Editura Evenimentul si Capital

Deputaţii au MĂRIT amenzile din LEGEA DEFĂIMĂRII. Sancţiuni de până la 100.000 de lei pentru cei care INSULTĂ şi JIGNESC pe Facebook. Liviu Dragnea: "E o LEGE la care ţin". Reacţia PNL: "E o revenire la practicile epocii COMUNISTE"

Liviu Dragnea este iniţiatorul acestei legi
Autor: | | 121 Comentarii | 16740 Vizualizari

Comisia Juridica si Comisia pentru Drepturile Omului din Camera Deputatilor au avizat favorabil legea iniţiată de Liviu Dragnea privind defăimarea socială. În Comisie, cuantumul amenzilor a fost modificat, iar amenda pentru defăimări aduse unui grup social s-a mărit de la maximul de 60.000 la 100.000 de lei.

UPDATE 15.05 Iniţiatorul acestei legi, Liviu Dragnea, a vorbit despre acaeastă lege. "E o lege la care ţin foarte mult si e o prevedere: cine se simte defăimat, se va adresa CNCD", a spus Liviu Dragnea, informează B1 TV. . Se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 30.000 lei, daca defăimarea vizeaza o persoană fizică, respectiv cu amendă de la 2.000 lei la 100.000 lei, dacă defăimarea vizează un grup de persoane sau o comunitate.

Aceste amenzi se vor aplica oricarei defaimari facute in spatiul public, inclusiv in presa si pe retelele de socializare, cum ar fi Facebook, potrivit Mediafax.

Amenzile se vor aplica printr-o decizie a unui departament special creat in cadrul CNCD, fara o decizie a unei intante.

Senatul a adoptat pe 7 octombrie, în calitate de prima Camera sesizata, propunerea legislativa privind promovarea demnității umane si tolerantei fata de diferențele de grup, potrivit căreia defăimarea socială se pedepsește cu amendă de la 1.000 lei până la 60.000 lei. Actul normativ vizează și înființarea, în cadrul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, a Departamentului pentru Promovarea Demnității Umane și Toleranței, care are ca atribuții să aplice sancțiunile contravenționale persoanelor fizice si juridice care discriminează social, sa elaboreze ghiduri de bune practici în materie, sa verifice implementarea masurilor de promovare a demnității umane, dar și să asigure asistenta de specialitate. Potrivit propunerii de lege, persoana care se considera vizată de defăimare socială poate formula, în fața instantei de judecată, o cerere pentru acordarea de despăgubiri și restabilirea situației anterioare defăimării sociale sau anularea situației create prin discriminare.

Camera Deputaților este for decizional în acest caz, iar legea urmeaza sa intre in dezbarerea plenului.

Loading...
Pagina 1 din 2



Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate