CUM ACȚIONAU TÂLHARII din Clanul Duduianu. Urmăreau PRADA chiar și 400 de kilometri | FOTOGRAFII surprinse de camerele de supraveghere

CUM ACȚIONAU TÂLHARII din Clanul Duduianu. Urmăreau PRADA chiar și 400 de kilometri 
| FOTOGRAFII surprinse de camerele de supraveghere

Membrii clanului Duduianu au reînviat „tradiția” atacurilor asupra TIR-urilor aflate în mers, metodă des folosită în anii 90. O anchetă desfășurată pe durata a câteva luni de către polițiștii și procurorii din județul Ilfov, împreună cu ofițerii de la Direcția de Operațiuni Speciale din IGPR, arată că tâlharii atacau automărfarele numai noaptea, iar autoturismele în cursul zilei. Țintele erau „ochite”, în special, pe Centura Bucureștiului, însă, într-una dintre cele mai mari lovituri date de membrii clanului, infractorii au urmărit un TIR din Chiajna până în Deva, cale de aproape 400 de kilometri, pentru a-l jefui.

Polițiștii din Ilfov și ai Direcției de Operațiuni Speciale - I.G.P.R., sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov au reușit să destructureze gruparea formată din zece membri ai clanului Duduianu, în urma a zece percheziții efectuate, luni dimineața.  Surse din rândul anchetatorilor au precizat, pentru EVZ, că mascații trupelor speciale ale poliției au descins în localitățile din județul Ilfov Ștefănești și Afumați, în Sineși, județul Ialomița, în Ploiești, în București, Sectorul 2 și într-o localitate din județul Argeș, acolo unde locuiesc infractorii.

Până acum, anchetatorii au „contabilizat” zeci de spargeri și furturi din mașini, dar și tâlhării.  Printre cei zece infractori aduși, cu mandat, la audieri, la Parchetul Ilfov, se numără Samir, Univers, Bruzli, Șișoi și Zabar, toți din același clan Duduianu. Tâlharii au vârste cuprinse între 18 și 42 de ani.

Oficiali din rândul anchetatorilor au dezvăluit, pentru „Evenimentul zilei”, cum a decurs una dintre loviturile tâlharilor, din noaptea de 20 spre 21 noiembrie.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Dotați” cu mașini de mare viteză, gen „Volvo” sau „Opel”, aceștia au pândit un TIR care a încărcat aparatură electronică, de la un depozit, din Chiajna. Autotrenul avea cursă spre Timișoara. Tâlharii l-au urmărit  pe Autostrada A1, între  Sibiu șiTimișoara. În apropierea orașului Deva, au dat lovitura. Au încadrat „prada”, în trafic, cu mașinile lor, iar în mers, unul dintre tâlhari s-a urcat de pe capota autoturismului în autotren. Apoi, a tăiat prelata și a pasat complicilor aflați în autoturism 79 de laptop-uri și alte aparate electrocasnice. Prejudiciul, numai la această lovitură, a fost de 40.000 de euro. Ce nu știau hoții era faptul că erau, deja, monitorizați de autorități. Polițiștii din Ilfov i-au sunat pe colegii lor din Vâlcea. Astfel că, după ce au luat prada din TIR, la întoarcerea spre București, tâlharii au fost opriți de un echipaj de poliție. În încercarea de ascăpa, au vrut să îi mituiască pe oamenii legii care i-au refuzat. Astfel, marfa a fost recuperată.

O altă metodă, folosită, în general, ziua, era înțeparea roților autoturismelor. Tâlharii urmăreau, în general, persoane înstărite. Atunci când mașina încetininea în trafic, unul dintre hoți înțepa roata.

Apoi, atunci când șoferul oprea pentru remedierea avariei, tâlharii deschideau portiera și furau ce găseau în interiorul mașinii: bani, genți, portofele, bunuri etc.

În anumite cazuri, arată IPJ Ilfov, pentru a-și asigura scăparea și păstrarea bunurilor sustrase, au folosit și violența, victimele fiin lovite cu brutalitate.

Un exemplu în acest sens este o tâlhărie care a avut loc pe data de 28 octombrie a.c., pe Autostrada București-Pitești. Unul dintre membrii grupării a înțepat anvelopa unui autoturism, iar în momentul în care șoferul schimba roata, a năvălit peste femeia care se afla în mașină, a lovit-o și i-a smuls din mână o geantă în care se aflau 3.000 de lei și 700 de euro.

Din investigațiile polițiștilor a reieșit că faptele au fost săvârșite în special în județul Ilfov, pe Drumul Național Centura Bucureștiului, dar și în județele Argeș și Ialomița.

Cei zece tâlhari au fost conduși la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov pentru audieri unde sunt audiați de polițiști și procurori. În funcție de probatoriul administrat, infractorii urmează să fie prezentați magistraților, cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire de grup organizat în vederea comiterii de infracțiuni, furt calificat, tâlhărie calificată și dare de mită.

Urmărirea penală este efectuată de către procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov.