Editura Evenimentul si Capital

Declaraţie incendiară a unui important ŞEF DE STAT EUROPEAN: integrarea MUSULMANILOR este IMPOSIBILĂ. DEMNITARUL este convins că valul de refugiaţi care s-a revărsat asupra Europei este opera FRĂŢIEI MUSULMANE

"Să-i lăsăm să își trăiască propria cultură în țările lor și să nu îi ducem în Europa"
Autor: | | 25 Comentarii | 11997 Vizualizari

Președintele ceh Milos Zeman, cunoscut pentru pozițiile sale anti-imigranți, susţine că integrarea musulmanilor în societate în Europa este “practic imposibilă”, fiind convins că valul de imigranţi care s-a abătut asupra bătrânului continent face parte dintr-un plan mai amplu pus la cale de Frăţia Musulmană, cea mai veche şi mai mare organizaţie islamistă din lume.

"Experiența unor țări din Europa Occidentală unde există ghetouri și sate excluse arată că integrarea comunității musulmane este practic imposibilă", a declarat președintele Zeman, cunoscut pentru pozițiile sale anti-imigranți,  într-o înregistrare video publicată pe site-ul cotidianului de mare tiraj Blesk.

"Să-i lăsăm să își trăiască propria cultură în țările lor și să nu îi ducem în Europa, altfel se va termina ca la Koln", a adăugat el, făcând referire la violențele împotriva unor femei în noaptea de Anul Nou în acest oraș din centrul Germaniei.

"Integrarea este posibilă în cazul unor culturi similare, iar similitudinile pot varia", a adăugat el, subliniind că unele comunități ne-musulmane, precum cea ucraineană sau cea vietnameză, s-au putut integra în societatea cehă.

În vârstă de 71 de ani, Zeman, președinte de stânga, primul șef de stat ales prin sufragiu universal în Cehia, și-a exprimat în mai multe rânduri opoziția față de primirea de imigranți în Europa.

Potrivit președintelui ceh, confreria Frăția Musulmană din Egipt se află în spatele actualului val de imigranți care folosesc mijloace financiare "venite dintr-un anumit număr de state", pentru "a prelua progresiv controlul asupra Europei".

La sfârșitul lunii decembrie, în mesajul său de Crăciun, președintele ceh a calificat drept 'invazie organizată' actualul val migrator, invitându-i pe tinerii imigranți din Siria și Irak "să pună mai degrabă mâna pe arme" pentru a lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI).

Conform cifrelor ONU, peste un milion de imigranți au ajuns în Europa în 2015, fugind de conflicte armate din Afganistan, Irak și Siria.

Frăţia Musulmană este o grupare religioasă şi politică fondată pe credinţa că Islamul nu este o simplă religie, ci un stil de viaţă. Organizaţia consideră că oamenii ar trebui să renunţe la stilul de viaţă laic şi să se întoarcă la învăţăturile Coranului, care, după credinţa lor, stau la baza formării familiilor, comunităţilor şi statelor. „Allah este adevărul nostru suprem“, „Coranul este legea noastră, lupta este drumul nostru“ şi „introducerea legii lui Allah în ţară“ au fost şi sunt principiile care conduc organizaţia. Practic, Frăţia Musulmană nu vrea ca religia şi puterea politică să fie separate în stat, aşa cum este cazul în civilizaţiile occidentale.

Frăţia Musulmană a apărut pe scena politică din Egipt acum mai bine de 80 de ani, fiind înfiinţată de Hassan al-Banna în 1928. Iniţial, membrii organizaţiei vroiau să-i înlăture de la putere pe britanici şi să scoată ţara de sub influenţa valorilor occidentale.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Internaţional

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate