Evaluare națională 2017. Elevii de clasa a VI-a susțin proba la limbă şi comunicare

Evaluare națională 2017. Elevii de clasa a VI-a susțin proba la limbă şi comunicare

Elevii din clasa a VI-a susţin, miercuri, 10 mai, proba scrisă la limbă şi comunicare în cadrul evaluării naţionale. Notele nu vor fi trecute în catalog.

Evaluare națională 2017. Aceste evaluări au rolul de a soate în evidenţă nivelul fiecărui elev, astfel încât să se cunoască unde are lipsuri şi unde mai trebuie lucrat.  Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a declarat că, pentru prima dată după patru ani de când au fost introduse aceste evaluări, rezultatele lor vor fi centralizate la nivelul fiecărui Inspectorat Şcolar Judeţean, astfel, să se poată avea o viziune de ansamblu asupra situaţiei actuale, scrie Mediafax. 

Evaluare națională 2017. Ordinul pentru calendarul evaluărilor a fost publicat în Monitorul Oficial pe 7 septembrie 2016. Prin aceste modificări,  Ministrul Educaţiei doreşte motivarea profesorilor şi elevilor pentru aceste evaluări deaorece acestea sunt legate de testările internaţionale, PISA, la care ţara noastră nu are rezultate foarte strălucitoare.

Evaluare națională 2017. Rezultatele PISA arată că analfabetismul funcţional în România este de peste 40%, adică, elevii pot citi un text, dar nu reuşesc să il înteleagă. În plus, din aceste testări internaţionale rezultă că unul din doi copii din România, la 15 ani, va avea fie un loc de muncă de valoare adăugată, fie va fi şomer.

Ne puteți urmări și pe Google News