Editura Evenimentul si Capital

DOSAR DE PRESĂ. GEORGE MAIOR, omul care a schimbat fața SRI

Autor: | | 16 Comentarii | 1044 Vizualizari

Ultimul interviu acordat de fostul director al SRI a fost difuzat, sâmbătă, la postul B1TV, în emisiunea „Lumini și Umbre”, realizată de directorul „Evenimentului zilei”, Dan Andronic. Duminică și luni, în mediul online au apărut interpretări ale declarațiilor sale și atacuri, care au culminat, marți, cu demisia lui George Maior din funcție.

Ultimul interviu cu omul care știe tot ce se întâmplă în România. George Maior: „Toate operațiunile sunt semnate de director”

Invitat la emisiunea „Lumini și umbre” de la B1TV”, moderată de directorul general al EVZ Dan Andronic, șeful SRI a dezvăluit aspecte inedite din activitatea instituției pe care o conduce de opt ani

Dan Andronic: Domnule Maior, toți lucrăm cu informații. „Fie că ne desfășurăm activitatea în presă, fie că lucrăm în mediul academic sau la nivel guvernamental, important este să vedem cum operăm cu aceste date”. După cum cred că v-ați dat deja seama, este un citat din dumneavoastră într-un discurs pe care l-ați ținut recent, iar afirmația dumneavosatră este mai mult decât corectă. Eu aș mai adăuga doar că toți lucrăm cu surse, care ne dau, într-o formă sau alta, informații mai mult sau mai puțin credibile. Și din motivul ăsta aș începe tot cu un citat din dumneavoastră, pentru că există o întrebare la care eu, cel puțin, nu am un răspuns deocamdată. Ați spus, la un moment dat, acest lucru: „Odată cu învestirea noului președinte al României, îmi voi prezenta, spre evaluare, mandatul de director al SRI. Este o datorie de onoare, un obiectiv profesional legitim, după opt ani în fruntea SRI. Până la acel moment, și atâta timp cât voi ocupa această funcție, nu mai manifest și nu confirm interesul pentru un rol profesional viitor”. Întrebarea directă este dacă v-ați prezentat mandatul președintelui Klaus Iohannis, așa cum ați spus ? Cu alte cuvinte, dacă i-ați pus mandatul pe masă.


DOSAR DE PRESĂ. „Prima criză majoră: suspendarea președintelui Băsescu, șeful CSAT”

DOSAR DE PRESĂ. „Credibilitatea ține și de felul cum știi să-ți menții neutralitatea”

DOSAR DE PRESĂ. Ultima întâlnire oficială, alături de ofițeri de informații


George Maior: Încă din afirmația mea făcută în perioada, cred, a alegerilor, mandatul a fost prezentat... din acea afirmație. Este o afirmație publică. Iar domnul președinte, din câte rețin, a afirmat - și sper să-l citez corect -, că aceasta este o temă artificială, SRI funcționează bine și postul acesta este ocupat. Închei citatul, sper să fie ...corect.

Da, s-ar putea să fie... mai mult sau mai puțin. La o întâlnire cu el i-ați spus: „Domnule președinte, ăsta-i mandatul meu, dumneavoastră hotărâți”?

Din momentul în care am spus-o, această afirmație a intrat în funcțiune, ca să spunem așa. Am avut multe întâlniri cu domnia sa și ceea ce am avut de spus, am spus. Deci lucrurile sunt clare din acest punct de vedere. Iar în legătură și cu partea a doua a afirmației de atunci, ați văzut că lucrurile au stat așa.

În sensul că nu manifestați și nu confirmați interesul pentru un rol profesional viitor...

Exact, așa cum adesea s-a tot discutat.

„Țin la această calitate”

...Prim-ministru, ambasador la Washington, nu mai știu, că la dumneavoastră funcțiile care vi s-au oferit cât erați directorul SRIului erau multiple.

Am fost de toate, în discuții. Țin la această calitate, una foarte importantă în stat și cu foarte mare responsabilitate.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: EVZ Special

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate