Editura Evenimentul si Capital

Cum au retrocedat edilii bucureşteni 61,5 hectare de spaţii verzi. Se pregăteşte BLOCAREA restituirii terenurilor. EVZ vă prezintă situaţia spaţiilor verzi din Capitală

Autor: | | 2 Comentarii | 861 Vizualizari

La solicitarea Primarului General, direcţiile de specialitate din Primăria Capitalei au centralizat datele privind terenurile cu destinaţia de spaţii verzi sau amenajate că locuri de joacă care au fost retrocedate, fie pe cale administrativă, fie prin hotărâri ale instanţelor de judecată.

Zeci de hectare, care figurează ca spaţii verzi şi de spaţii de joacă amenajate în cartierele bucureştene, au fost retrocedate. Edilul-şef, Gabriela Firea, vrea să stopeze restiturirea lor în natură şi a cerut specialiştilor din Primăria Capitalei să analizeze situaţia. Solicitarea vine după ce mai multe terenuri unde s-au amenajat spaţii verzi sau locuri de joacă pentru copii, au fost restituite, iar noii proprietari nu mai doresc păstrarea acestor amenajări.

"Din datele pe care le deţinem până în prezent, în perioada 2001 – 2013, vechile administraţii ale Bucureştiului au retrocedat, fie pe cale administrativă, fie prin hotărâri ale instanţei, nu mai puţin de 36 ha de teren în parcuri. Nu contest vechii proprietari au avut dreptul legal -şi recuperze bunurile confiscate în perioada comunistă, însă îmi doresc găsim o formulă legală, fără a leza dreptul proprietarilor, de a recupera în folosul bucureştenilor aceste suprafeţe de teren. Alte 23,5 ha reprezentând spaţii verzi şi terenuri pe care sunt amenajate locuri de joacă au fost restituite conform legilor proprietăţilor, în perioada 2001-2017. Voi solicită primarilor celor şase sectoare o situaţie centralizată privind spaţiile verzi şi terenurile pe care au fost amenajate locuri de joacă şi care, ulterior amenjarii, au devenit proprietate privată prin retrocedare", a declarat primarul general, Gabriela Firea.

Se caută soluţii de despăgubire

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate

X