Editura Evenimentul si Capital

Inundațiile, văzute din Parlament: "Când plouă un pic mai mult o iau munţii la plimbare"

Inundatii
Autor: | | 1 Comentarii | 111 Vizualizari

Inundațiile au ajuns și în Parlament. La nivel de discurs. Carmen Hărău, deputat liberal de Hunedoara, le-a atras atenția colegilor săi deputați că nu există nici măcar un demers local de educare în sensul asigurării gospodăriilor şi niciun plan sistematic de prevenire a acestor probleme în județul său.

"Când plouă un pic mai mult în judeţul Hunedoara o iau drumurile, o iau munţii la plimbare pe drumurile judeţe, torentele se revarsă peste culturi şi fac prăpăd, văile dau năvală în casa oamenilor şi din motivul acesta, pentru că s-a întâmplat în Hunedoara în luna care tocmai trece, am făcut o documentare ale cărei concluzii vreau să le împărtăşesc cu dumneavoastră", le-a spus Carmen Hărău colegilor ei.


Ea  a susținut că județul era neinundabil până mai acum vreo 5-6 ani, pentru că infrastructura hidro în judeţ a devenit practic inexistentă. "Deşi există canale, construite încă de pe vremea Austro-Ungariei, care preiau apa, surplusul de apă şi aveau grijă să ofere apa preluată când se înregistrează surplus în perioadele secetoase, ele sunt acum înierbate şi în marea lor majoritate colmatate. Multe dintre ele au fost retrocedate împreună cu proprietatea asupra terenului, cu terenurile aflate în proprietate privată, iar agricultorii le mai folosesc doar ca să-şi grăniţuiască parcelele de teren, nemaivorbind de diguri, de absenţa digurilor, nemaivorbind de faptul că inclusiv arterele de circulaţie noi se construiesc în judeţul Hunedoara, fără parapeţi", a atras atenția deputata. 

Ea a concluzionat că "populaţia afectată s-a consolat oarecumva cu gândul că li se poate întâmpla aşa ceva, iar noi se pare că ne uităm neputincioşi la acest fenomen şi nu este cazul să facem asta". 

În final, le-a propus colegilor  să se aplece cu toată atenţia asupra acestei probleme. "La momentul acesta nu există nici măcar conştiinţa vinovăţiei sinistraţilor care nu-şi curăţă, deşi ar fi de datoria lor să o facă, rigolele de pe lângă poartă. Nu există la momentul acesta nici măcar un demers local de educare în sensul asigurării gospodăriilor şi nu există la momentul acesta nicio perspectivă, niciun plan sistematic de prevenire a acestor probleme", a conchis Hărău.

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate