EXPLOZIV! NEREGULILE GRAVE din DNA, ARUNCATE la GUNOI! Povestea celor 304 dosare URGENTE care au fost DATE UITĂRII în doar OPT LUNI

EXPLOZIV! NEREGULILE GRAVE din DNA, ARUNCATE la GUNOI! Povestea celor 304 dosare URGENTE care au fost DATE UITĂRII în doar OPT LUNI

În contextul scandalului creat în jurul Raportului de control de la DNA din vara lui 2017, când Elena Rădescu a fost acuzată că a fost adusă la şefa DNA Laura Kovesi cu maşină parchetului anticorupţie, inspectoarea Directia de Inspectia Judiciara neagă faptul că aceasta nu a fost prima vizită în sediul instituției cu toate că anumite documente dovedesc exact contrariu.

„Este pentru prima dată când merg într-un control la dumneaei. A fost prima dată când am controlat-o. O singură lucrare am avut pe DNA. În rest, nu am fost niciodată, nu am discutat anterior, nu am fost niciodată în niciun control. Tocmai de asta mă revolt. E primul control în care... Nu am cunoscut-o, nu înţelegeţi că prima dată când am fost în control acolo? Eu am avut discuţii cu dansa pentru a lămuri nişte aspecte, i-am pus întrebări legate de lămurirea unor aspecte. Nu poţi să te duci în control la cineva, să-i controlezi subalternii, fără să întrebi şeful”, a declarat Elena Rădescu în urmă cu două zile la Antena 3.

Totuși, Lumea Justiției a obţinut în exclusivitate documente care dovedesc că, nu demult, inspectoarea Elena Rădescu a mai făcut un control la Direcţia Naţională Anticorupţie, anterior celui din vara lui 2017 şi, la acea dată, concluziile verificărilor efectuate de această erau altele pentru conducerea parchetului anticorupţie, spre deosebire de laudele aduse la controlul de management de la DNA. 

Concret, în noiembrie 2016, cu 8 luni înainte de începerea controlului privind managementul DNA, procuroarea Elena Rădescu concluziona că în Directă Naţională Anticorupţie există o problema majoră în ce priveşte modul de instrumentare al dosarelor mai vechi de 5 ani, determinată de „formalismul controalelor efectuate de procurorii cu funcţii de conducere”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai mult, conform aceleași surse,  Elena Rădescu a controlat DNA şi a constatat – în cadrul Raportului privind verificarea măsurilor luate de procurori şi conducerile PICCJ, DIICOT, DNA şi alte unităţi de parchet, în vederea soluţionării dosarelor mai vechi de 5 ani de la dată sesizării cuprins în lucrarea nr. 6961/IJ/1577/DIP/2016 din 20 ianuarie 2017 a Direcţiei de inspecţie judiciară pentru procurori – că la DNA s-a înregistrat o creştere considerabilă a stocului de cauze mai vechi de 5 ani de la prima sesizare, de 61,2%, cu un plus de 106 cauze faţă de anul precedent (18 noiembrie 2015) când se inregistau 173 de dosare mai vechi de 5 ani, rezultând astfel că la dată de 22 noiembrie 2016 în DNA se găseau un număr de 304 dosare mai vechi de 5 ani.

Concluzia inspectoarei a fost atunci una complet diferită comparativ cu cea din vară. „activitatea de îndrumare şi control a fost desfăşurată de procurorii cu funcţii de conducere, diferit”, iar „volumul mare de activitate, complexitatea cauzelor aflate în lucru coroborate cu fluctuaţia de personal şi schemele incomplete, existente la unele secţii/servicii teritoriale ale Direcţiei Naţionale Anticorupţie, au influenţat negativ operativitatea soluţionării cauzelor şi au condus la creşterea numărului dosarelor mai vechi de 5 ani de la dată sesizării”. Iată documentele care dovedesc prima vizită.

Citește mai mult AICI