Editura Evenimentul si Capital

Update DOSARUL BERCEA MONDIAL. După condamnările dure de ieri, familia interlopului face circ în fața instanței. Izaura:”Dacă eu fac puşcărie, copiii mei, pe unu’ o să-l ia Mircea Băsescu şi pe ălălalt, judecătoarea Nermin Zamzait”

Izaura Anghel
Autor: | | 5 Comentarii | 3345 Vizualizari

Magistrații de la Tribunalul Constanța a judecat, astăzi, un nou termen în dosarul în care Mircea Băsescu este acuzat că ar fi primit, prin intermediul lui Marian Căpățână, 250.000 de euro de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, pentru a-l scăpa pe interlop de închisoare.

UPDATE Primul martor audiat, astăzi , presupusa casieră a unei bănci care, într-un apartament închiriat de Marian Căpăţână, ar fi fost adusă să numere o parte din banii pentru Mircea Băsescu, a fost o femeie speriată. Inculpatul Marian Căpăţână a spus judecătoarei că este vorba de o confuzie, femeia nefiind cea care ar fi numărat banii. Martora fusese identificată greşit de bancă. Era o pensionară care lucrase în bancă, dar în altă agenţie decât cea menţionată de inculpat. A fost trimisă acasă. Deşi avocatul lui Marian Căpăţână a solicitat ca la următorul termen să i se permită să caute adevărata casieră, judecătorul a renunţat, în final, la martoră.

Celălalt martor, avocatul constănţean Sorin Calafus, a admis, după mai multe contre cu avocatul Florian Şurghie, că „fără îndoială, am fost avocatul familiei Sandu Anghel”, el fiind cel trimis de Mircea Băsescu pentru a-l ajuta pe Bercea Mondial în proces. Instanţa a analizat cererea avocatei lui Marian Căpăţână care a cerut, din nou, de la DNA Craiova copii după 12 DVD -uri, jumătatea din cele primite fiind defecte. Judecătoarea a explicat însă că „aparatura de la DNA este performantă, pentru că este de la SRI şi e mai bună decât la instanţe”, dar a încuviinţat cererea.

S-a pus în discuţie şi o solicitare, de la termenul anterior, a lui Florin Anghel, fratele Izaurei, privind restituirea sumei de 600.000 de euro pe care i-ar dat lui Mircea Băsescu. „S-a prevalat de o dispoziţie care nu mai e în vigoare, potrivit căreia dacă ai făcut denunţ urmează să primeşti banii. Dar ei nu au făcut niciun denunţ de cumpărare de influenţă şi nici nu au calitate în acest dosar să ceară suma asta”, a explicat avocatul Nelu Taşcă. Instanţa a solicitat emiterea unei adrese către DNA pentru a se vedea când au făcut denunţul şi când a fost dată suma de bani.

Prezenţa familiei Anghel la înfăţişarea de astăzi nu era necesară. Izaura a venit însoţită de mama ei, Fănica, de fratele Grinică şi de alte rude. Deşi judecătoarea le-a atras atenţia că „nu aveţi calitate procesuală în acest dosar”, Izaura şi mama ei au făcut circ. „Să-mi dea Mircea Băsescu 260.000 de euro, de aia am venit 600 km până la Constanţa”. Când avocatul Florin Şurghie a reamintit că „denunţul (lui Florin Anghel) ar fi trebuit făcut înainte de a sesiza DNA-ul pentru trafic de influenţă”, Izaura a luat foc. „Nu sunt avocată dar ştiu legea şi îl corectez pe avocat” a strigat ea, potolită de judecătoare. Următorul termen, când vor fi depuse şi concluziile la dosar, a fost stabilit pentru 20 noiembrie.    

 

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate