Editura Evenimentul si Capital

Curierul UE: la radio, emisiunea despre dezastre, internet pentru tot poporul, vor drepturi de autor la orice clic pe net. Berbecii primesc vești, Scorpionii își realizează interesele │ Horoscopul lui Dom’ Profesor

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 3720 Vizualizari

Mai multe organizații media, din UE și din lumea largă, au semnat o declarație comună prin care se angajează să ajute la prevenirea catastrofelor și să atenueze impactul acestora. Instalarea unor puncte de acces Wi-Fi publice gratuite în comunitățile locale de pe întreg teritoriul UE. Adunarea generală a Conferinței Internaționale a Autorilor și Compozitorilor.

HOROSCOP Pe 8 iunie s-au născut Robert Schumann, Sir Francis Crick, Barbara Bush, Nancy Sinatra, Bonnie Tyler, Anatol Vieru.

În calendarul creștin-ortodox sunt Sfinţii: Nicandru şi Marcian (cu litere bold, înseamnă că au fost protoromâni, sau români). Aducerea moaştelor lui Sf.M.Mc. Teodor Stratilat. Nimic în ”Kalendar”.

Evenimentul Zilei din 8 iunie 632 a fost că a murit profetul MAHOMED (în arabă Mohammed, "Cel lăudat"), reformator religios arab; fondatorul islamismului (mahomedanismului); a predicat, din anul 610, la Mecca; strămutarea sa (Hegir) la Medina, în anul 622, marchează începutul erei musulmane (n. 22 aprilie 571, la Mecca) - 1385 de ani. Sursă: RADOR

Eu, dacă aș fi terorist, cum spune o parte a lumii, sau luptător pentru libertate, cum spune cealaltă parte, aș folosi prilejul ca să-mi fac meseria, poate ajung martir. Dar cum spunea însuși Mahomed, nu mai știu exact unde: ”Mai de preț este cerneala înțeleptului, decât sângele martirului!” Totuși, dragii mei români de pretutindeni, din marile orașe ale Occidentului, puțină mai multă prudență nu strică, astăzi!

Dar, am primit curierul săptămânal de la UE. Iată, ceea ce cred că am găsit interesant pentru domniile voastre:

World Broadcasting Unions, reprezentate prin EBU și ABU (Uniunea Radiodifuzorilor din Asia-Pacific), precum și alte organizații media au semnat o declarație comună prin care se angajează să ajute la prevenirea catastrofelor și să atenueze impactul acestora. În cadrul reuniunii ONU pentru reducerea riscurilor și catastrofelor ( UN Global Platform for Disaster Risk Reduction) din Mexic, organizațiile au solicitat contribuția tuturor tipurilor de media la reducerea riscurilor de catastrofe și la informarea cetățenilor pentru a salva vieți în situații de dezastre. În special, posturile de radio, s-a precizat în timpul reuniunii, au un rol esențial datorită faptului că pot comunica rapid cetățenilor aflați chiar în zone izolate informații despre schimbările climatice, despre catastrofele civile, punând în mișcare astfel organizațiile umanitare și organismele de sprijin comunitar. În declarația comună, radiodifuzorii din toată lumea s-au angajat să transmită informațiile necesare pentru reducerea riscurilor de catastrofe pentru a salva populația și să difuzeze cunoștințele legate de acțiuni, organizare, previziuni și noutăți despre obiectivele dezvoltării durabile.

https://www.ebu.ch/news/2017/05/world-broadcasting-unions-pledge-to-help-reduce-the-impact-of-disasters

Aș observa că sunt suficiente surse de disconfort spiritual. Încă o emisiune despre dezastre? Nu este suficientă sperietura zilnică, că unde te uiți sunt numai știri rele, tragice, catastrofice! Eu nu le citesc, fac rău, fizic și psihic. În acest timp lumea zâmbește, copiii se joacă, îndrăgostiții se privesc în ochi, o nouă descoperire promițătoare, s-a scris o altă carte bună etc etc – sunt multe lucruri bune și frumoase pe lumea asta, dar nimeni nu scrie despre ele. Reducerea publicului la trei teme: frica, sexul și foamea arată primitivismul presei, căderea ei liberă, spune Rupert Murdoch. El este foarte supărat pe faptul că în Australia, patria lui natală, noii veniți, Google și Netflix, practicând tactica criticată, iau partea leului din portofoliul reclamei, estimat la 12 miliarde $ anual.

Proiectul Media Road al EBU aspiră să trezească în sectorul media așa-numita ‘start-up mentality’, pentru a remodela organizațiile și a aduce noi idei pe piața media. Prioritățile viitorului sunt legate de realitatea virtuală și augmentată, de jurnalismul robotizat și de tehnologia 5G, pentru care UE este dispusă să finațeze proiecte ale “lumii de mâine” . EBU va conduce consorțiul în care câțiva dintre cei mai importanți radiodifuzori din Europa (BBC, RAI, VRT-Belgia, Asociația Europeană a Radiourilor) vor lucra alături de institutele de cercetare în media ( IRT-Germania, EPFL-Elveția, IMEC-Belgia) și de producători independenți. Proiectul Media Road al consorțiului se va dezvolta prin colaborarea cu zonele de creație pentru a sprijini dezvoltarea unor concepte inovante și a unor viitoare politici media. Ideea este de a concepe centre de interes asemănătoare incubatoarelor de afaceri care să experimenteze noi formule media, dar și să propună o viziune politică pe termen lung pentru industriile audiovizuale, pentru radio, rețelele sociale, pentru o serie de domenii de activitate pe care UE dorește să le dezvolte: folosirea datelor în media, 5G, media imersivă, investițiile și formarea. Proiectul EBU este în întregime finanțat prin programul Horizon 2020 al Comisiei Europene și i se va da startul la 1 septembrie anul acesta, pentru o durată de doi ani.

https://www.ebu.ch/news/2017/05/ebu-to-spearhead-future-policy-and-innovation-network-with-mediaroad-project

Piața unică digitală: negociatorii UE au ajuns la un acord cu privire la inițiativa WiFi4EU. Această inițiativă are drept obiectiv instalarea unor puncte de acces Wi-Fi publice gratuite în comunitățile locale de pe întreg teritoriul UE: în piețele și piațetele publice, în parcuri, în spitale și în alte spații publice.Potrivit declarației președintelui Comisiei, Jean-Claude Juncker, inițiativa WiFi4EU va contribui la dezideratul de a dota „până în 2020 fiecare sat și oraș din Europa cu acces gratuit la internet wireless în jurul principalelor centre de interes public.”Acordul politic obținut include un angajament din partea celor trei instituții de a veghea la alocarea unei sume totale de 120 de milioane EUR pentru finanțarea echipamentelor necesare în scopul de a furniza servicii Wi-Fi publice gratuite în 6 000 până la 8 000 de localități din toate statele membre. Sursele de finanțare specifice vor fi precizate în cadrul dezbaterilor legislative în curs privind revizuirea actualului cadru financiar multianual. Autoritățile locale vor putea să introducă cereri de finanțare de îndată ce sistemul va deveni operațional. În practică, autoritățile publice locale (municipalitățile sau grupurile de municipalități) care doresc să ofere servicii Wi-Fi în spații în care nu există încă o ofertă publică sau privată similară, vor putea să solicite finanțare printr-o procedură simplă și nebirocratică. Finanțarea, acordată ca grant sub formă de cupoane valorice, va fi utilizată în vederea achiziționării și instalării de echipamente de ultimă generație, respectiv de puncte de acces locale fără fir, costurile de funcționare ale conexiunii propriu-zise urmând să fie acoperite de autoritatea publică în cauză.

http://europa.eu/rapid/press-release_IP-17-1470_ro.htm

Lisabona găzduiește, săptămâna aceasta, Adunarea generală a Conferinței Internaționale a Autorilor și Compozitorilor (CISAC), cea mai mare rețea mondială a societăților de autori cu peste 4 milioane de membri creatori. Participă peste 200 de autori si compozitori interesați de remunerarea echitabilă a autorilor de muzică, a scenariștilor, realizatorilor și artiștilor vizuali. Printre prioritățile CISAC se află o campanie mondială la adresa legislatorilor pentru reglementarea problemei transferului de valori în sectorul muzical. În prezent, datorită distorsiunilor legislative, unele dintre cele mai importante servicii online din lume prosperă pe seama creatorilor, neplătind aproape nimic pentru preluarea și difuzarea operelor lor. Jean-Michel Jarre, președintele CISAC afirmă într-un comunicat de presă că : CISAC mizează pe decidenții publici care ar trebui să facă în așa fel încât valoarea corectă a operei să revină creatorului, nu serviciului digital care exploatează lacunele drepturilor de autor și obține profituri. Președintele societății portugheze Sociedade Portuguesa de Autores afirma, la rândul său, că: … pentru câteva zile, Lisabona va fi capitala mondială a drepturilor de autor…Mesajul nostru este clar: fără autori nu există cultură. Iar legislatorii trebuie să garanteze creatorilor o remunerație echitabilă pentru munca lor și recunoașterea luptei lor pentru a crea o lume mai bună, mai umană, care să se bucure de viață.In anul 2016, CISAC a înregistrat mai multe succese prin campaniile mondiale pe care le-a desfășurat: noi legi favorabile scenariștilor și realizatorilor au fost adoptate în Chile și în Columbia, astfel încât, pentru prima dată, acești creatori pot trăi din munca lor corect remunerată. S-au înregistrat, de asemenea, importante rezultate în campania pentru adoptarea universală a drepturilor conexe. http://fr.cisac.org/CISAC-FR/Actus-Media/Communiques-de-presse/Assemble-e-ge-ne-rale-de-la-CISAC-a-Lisbonne-discuter-de-l-avenir-du-secteur-de-la-cre-ation

V-am avertizat din timp, dragi lupi, padawani și hobbiți! Netul tinde să devină cea mai mare afacere din istoria lumii. Mai întâi, ca și dealării de droguri care vă dau primele porții pe gratis, descărcarea filmelor, muzicii, a operelor literare, sau artistice a fost gratis. Până s-a instalat obiceiul, nevoia, necesitatea. O să continuați să vizualizați, să navigați și să descărcați și mai departe, aveți nevoie de asta, chiar și când fiecare clic o să coste un cent. Nu este mult, o să spuneți. Așa este, calculele au arătat că un utilizator mediu de net nu va plăti mai mult de 20$ pe lună. Dar sunt 3,7 miliarde de utilizatori ai netului. Iată o afacere cu un profit de 74 miliarde de dolari pe lună! O să vadă autorii, creatorii, vreun dolar? Poate, câțiva, dar mă tem că sunt folosiți doar ca berbece în poarta netului gratis.

Săptămâna trecută au dispărut trei situri de pe care descărcam filme și muzică. Două au reapărut cu serverele în India. Se descurcă lumea, se descurcă. Și aici este vorba de bani, de reclamă, dar să mă tai dacă știu la ce fac reclamă siturile respective, eu am treaba mea.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate