Editura Evenimentul si Capital

Martor ocular la incendiul care a devastat Rezervaţia Delta Dunării: "Dacă nu ne ajutam unii pe ceilalţi, ardeam ca şobolanii. Cei de la 112 ne-au îndreptat pe drumul de ieşire dar şi acesta era în flăcări"

Martor la incendiul de la Vadu descrie pericolul în care oamenii s-au aflat
Autor: | | 4 Comentarii | 2848 Vizualizari

Un turist surprins de incendiul violent de la cherhanaua „Vadu Pescarilor" a descris pentru EVZ clipele de coşmar prin care au trecut cei aflaţi la faţa locului. În mai multe momente de groază, turiştii au trăit chiar sentimentul oribil al clipei în care viaţa îţi este pusă în pericol real şi moartea dă târcoale. Când au încercat să scape de flăcări, turiştii au constatat că sunt prinşi într-o capcană: drumul de ieşire era şi el cuprins în incendiul devastator. Iată experienţa teribilă prin care au trecut turiştii surprinşi de incendiul din Delta Dunării.

Un martor ocular a relatat pentru EVZ despre pericolul real în care turiştii s-au aflat ieri atunci când incendiul a cuprins  cherhanaua „Vadu Pescarilor". Se pare că autorităţile nu au acţionat la timp, iar oamenii alături de copiii lor au trecut prin momente de groază.

Tudoriu Raul Sorin a declarat în exclusivitate pentru Evenimentul Zilei că turiştii aflaţi ieri la „Vadu Pescarilor" s-au temut pentru viaţa lor. 

Familia Tudoriu era în dimineaţa de duminică alături de nişte prieteni la plajă, la câţiva kilometri de cherhanaua „Vadu Pescarilor". Aceştia s-au hotârât să meargă acolo să mănânce aşa că au pornit în maşinile lor spre pescărie, unde au ajuns în jurul orei 11. În depărtare, la aproximativ 6 kilometri, au observat fum şi o maşină de pompieri. 

Un angajat de la cherhana a semnalat către 112 pericolul de incendiu, care din cauza vântului puternic a luat amploare într-un timp foarte scurt. 

În jurul orei 13:00, Tudoriu a povestit că "ardea totul". Turiştii s-au hotărât să plece de la cherhana si au urcat în maşini pentru a se îndepărta de focul care cuprindea tot ce îi stătea în cale. Tot atunci a fost apelat serviciul de urgenţă 112. 

"Cei de la 112 ne-au îndreptat pe drumul de ieşire dar şi acesta era în flăcări", a spus Tudoriu Raul. Văzând că nu au unde să înainteze, s-au oprit lângă un lac din apropiere. Acolo, maşinile au rămas blocate în nisip. Alt apel a fost făcut către 112: "Le-am explicat situaţia, am cerut şalupe din acelea care intră pe nisip, să vină poliţia de frontieră şi un elicopter. Să salveze măcar femeile şi copiii".

În jur de 50-60 de persoane s-au aflat în acel moment în pericol. De frică, oamenii au intrat în apă şi s-au gândit să meargă cumva pe malul apei spre Corbu. Au renunţat la ideea aceasta şi turiştii au început să se ajute reciproc şi să-şi împingă maşinile din nisip: "Noi oamenii am luat decizia să împingem maşinile către apă, dacă nu, ardeam ca şobolanii", a povestit Tudoroiu. 

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate