Editura Evenimentul si Capital

TOPUL BÂLBELOR. Cum ne-au făcut politicienii să RÂDEM în 2014. Doina Pană: "Nici inundaţiile nu mai sunt ce au fost"

Doina Pană
Autor: | | 41 Comentarii | 3930 Vizualizari

Politicienii s-au întrecut în replici haioase și în 2014. Unii dintre ei ne-au făcut să râdem involuntar. De ei. Ca și anul trecut, campioni la acest capitol au fost președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, europarlamentarul Maria Grapini, dar și senatorul PC Cristiana Anghel. De cealalaltă parte, Traian Băsescu și Crin Antonescu au fost premianți la declarații care au făcut deliciul presei și nu numai. La rândul său, președintele Klaus Iohannis a produs un val de revoltă după ce a răspuns în campania electorală, întrebat ce le transmite dascalilor care au muncit o viata intreaga, dar care nu isi permit atatea locuinte: "Ghinion".

Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților:

„Îl știți pe Paulo Coelho? Io-s fan! (...) O carte o am tot timpul cu mine în geantă”.

„Scrisoarea de la preşedinte este a mea, personală; memoria mea instituţională va ţine cont de ea”.

 „Imnul național, «Deșteaptă-te, române», este expresia năzuinței continue a poporului român de a se dezvolta, de a arăta Europei și lumii întregi cât suntem de valoroși”.

"Gică Popescu este prietenul meu, am jucat fotbal împreună, îl susţin 100%. Regret că justiţia nu are şi o componentă socială. Aş semna o petiţie pentru graţierea lui."

Maria Grapini : „Rămân în politică atât cât voi trăi. A fost un discurs al Papei de la Roma în care spunea că ei nu pot face politică, dar cei care nu fac politică fac cea mai proastă politică, pentru că ceea ce spun că ştiu să facă, inteligenţa, ideile nu şi le pot pune în aplicare, stând la o parte şi lăsând pe alţii să facă politică proastă”.

"Este o aşezare dumnezeiască acolo, cu apă termală, cu trei bazine imense de apă termală. Oamenii erau deja acolo la tratament, este indicat tratamentul pentru reumatism şi, Slavă Domnului, jumătate dintre români suferă de această boală"

"Azi voi fi la Antena 3 de la ora 18.50. Sper să şi vorbesc. Soarele de azi să vă aducă zâmbete".

"Nu cred că am vazut mai multe gafe făcute de vreun candidat până la Johanes!"

A invocat existența unui proces politic în cazul lui Dan Voiculescu, chiar în PE: „Doresc să trag un semnal de alarmă privind suspiciunile solide bazate pe fapte cu privire la existenţa procesului politic şi cu privire la punerea în pericol a libertăţii presei în ţara mea. După dezvăluirile făcute la postul de televiziune aparţinând familiei Voiculescu, probate cu înregistrări prin care fratele preşedintelui României a luat suma de 250.000 de euro pentru a scăpa de condamnare un cunoscut interlop, procesul fondatorului trustului de presă, aflat de şase ani pe rolul instanţelor, a fost repus şi judecat în cinci zile”.

Cristiana Anghel, senator PC: „Mărim bugetul DNA, îl dublăm, îl triplăm şi ne mirăm după aceea de ce se întâmplă ce se întâmplă. Mergeţi cu maşinile cu care merge orice senator? Le-ați văzut cum sunt de ruginite?”.

„S-a ajuns într-un stadiu... Totuşi, în Senatul acela lucrează nişte demnitari. Aţi mers la WC-urile de sus, ca să vedeţi că nu există săpun şi hârtie igienică? V-aţi uitat la maşinile cu care mergem noi de obicei? Şi, staţi puţin, nu avem toţi senatorii câte o maşină. Este o maşină de la dispecerat cu care suntem duşi, şi pe care o aşteptăm în barul Senatului, câte o jumătate de oră, câte o oră, ca să ne putem duce acasă. Şi dacă nu avem maşină, mergem cu taxiul. Dumneavoastră vi se pare normal să mergem cu taxiul? Şi nu vorbesc că plătesc, dar vorbesc despre siguranţa demnitarului”.

„Gândiţi-vă că senatorii nu ar avea acest statut şi – prin absurd -, cei din DNA ar înnebuni şi ar hotărî ca într-o săptămână să aresteze 200 de parlamentari fără să mai aibă nevoie de avizul nostru. S-ar schimba, pur şi simplu, echilibrul politic doar pentru că nişte oameni vor să facă lucrul acesta?”

„În 2009 Băsescu a câștigat un nou mandat cu voturile celor din diaspora… unii știu cum mai arată România doar din fotografii… Aș da drept de vot doar celor care dovedesc că au stat în țara cel puțin 3 luni în ultimele 12 luni”.

Traian Băsescu, președintele României: „Dacă am pleca pe logica lui Victor Ponta, doar participanţii la eveniment să aibă dreptul de a fi prezenţi la o astfel de ceremonie (aderarea la NATO – n.r.), mă întreb ce caută la Ziua Unirii, că doar nu l-am văzut în suita lui Cuza.”

Întrebat de ce se referă la premier ca Victor Viorel Ponta: „Aşa îl cheamă. Are nume de floare. Victor Viorel este floricica patriei. Nu-i așa, Viorel?”.

Despre Constituţia USL: "Au fost neprofesionişti în comisia de revizuire a Constituţiei. Deci, 29 de articole nu sunt în limbaj constituţional, adică la fel de bine puteau să le scrie şi nişte băieţi care stau în Piaţa Chibrit şi fac trafic de ştiu eu ce, de etnobotanice".

„Am văzut că Ponta cere să se dea toate înregistrările de la consultări. Să nu mai spună încă o dată, că s-ar putea să le dau. Să nu mai spună, pentru că o să vedeți o slugă.”

Crin Antonescu: „Cum ar putea Băsescu să-i însceneze ceva lui Ponta? Se deghizează noaptea în Duicu și pătrunde în sediul Guvernului și îi propune lucruri necuviincioase?”.

 

Despre o nouă alianţă DA: „Sunt lucruri care trebuie purtate o singură dată, ca lenjeria”.

"Doamnei ministru Gra pini nu vreau să-i dau nicio replică. Vreau să-i dau asigurarea că nu trebuie s-o văd, că nu trebuie s-o ating ca să fiu convins de existenţa sa fizică".

Replică pentru Cristiana Anghel, nedumirită unde va sta PC, după o ceartă pe locuri în Senat): "Stimată doamnă, la primele două întrebări, cine a pus PC-ul unde l-a pus şi dacă o să fie în opoziţie sau nu, ca persoană fizică v-aş putea răspunde, cu lux de amănunte, ca preşedinte al Senatului nu-mi permit".

„Nu ești niciodată liniștit, dacă nu ești prost”.

Doina Pană, pe atunci, ministru delegat pentru Ape: „Nici inundațiile nu mai sunt ce au fost odată, nu mai avem probleme pe râurile mari, avem probleme de foarte scurtă durată, pe suprafețe mici, și cu acumulările de pe versanți, pâraiele ne fac mai mult probleme”.

Mihnea Costoiu, pe atunci, ministru delegat pentru Învățământ Superior, la Consiliul Național al PSD, când și-a lansat Ponta candidatura: „Se spune că apa la români aduce noroc la un eveniment și eu cred că va aduce noroc și premierului și PSD”.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate