TOPUL BÂLBELOR. Cum ne-au făcut politicienii să RÂDEM în 2014. Maria Grapini, despre reumatism: „Slavă Domnului, jumătate dintre români suferă de această boală”

TOPUL BÂLBELOR. Cum ne-au făcut politicienii să RÂDEM în 2014. Maria Grapini, despre reumatism: „Slavă Domnului, jumătate dintre români suferă de această boală”

Politicienii s-au întrecut în replici haioase și în 2014. Unii dintre ei ne-au făcut să râdem involuntar. De ei. Ca și anul trecut, campioni la acest capitol au fost președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, europarlamentarul Maria Grapini, dar și senatorul PC Cristiana Anghel. De cealalaltă parte, Traian Băsescu și Crin Antonescu au fost premianți la declarații care au făcut deliciul presei și nu numai. La rândul său, președintele Klaus Iohannis a produs un val de revoltă după ce a răspuns în campania electorală, întrebat ce le transmite dascalilor care au muncit o viata intreaga, dar care nu isi permit atatea locuinte: "Ghinion".

Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților:

„Îl știți pe Paulo Coelho? Io-s fan! (...) O carte o am tot timpul cu mine în geantă”.

„Scrisoarea de la preşedinte este a mea, personală; memoria mea instituţională va ţine cont de ea”.

Ne puteți urmări și pe Google News

 „Imnul național, «Deșteaptă-te, române», este expresia năzuinței continue a poporului român de a se dezvolta, de a arăta Europei și lumii întregi cât suntem de valoroși”.

"Gică Popescu este prietenul meu, am jucat fotbal împreună, îl susţin 100%. Regret că justiţia nu are şi o componentă socială. Aş semna o petiţie pentru graţierea lui."

Maria Grapini : „Rămân în politică atât cât voi trăi. A fost un discurs al Papei de la Roma în care spunea că ei nu pot face politică, dar cei care nu fac politică fac cea mai proastă politică, pentru că ceea ce spun că ştiu să facă, inteligenţa, ideile nu şi le pot pune în aplicare, stând la o parte şi lăsând pe alţii să facă politică proastă”.

"Este o aşezare dumnezeiască acolo, cu apă termală, cu trei bazine imense de apă termală. Oamenii erau deja acolo la tratament, este indicat tratamentul pentru reumatism şi, Slavă Domnului, jumătate dintre români suferă de această boală"

"Azi voi fi la Antena 3 de la ora 18.50. Sper să şi vorbesc. Soarele de azi să vă aducă zâmbete".

"Nu cred că am vazut mai multe gafe făcute de vreun candidat până la Johanes!"

A invocat existența unui proces politic în cazul lui Dan Voiculescu, chiar în PE: „Doresc să trag un semnal de alarmă privind suspiciunile solide bazate pe fapte cu privire la existenţa procesului politic şi cu privire la punerea în pericol a libertăţii presei în ţara mea. După dezvăluirile făcute la postul de televiziune aparţinând familiei Voiculescu, probate cu înregistrări prin care fratele preşedintelui României a luat suma de 250.000 de euro pentru a scăpa de condamnare un cunoscut interlop, procesul fondatorului trustului de presă, aflat de şase ani pe rolul instanţelor, a fost repus şi judecat în cinci zile”.

Cristiana Anghel, senator PC: „Mărim bugetul DNA, îl dublăm, îl triplăm şi ne mirăm după aceea de ce se întâmplă ce se întâmplă. Mergeţi cu maşinile cu care merge orice senator? Le-ați văzut cum sunt de ruginite?”.

„S-a ajuns într-un stadiu... Totuşi, în Senatul acela lucrează nişte demnitari. Aţi mers la WC-urile de sus, ca să vedeţi că nu există săpun şi hârtie igienică? V-aţi uitat la maşinile cu care mergem noi de obicei? Şi, staţi puţin, nu avem toţi senatorii câte o maşină. Este o maşină de la dispecerat cu care suntem duşi, şi pe care o aşteptăm în barul Senatului, câte o jumătate de oră, câte o oră, ca să ne putem duce acasă. Şi dacă nu avem maşină, mergem cu taxiul. Dumneavoastră vi se pare normal să mergem cu taxiul? Şi nu vorbesc că plătesc, dar vorbesc despre siguranţa demnitarului”.

„Gândiţi-vă că senatorii nu ar avea acest statut şi – prin absurd -, cei din DNA ar înnebuni şi ar hotărî ca într-o săptămână să aresteze 200 de parlamentari fără să mai aibă nevoie de avizul nostru. S-ar schimba, pur şi simplu, echilibrul politic doar pentru că nişte oameni vor să facă lucrul acesta?”

„În 2009 Băsescu a câștigat un nou mandat cu voturile celor din diaspora… unii știu cum mai arată România doar din fotografii… Aș da drept de vot doar celor care dovedesc că au stat în țara cel puțin 3 luni în ultimele 12 luni”.

Traian Băsescu, președintele României: „Dacă am pleca pe logica lui Victor Ponta, doar participanţii la eveniment să aibă dreptul de a fi prezenţi la o astfel de ceremonie (aderarea la NATO – n.r.), mă întreb ce caută la Ziua Unirii, că doar nu l-am văzut în suita lui Cuza.”

Întrebat de ce se referă la premier ca Victor Viorel Ponta: „Aşa îl cheamă. Are nume de floare. Victor Viorel este floricica patriei. Nu-i așa, Viorel?”.

Despre Constituţia USL: "Au fost neprofesionişti în comisia de revizuire a Constituţiei. Deci, 29 de articole nu sunt în limbaj constituţional, adică la fel de bine puteau să le scrie şi nişte băieţi care stau în Piaţa Chibrit şi fac trafic de ştiu eu ce, de etnobotanice".

„Am văzut că Ponta cere să se dea toate înregistrările de la consultări. Să nu mai spună încă o dată, că s-ar putea să le dau. Să nu mai spună, pentru că o să vedeți o slugă.”

Crin Antonescu: „Cum ar putea Băsescu să-i însceneze ceva lui Ponta? Se deghizează noaptea în Duicu și pătrunde în sediul Guvernului și îi propune lucruri necuviincioase?”.

 

Despre o nouă alianţă DA: „Sunt lucruri care trebuie purtate o singură dată, ca lenjeria”.

"Doamnei ministru Gra pini nu vreau să-i dau nicio replică. Vreau să-i dau asigurarea că nu trebuie s-o văd, că nu trebuie s-o ating ca să fiu convins de existenţa sa fizică".

Replică pentru Cristiana Anghel, nedumirită unde va sta PC, după o ceartă pe locuri în Senat): "Stimată doamnă, la primele două întrebări, cine a pus PC-ul unde l-a pus şi dacă o să fie în opoziţie sau nu, ca persoană fizică v-aş putea răspunde, cu lux de amănunte, ca preşedinte al Senatului nu-mi permit".

„Nu ești niciodată liniștit, dacă nu ești prost”.

Doina Pană, pe atunci, ministru delegat pentru Ape: „Nici inundațiile nu mai sunt ce au fost odată, nu mai avem probleme pe râurile mari, avem probleme de foarte scurtă durată, pe suprafețe mici, și cu acumulările de pe versanți, pâraiele ne fac mai mult probleme”.

Mihnea Costoiu, pe atunci, ministru delegat pentru Învățământ Superior, la Consiliul Național al PSD, când și-a lansat Ponta candidatura: „Se spune că apa la români aduce noroc la un eveniment și eu cred că va aduce noroc și premierului și PSD”.

Liviu Dragnea, la Consiliul Național al PSD de la Craiova: „Olguța, adu-mi niște apă, că tot venim de la ape.”

Liviu Dragnea, la Comandamentul de urgență: “Să închidem școlile și grădinițele”. Remus Pricopie, ministrul Educației: „Știți, suntem în vacanță cu elevii”.

Marian Vanghelie, primarul sectorului 5: „Fetiţele sunt activiste de partid din PDL: Roberta, Sulfina, Paul (Andreea Paul n. r.). Bărbații din PDL de ce nu se luptă? Bagă fetele alea în față: corupția, corupția! Atentează la bărbăția noastră!. Cred că ele au niște probleme de sănătate. În termeni medicali se numesc colici”.

Ioan Ghișe, senator, care dorea să candideze la prezidențiale: „Sper să am șanse să intru în turul doi și mă voi susține pe mine. Acum nu am niciun ban.”

Victor Ponta, premierul României, despre scandalul plagiatului: ”Am greșit în urmă cu 16 ani. Dacă omoram pe cineva, cred că după 16 ani eram pus în libertate.”

Cezar Ouatu (cântăreț și proaspăt membru PSD): „Alchimia interumană care s-a creat şi care este între mine şi PSD Prahova, tot ce înseamnă, preşedinte, membri, vicepreşedinţi este o alchimie foarte importantă și acest lucru m-a făcut și m-a stimulat cu atât mai mult să facem împreună ceva”.

Dan Mihalache (PNL), după plecarea lui Ovidiu Silaghi la PSD: „Acesta este un model de manual. Se cheamă «cum funcționează teama de pușcărie»... Ovidiu, îți mai amintești cum plângeai în birou că dacă n-ai imunitate te umflă a doua zi? De când ai devenit așa de bun prieten cu Ponta, care te-a blocat să fii ministru?”

Klaus Iohannis: „Alianța USL nu mai există. Dacă PSD-ul dorește să folosească sigla USL pentru nu știu, frigidere sau alte lucruri, este excelent”.

Andreea Paul: “Pariez pe Iohannis, pariez pe decență, pariez pe respect, pariez pe educație. Votați Victor Ponta”.

Ludovic Orban, prim-vicepreședinte PNL: „Domnul Tăriceanu s-a îndrăgostit de domnul Ponta, care probabil că l-a angajat pe post de șofer, pentru că numai locul ăsta era liber și, oricum, domnul Ponta fiind copilot avea nevoie de un șofer”.

Cătălin Predoiu, prim-vicepreședinte PDL, către Victor Ponta: „Gândiți-vă la România Ortodoxă ca la o Coroană de Aur și la minoritățile noastre etnice sau religioase ca la nestematele rare care o împodobesc! Nu dați cu ciocanul ignoranței și al urii în aceste nestemate, nu știrbiți Coroana, doar pentru că nu înțelegeți sensul întregului!”

Elena Băsescu: „Îi sugerez lui Dottore Victor Viorel Ponta să o propună pe soția sa, Daciana Sârbu, la Ministerul Bugetului. Asta pentru că am înțeles că se ocupă de finanțele familiei mai bine decât o face însuși Premierul. Sau, dacă la Buget este prea umilitor pentru domnul Prim-ministru, rămâne varianta Ministerului Apărării pentru Daciana Sârbu. Am încredere că, între timp, doamna cu pricina, absolventă a Colegiului Național de Apărare, a învățat ce înseamnă inițialele NATO”.

În plenul Senatului, Georgică Severin (PSD): "Vom considera revista Playboy pornografică?". Varujan Vosganian (PNL): "Eu am citit acolo odată un interviu despre economia de piaţă".

Mircea Dolha, deputat PNL, la audierea ministrului pentru Departamentul pentru Românii de Pretutindeni: "Vă pot spune, fiindcă dumneavoastră aţi folosit metafore, parabole chiar în ceea ce aţi explicat până acum, că sunteţi varză de Bruxelles. Sunteţi pe lângă subiect, total. Sunt convins că aveţi aici nişte consilieri extrem de pregătiţi, vă rog, vă închideţi cu ei 24 de ore şi sunt convins că veţi învăţa multe lucruri". Bogdan Stanoevici, ministru delegat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni: "Azi am luat multe şuturi. Dar, ştiţi cum se spune, orice şut este un pas înainte".

Mihai Răzvan Ungureanu: "Nu mai aşteptăm să fim curtaţi, noi ne vedem de gospodăria noastră, dar nici nu aşteptăm să fim violaţi. Nu a existat partid, de la PDL la PMP, care să nu ne ofere fuziune prin absorţie. Forţa Civică nu este brelocul politic al nimănui".

Ioan Oltean, vicepreşedinte PDL: "În politică faci şi ceea ce nu poţi să-ţi închipui, credeţi-mă! În politică înghiţi ce nu ai crezut că poţi înghiţi în viaţa ta şi mănânci ce nu ai mâncat când ai fost copil".

Ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu: "E îmbucurător că oamenii mănâncă pâine şi foarte mulţi oameni săraci consumă acest aliment".

Corneliu Vadim Tudor, europarlamentar: " Gheorghe Funar se agaţă cu disperare, nu acceptă realitatea şi dă cu fumigene, dar toate acestea se vor întoarce împotriva lui. Fără mine PRM e ca lacul fără monstrul din Loch Ness".

Mircea Diaconu, fost senator, candidat independent la PE: "Nu sunt contestaţii la listele cu semnături, ci la candidatura mea, la dreptul de a alege şi a fi ales, care face parte din drepturile universale ale omului. Cineva vrea să mi-l ia, şi eu spun că nu trebuie să mi-l ia, şi nu vreau să îl dau".