DOSARUL CALTABOŞUL: Fostul ministru Decebal Traian Remeş va fi eliberat condiţionat!

DOSARUL CALTABOŞUL: Fostul ministru Decebal Traian Remeş va fi  eliberat condiţionat!

Fostul ministru al Agriculturii Decebal Traian Remeş, condamnat la trei ani de închisoare în dosarul "Caltaboşul", va fi eliberat din penitenciar, unde a ispăşit un an din pedeapsă, după ce Tribunalul Maramureş i-a admis definitiv cererea de eliberare condiţionată.

Decebal Traian Remeş, condamnat la trei ani de închisoare în dosarul "Caltaboşul", este încarcerat din 25 februarie 2013 la Penitenciarul Baia Mare, iar la jumătatea lunii ianuarie a cerut să fie eliberat condiţionat, motivând că are peste 60 de ani şi a ispăşit o treime din pedeapsă.Judecătoria Baia Mare i-a admis cererea de eliberare condiţionată, dar procurorul DNA din acest dosar a făcut recurs.Magistraţii Tribunalului Maramureş, care au judecat, marţi, recursul, au respins cererea DNA, astfel că fostul ministru al Agriculturii va fi pus în libertate.Potrivit vechiului Codul Penal, în cazul condamnatului care a împlinit vârsta de 60 de ani se poate dispune eliberarea condiţionată după executarea efectivă a unei treimi din durata pedepsei, în cazul condamnării care nu depăşeşte 10 ani. Noul Cod penal stipulează, în acelaşi caz, că deţinutul poate fi eliberat după ce a executat jumătate din pedeapsă. Potrivit principiului aplicării legii mai favorabile, Remeş beneficiază de prevederile vechiului Cod penal. Condamnările Fostul ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remeș, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare. Aceeași pedeapsă a primit-o și fostul ministru Ioan Avram Mureșan.
  • DOSARUL ”CALTABOȘUL”. Decebal Traian Remeș s-a predat. Fostul ministru e condamnat la 3 ani de închisoare
  • Procurorul care i-a trimis în judecată pe Becali, Remeş, Brădişteanu şi Puwak, propus şef de secţie la DNA!

Mită în cârnați

În acest dosar, Decebal Traian Remeş, ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în perioada aprilie-octombrie 2007, este acuzat de trafic de influenţă, iar Ioan Avram Mureşan de complicitate la cumpărare de influenţă, în formă continuată, potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Omul de afaceri Gheorghe Ciorbă este acuzat de cumpărare de influenţă, în formă continuată. Potrivit rechizitoriului Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în 13 septembrie 2007 şi 23 septembrie 2007, Remeş, în calitate de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, ar fi acceptat şi primit produse alimentare în valoare de 1.500 de lei şi suma de 15.000 de euro de la Gheorghe Ciorbă, prin intermediul lui Mureşan.

Ce spun procurorii

Ne puteți urmări și pe Google News

"Banii şi produsele alimentare au fost primite în scopul favorizării firmei SC Construct Europromt SRL Certeze (aparţinând fiului omului de afaceri Ciorbă Gheorghe) la câştigarea a două licitaţii publice de atribuire de lucrări de amenajări funciare, prin exercitarea influenţei pe care ministrul o avea asupra funcţionarilor însărcinaţi cu derularea procedurilor de achiziţie publică, din cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare (ITRSV) Râmnicu Vâlcea - structură aflată în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale", potrivit DNA.

Promisiuni

Omul de afaceri Gheorghe Ciorbă ar fi oferit, prin intermediul lui Mureşan, şi un autoturism de lux marca Audi Q7 în valoare de 65.000 de euro, fiind extrem de interesat în câştigarea licitaţiei de la ITRSV Râmnicu Vâlcea. Gheoghe Ciorbă s-a autodenunţat la DNA după ce a aflat că este oricum în vizorul anchetatorilor pentru că ar fi încercat, prin Mureşan, să-l cumpere pe ministrul Decebal Traian Remeş.