Dragnea, despre demersul lui Ciorbea la CCR: „NU intenţionez să merg PRIM-MINISTRU”

Dragnea, despre demersul lui Ciorbea la CCR: „NU intenţionez să merg PRIM-MINISTRU”

"Am câteva observaţii, ca să ne lămurim: nu intenţionez să merg prim-ministru acum. Nici acum, nici mâine, nici anul ăsta. Am dat un vot de încredere şi l-am dat din toată inima actualului Cabinet, îl sprijin pe Sorin Grindeanu şi Cabinetul lui şi eu, şi partidul, şi coaliţia guvernamentală din toate puterile. Deci, nu am de gând să fac vreun pas în sensul ăsta. Am decis să fiu preşedintele Camerei Deputaţilor şi aici rămân", a precizat Dragnea la Parlament.

El a criticat poziţia Administraţiei Prezidenţiale faţă de demersul Avocatului Poporului, Victor Ciorbea.

"Am văzut două presiuni nepermise din partea Administraţiei Prezidenţiale - dacă doamna (Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al preşedintelui - n.r.) a vorbit serios, dacă a vorbit în numele Administraţiei, să nu se fi trezit vorbind singură, şi anume o presiune nepermisă asupra judecătorilor de la Curtea Constituţională, transmiţându-le ca nu cumva să ia în seamă ce a sesizat Avocatul Poporului. Şi, de asemenea, o ameninţare şi o presiune pe Avocatul Poporului, căruia i s-a transmis că trebuie să ţină cont de ceea ce vrea preşedintele României. Avocatul Poporului nu este subordonat nimănui. Pe de altă parte, chiar remarc înţelepciunea Avocatului Poporului, care a stat deoparte de disputele politice în ultimele zile şi nu a introdus această acţiune până când nu s-a finalizat instalarea Guvernului", a arătat preşedintele PSD.

Liderul social-democraţilor a subliniat că pentru el "este mai puţin important" ce decizie vor lua judecătorii constituţionali.

Ne puteți urmări și pe Google News

"De aici încolo, decide CCR. Pentru mine este mai puţin important ce decizie va lua, este important totuşi să-i lăsăm să judece, fără să aibă presiuni. Constat, totuşi, cu regret că este foarte posibil ca încet, încet eu să devin o obsesie pentru acel Palat", a adăugat Dragnea, citat de Agerpres.

Avocatul Poporului a sesizat direct Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor articolului 2 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului şi a ministerelor, conform căruia pot fi membri ai Executivului persoanele care nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în situaţie de incompatibilitate.

Potrivit Avocatului Poporului, "prevederile art. 2 din Legea nr. 90/2001 încalcă principiul echilibrului puterilor în stat, nu întrunesc cerinţele constituţionale de previzibilitate şi proporţionalitate a legii şi nu permit recunoaşterea dreptului la diferenţă pentru ocuparea, în condiţii de egalitate şi fără restricţii nerezonabile, a unei funcţii ce implică exerciţiul autorităţii de stat".