Cum se pregătesc viitorii medici ai României?

Cum se pregătesc viitorii medici ai României?

Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti şi Universitatea de Medicină şiFarmacie „Carol Davila” din Bucureşti, în parteneriat cu Sănătatea Media Group, vor organiza în perioada 19 – 22 martie 2015 Congresul Naţional pentru Studenţi şi Tineri Medici (CNSTM), ajuns la ediţia cu numărul XVIII.

„Pe lângă aportul de înaltă calitate adus de lucrările ştiinţifice, congresul oferă conferinţe şi peste 20 de workshop-uri, reunind o varietate a domeniilor de interes abordate de-a lungul sesiunilor ştiinţifice. Ca în fiecare an, inovaţia în lumea medicală va fi elementul central, alături de teme interdisciplinare şi sesiuni cu o remarcabilă parte practică, integrate cu profesionalism în contextul societăţii medicale româneşti. CNSTM devine o adevărată tradiţie, un manifest ştiinţific al lumii medicale româneşti, ajungând să reunească în cadrul ediţiei precedente, sub valori intelectuale comune, peste 700 de participanţi din întreaga ţară”, a declarat miercuri pentru AGERPRES coordonatorul administrativ al congresului Iulia Niculae.

Potrivit acesteia, evenimentul va reuni aproximativ 150 de personalităţi din lumea medicală, specialişti de renume naţional şi internaţional printre aceştia numărându-se Raed Arafat, Cătălin Copăescu, Ioan Lascăr şi Dan Mircea Enescu.

Printre lectori se numără prof. dr. Simona Ruţă ce îşi propune dezbaterea unei teme intens mediatizate recent, având la bază studii de cercetare în domeniul vaccinurilor bazate pe vectori virali în infecţia Ebola, specialistul în neuropsihiatrie, dr. Cristian Andrei care va susţine o prezentare despre ‘Tendinţa spre interpretare a minţii umane’, dr. Cătălin Copăescu ce va aduce în discuţie impactul chirurgiei metabolice asupra remisiei diabetului zaharat tip II, prof. Doina Anca Pleşca (decan Facultatea de Medicină Generală), dr. Raed Arafat (Secretar de Stat în cadrul MAI) şi multe alte personalităţi, adevăraţi lideri de opinie în domeniul medical.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În vederea implicării active şi utilizării integrative a cunoştinţelor acumulate, participanţilor li se oferă ocazia de a se înscrie la workshop-uri de tipul deprinderii tehnicilor de chirurgie laparoscopică prin training pe simulatoare, exersării nodurilor şi suturilor, a anastomozelor digestive pe material suin, microdisecţiei de embrion şi făt, tehnicilor actuale în endoscopia intervenţională modernă, dar şi a celor ce presupun practica pe manechine şi simulatoare de ultimă generaţie (cardiologie intervenţională, simulator naşteri – Centrul LifeSim, da Vinci Skills simulator etc)”, a mai spus Iulia Niculae.

Ceremonia de Deschidere a Congresului Naţional pentru Studenţi şi Tineri Medici din acest an se va desfăşura în cadrul Muzeului Naţional de Artă al României (MNAR), Sala Auditorium la data de 19 martie.