EVZ a mers pe urmele averii patronului de la Hexi Pharma. Vilele lui Condrea din Otopeni au fost sechestrate de DNA | Dosarul Hexi Pharma

EVZ a mers pe urmele averii patronului de la Hexi Pharma. Vilele lui Condrea din Otopeni au fost sechestrate de DNA | Dosarul Hexi Pharma

Un fost angajat al imperiului Hexi Pharma a livrat procurorilor documente și informații importante care vizează acte de corupție. Dosarul privind moartea suspectă a lui Dan Condrea rămâne la Parchetul General. EVZ a obținut informații că în apropierea zonei în care s-a petrecut accidentul lui Condrea, la ieșirea din Tamași, se lucrează cu excavatoare

Dosarul instrumentat acum de DNA privind Hexi Pharma nu e deschis recent, deși s-a speculat pe marginea declarației Laurei Codruța Kovesi care, în 10 mai 2016 spunea că DNA nu instrumentează infracțiunile legate de scandalul izbucnit în presă, legat de diluarea dezinfectanților.

Șefa DNA spunea că, în acel moment, era „o anchetă în curs la Parchetul General. Am încredere în colegii de acolo. Nu este normal să se deschidă zeci sau sute de anchete pentru aceeaşi faptă. Nu am fost sesizaţi până la acest moment de către ei. Dacă vor apărea informaţii noi şi va fi declinat, cauza se va instrumenta de DNA”.

Ce susţine şefa DNA

Ne puteți urmări și pe Google News

Kovesi a precizat, în interviul difuzat de Europa FM, că a discutat cu procurorul general despre acest dosar și că știe că la DNA s-a înregistrat o plângere din 2012, care conținea elemente ce indicau o activitate infracțională la firma Hexi Pharma. „Nu conduceam instituţia atunci. La acel moment s-a apreciat că nu este de competenţa DNA. Competenţa noastră este stabilită în lege. Abuzul în serviciu cu un prejudiciu de peste un milion de euro era de competenţa noastră. Nefiind la acea vreme în DNA, nu fac alte comentarii. Nu investigăm o firmă dacă vinde dezinfectanţi. Investigăm dacă s-a respectat procedura licitaţiei”, a mai precizat Laura Kovesi. Ea a spus că dosarul din 2012 a fost trimis către Parchetul judecătoriei Sector 2 tocmai că s-a considerat, la dată respectivă, că faptele sesizate nu sunt de competenţa DNA.

Plângerea din 2012 vizând Hexi Pharma era făcută de firma concurentă, Al Carina din Ploiești. După doi ani de cercetări, însă, Parchetul sectorului 2 a clasat dosarul privind comiterea a patru infracţiuni de abuz în serviciu, întrucât faptele nu sunt prevăzute în legea penală. Procurorul, susțin surse judiciare, nu l-a audiat pe Dan Condrea.

Dosarul 322/P/2016

În urmă cu circa două luni, un cetățean a despus la DNA o sesizare tot cu privire la Hexi Pharma. De data aceasta, faptele reclamate și multitudinea de informații au conturat fapte de corupție de competența DNA. Proba că așa stau lucrurile o constituie răspunsul primit de bucureștean în data de 13 mai 2016, în plin scandal mediatic, declanșat de investigația echipei lui Tolontan.

Fost angajat al firmelor lui Condrea, „Cetățeanul X” (căruia îi protejăm numele) deține extrem de multe date și documente despre Dan Condrea, oamenii și firmele lui, dar și despre cei care l-au ajutat pe Condrea să prospere.

Deocamdată, procurorii DNA i-au adus la anchetă pe cei din imediata apropiere a patronului mort: soția și unul dintre cumnați, directorul general al Hexi Pharma și fostul director de la una din firme. Vom urmări cu interes dacă măcar acum se va ajunge la protectorii lui Condrea și ai afacerii sale.