Editura Evenimentul si Capital

SURPRIZĂ - Cum poţi ajunge expert anticorupţie

Autor: | | 0 Comentarii | 410 Vizualizari

Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca a lansat, luni, în parteneriat cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI), primul program postuniversitar din România „Integritate Publică şi Politici Publice Anticorupţie” care va pregăti funcţionari publici cu scopul prevenirii conflictelor de interese.

Potrivit Mediafax, "Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării (FSPAC) din cadrul UBB a lansat primul program postuniversitar <> din România, un program pilot. Am constatat că trebuie să dinamizăm latura educaţională, având în vedere că dosarele investigate de ANI se înmulţesc an de an şi trebuie să dezvoltăm instrumente de prevenire şi educare a persoanelor interesate. Simpla sancţionarea a incidentelor de integritate nu este de ajuns şi nu este eficientă. Numărul dosarelor creşte, iar nivelul de cunoştinţe despre integritate în administraţia publică este scăzut. Încercăm să formăm viitoarele generaţii de funcţionari publici care să ocupe funcţii publice prin însuşirea criteriilor de integritate, vrem să prevenim conflictele de interese în administraţia publică".

ANI va pune la dispoziţia UBB experţi care au lucrat la diverse cazuri care vor putea împărtăşi din experienţa lor în domeniu, după care va extinde programul şi la alte universităţi.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate