Editura Evenimentul si Capital

Hrebenciuc face dezvăluiri despre cum Ioan Niculae și SOV finanțau PSD-ul. "Mircea Geoană știa tot"

Cristian Burci dă declaraţii în faţa instanţei
Autor: | | 49 Comentarii | 13138 Vizualizari

Omul de afaceri Cristian Burci a fost audiat la Curtea de Apel București, în dosarul în care milionarul Ioan Niculae şi preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, sunt judecaţi pentru că i-ar fi finanţat ilegal campania lui Mircea Geoană pentru prezidenţialele din 2009. Audiat a fost și fostul deputat Viorel Hrebenciuc.


DEZVĂLUIRI pe aceeaşi temă:

EXCLUSIV. Halucinantele mărturii ale lui Hrebenciuc în faţa judecătorilor: „Mi-am dat demisia consultându-mă eu cu propria conștiință. Dacă nu făceam asta, mă uitam la televizor”

EXCLUSIV EVZ. Hrebenciuc a încercat o „combinație” și cu DNA. Procurorii au respins oferta. Cum a încercat să-și scape pielea ”sforarul” PSD acceptând să-și declare vinovăția pentru patru ani de pușcărie  

DEZVĂLUIRI EVZ. Viorel Hrebenciuc a COLABORAT cu anchetatorii în dosarul ”JAF în CODRII ROMÂNIEI” și a RECUNOSCUT o parte din acuzații. REVOLUȚIE JUDICIARĂ. Și alți SUSPECȚI de CORUPȚIE încep să-și toarne ”partenerii de afaceri”Update 13.00 Este audiată ca martor o fostă directoare din Insomar. Susțien că institutul a realizat un raport privind construcțiile din România, dar nu-și aduce aminte cine l-a comandat și cine a negociat cu institutul realizarea lui.

Un alt martor, susține că a finanțat ca persoană fizică PSD cu peste 100.000 de lei. Ar fi solicitat Insomar un studiu privind construcțiile din Romania. Nu-l știe pe Bunea Stancu. 

Avocata lui Ioan Niculae, Alice Drăghici, cere acordarea unui nou termen în vederea pregătirii apărării.„Am fost luați prin surprindere. Nu vrem să etrgiversăm cauza, dar în lumin anoilor declarații, trebuie să discută, cu clienții noștri.  au fost luati prin surprindere. Nu vor sa tergiverseze cauza.judecatorul vrea sa se judece astazi procesul. DNA se opune acordării unui nou termen și cere ca procesul să se judece. Într-un final, cei doi judecători ai cazului stabilesc un termen „scurt” pentru 2 aprilie.

Update ora 11.30 Este audiat Cristi Burci: "Îmi mențin declarațiile date. Nu știu despre existența unor contracte între Insomar și Interagro. Îl cunosc pe Bunea -Stancu de ani de zile. PSD avea datorii la o firmă de-a mea. Am blocat conturile PSD, iar Bunea- Stancu era trezorier pe vremea aceea. Nu știu daca era o funcție oficială. Am discutat despre reeșalonarea datoriei".

Despre discuția din dosar, despre Victor  Ponta, Burci arată că se referea la esalonarea platii.

"Bunea-Stancu voia să aducă în partid 3-4 mari oameni de afaceri care să susțina partidul. Am avut o discuție mai veche. Interceptare Bunea- Stancu catre Burci: "Am vorbit și cu Victor...Băi Victore...Sa ne strângem 3 -4 oameni. Tu, Ghiță și încă doi. Probabil Niculae și încă unul. Mai mult nu pot. Ca n-ai cum să- i ajuți pe toți că n-ai cum". Se referea la sprijinul partidului de către oamenii de afaceri, iar cei din urmă să fie sprijiniți de partid prin contracte. Referitor la ultima parte a convorbirii când spuneam că trebuie să fim înțelegători nu aveam un interes. Pe vremea aceea Victor Ponta era seful PSD. Discuția a avut loc în 2010 după alegeri.

Update ora 10.15 Cristi Burci se salută cu milionarul Ioan Niculae.  In sală este foarte cald, sunt mulți studenți la Drept care asistă la proces. Gheorghe Bunea -Stancu nu are loc pe bancă și stă în picioare. Este adus în cătușe și Viorel Hrebenciuc. Fostul deputat îl salută din priviri pe Bunea –Stancu. Dau amândoi din cap.

  • Este audiat Viorel Hrebenciuc, care jură pe Biblie. Vrea să mai facă câteva precizări. De finanțarea campaniei s-a ocupat Mircea Geoană și apropiații acestuia, Ionuț Costea și Ion Bazac.

"În acest context, Geoană m -a trimis personal la Niculae pentru a-l ruga să contribuie la finanțarea campaniei. Nu a vrut sa discute cu Costea,” a declarat Hrebenciuc.

Fostul deputat PSD a povestit că s-a întalnit cu Niculae, pe care l -a rugat în numele lui Geoană să plăteasca niște sondaje la Insomar. “Niculae a fost de acord,” a declarat Hrebenciuc. Apoi a discutat cu Gelu Teodorescu, director la Insomar.

Contractul

“Ulterior am aflat ca între Interagro si Insomar s- a incheiat un contract ptivind situația constructiile în România. Plata s-a facut pentru sondajele de opinie ale lui Geoană. Insomar a încasat banii.Geoana cunoștea modalitatea de finanțare a sondajelelor. Teodorescu având experiența nefericită a altor campanii, când nu a fost plătit dupa alegeri, în 2009 a insistat să fie plătit la zi. Plățile se faceau în urma discuției lui Geoană cu Vîntu, care era actionar la Insomar."

  • Hrebenciuc a arătat și alte firme, cum ar fi Realphone cu care PSD a încheiat un contract de împrumut, deoarece conturile PSDrau blocate. Firma a plătit sondajele catre Insomar. 

"Nu pot preciza daca Geoană m -a trimis la Niculae pentru o finanțare legală sau nelegală. In principiu era legală. Niculae a vrut sa facă plata prin bancă. Eu discutam cu alți finanțatori doar când eram trimis," Hrebenciuc.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate