăl lui, Endre Wass, au fost condamnaţi la moarte, în lipsă, în 13 martie 1946, după ce Tribunalul din Cluj a considerat că, în timpul războiului, cei doi i-au instigat pe soldaţii unguri să ucidă mai mulţi locuitori ai unor sate din Ardeal.

Albert Wass nu a fost niciodată executat. El s-a sinucis în 1998, în localitatea Astor din statul Florida, Statele Unite ale Americii.

Primele expulzări

În martie 2015, România a decis expulzare lui Mikola Bela, lider al Gărzii Maghiare din Ardeal. Autoritățile române aveau suspiciuni că Mikola Bela ar putea pune în pericol ordinea constituțională. El face parte dintr-un lot mai mare de cetățeni maghiari, lideri de partide extremiste maghiare pentru care Ministerul de Interne a anunțat că a decis să solicite autorităților judiciare ca indezirabili pe teritoriul României.

Imediat dupa pronunțarea sentinței prin care era declarat indezirabil,  mascații au mers la domiciliul lui Mikola Bela, șeful Noii Gărzi Maghiare din Transilvania, pe care l-au escortat până la granița cu Ungaria.

Membri a patru mişcări extremiste maghiare au primit interdicţie de a intra în România. Pe lista Ministerului de Interne sunt - Partidul Jobbik, Noua Gardă, Mişcarea de Tineret din cele 64 de Comitate şi Oastea Haiducilor.

Motivele invocate de autorități

Ministerul Afacerilor Interne a decis interzicerea pătrunderii în România a patru cetățeni maghiari pe o perioadă de un an. Este vorba despre Tyrityan Zsolt, membru al organizației Oastea Haiducilor, Zagyva Gyorgy Gyula, membru Jobbik, Szavay Istvan, membru Jobbik, și Mikola Bela, membru al organizatiei Noua Gardă Ungară, față de care organele competente au sesizat Curtea de Apel București în vederea declarării acestora ca indezirabili.

Decizia a fost adoptată cu scopul preîntâmpinării producerii unor evenimente care să afecteze grav ordinea publică pe teritoriul României.


ARTICOL RELEVANT, pe aceeaşi temă, din EVZ.RO DIOŢI UTILI RUSIEI. Încă o DOVADĂ că Putin finanţează MIŞCĂRILE NAŢIONALIST-ŞOVINE din România şi Moldova pentru a INCITA la URĂ şi CONFLICTE ETNICE. Moscova MANIPULEAZĂ EXTREMIŞTII maghiari din Harghita şi Covasna Planurile secrete ale lui Putin pentru România şi Republica Moldova, prin care se încearcă cultivarea  unor tensiuni etnice încep să fie tot mai vizibile pe măsură ce apar noi informaţii legate de organizaţiile extremiste naţionalist-şovine care incită la ură în cele două ţări. Cele două organizaţii, Mişcarea Tinerilor din cele 64 de Comitate (HVIM) şi Mişcarea Naţional-Democrată (MND) au organizat împreună mai multe manifestaţii, ceea ce dovedeşte o legătură maghiară-moldovenească extremistă foarte clară. Citiţi aici detalii!OPINIE EVZ, pe această temă:

„Teroristul” secui e doar un idiot util pentru planul pervers pe care Putin l-a folosit cu succes când a distrus Ucraina | EDITORIALUL EVZ

Lenin i-a numit „idioţi utili” pe intelectualii occidentali care, fără să fie cointeresaţi direct de comuniştii ruşi, făceau apologia bolşevismului, participând, astfel, la planurile revoluţionare măreţe ale comuniştilor şi susţinând un sistem monstruos care ajunsese, mai târziu, să comită cele mai oribile crime împotriva umanităţii.

Nu ştim dacă Putin îi vede la fel ca Lenin pe extremiştii naţionalişti pe care îi susţine prin Europa, dar e aproape cert că ei sunt foarte utili într-un plan criminal. Acelaşi plan care a provocat atât de multă vărsare de sânge în Ucraina.

Când a decis să provoace panică de Ziua Naţională a României, pe traseul paradei militare, Beke Istvan Attila a avut în cap aceleaşi motive pentru care s-a înscris, de la bun început, în organizaţia extremistă „Mişcarea Tinerilor din cele 64 de Comitate”. Citiţi tot editorialul AICI!VIDEO. Extremiștii de la Jobbik, cercetați pentru FINANȚĂRI din Rusia și Iran. NEONAZISTUL Vona Gabor a fost printre cei care au făcut SCANDAL la Târgu Mureş  

Extremiştii din partidul Jobbik au fost cercetaţi de o comisie a Parlamentului Maghiar, pentru finanţări secrete din Rusia şi din Iran. Liderii UDMR au denunțat ieri implicarea Jobbik în protestele de luni, de la Târgu Mureș. Preşedintele Traian Băsescu a cerut, marţi, Guvernului şi Parlamentului emiterea unui act normativ prin care să fie interzisă prezenţa pe teritoriul României a membrilor partidului maghiar Jobbik. „Este un partid extremist, comportamentul lor de la Târgu Mures justifică o astfel de masură”, a declarat preşedintele. EVZ vă prezintă o analiză completă care explică cine sunt neonaziștii Jobbik și ce interese stau în spatele lor. Detalii aici!Micul Putin de la Budapesta ARMEAZĂ o BOMBĂ ETNICĂ în inima Europei

de Adrian Pătruşcă, august 2015

Supus izolării occidentale, Vladimir Putin se ambiționează să demonstreze că are putere să fisureze blocada Uniunii Europene și alianța ei cu Statele Unite.  

Dacă există în Europa o oaie mai neagră decât Tsipras, aceea/ acela este Viktor Orban. Arogant, megaloman, autoritar, adept al naționalismului expansionist, el îi seamănă leit lui Putin, față de care nutrește o admirație pe care nu și-o ascunde.

„Amândoi împărtășesc valorile tradiționale, cele ale «Rusiei eterne» pe de o parte, și cele ale «Ungariei milenare », de cealaltă”, comenta pentru La Croix, Samuel Carcanague, cercetător la Institutul de Relații Internaționale și Strategice (IRIS). „Amândoi au sentimentul că este nevoie de o revanșă - Rusia pentru căderea URSS în 1991, Ungaria, pentru Tratatul de la Trianon din 1920”, arată Carcanague.

În vara lui 2014, când, spre stupefacția Europei, Orban și-a anunțat intenția de a abandona democrația liberală și de a crea un stat „non-liberal” în Ungaria, el și-a motivat alegerea dând ca exemplu „modelul de succes” al Rusiei.Atât Vladimir Putin, cât și Viktor Orban au sentimentul că este nevoie de o revanșă: pentru prăbușirea URSS, în 1991, respectiv pentru Tratatul de la Trianon, din 1920. Citiţi aici întreaga analiză!Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
20:27 Marea Britanie, sub teroare. Primul suspect arestat. Bilanţul groazei - VIDEO și IMAGINI ȘOCANTE - UPDATE 18:59 ATACUL din MANCHESTER a fost anunțat cu PATRU ORE înainte de a fi comis. Cum și-au bătut joc TERORIȘTII de SECURITATEA BRITANICĂ 17:00 Încă un nume pe lista morților atentatului din Manchester. Cine este fetița de doar opt ani care și-a pierdut viața - FOTO în articol 12:42 REACȚII din toată lumea la ATACUL TERORIST din Manchester. Ce spun politcienii, artiștii, sportivii. Oasis, Take That și David Beckham se declară DEVASTAȚI 10:56 ISIS după atentatul din Manchester: „Mai avem. Omorâți-i pe toți și peste tot” 10:56 Nicki Minaj, Chris Brown, Taylor Swift şi Cher, printre vedetele care au reacţionat după explozia de la concertul Arianei Grande din Manchester 10:19 DE ULTIMĂ ORĂ. ALERTĂ TERORISTĂ în Londra 09:03 Atacurile TERORISTE care au lovit MAREA BRITANIE din 1998 până în 2017 08:44 Marea Britanie sub TEROARE. Theresa May și Jeremy Corbyn își SUSPENDĂ CAMPANIA ELECTORALĂ 08:30 „Tablou” ÎNGROZITOR al exploziei din Manchester - Panica imensă şi haos de nedescris: oamenii urlau, fugeau şi se împingeau. Mulţi copii singuri care plângeau. 08:27 Măsuri EXTRAORDINARE de SECURITATE la New York, după ATENTATUL de la Manchester 08:26 COBRA intră în acțiune! ÎNTRUNIRE de URGENȚĂ după evenimentele din MANCHESTER 07:53 Marea Britanie sub TEROARE. Cum poți AFLA, pe Facebook, dacă PRIETENII sau RUDELE sunt în siguranță după atentat 07:10 Marea Britanie sub TEROARE. MAE a înființat un TELEFON SPECIAL pentru posibilele VICTIME 06:53 Marea Britanie sub TEROARE. Manchester Arena, locul atentatului, a doua cea mai mare sală de concerte din Europa

Articole salvate