Editura Evenimentul si Capital

Cultura în rândul tinerilor, mai are o șansă!

Autor: | | 0 Comentarii | 187 Vizualizari

“Cultură pentru tineri” este un proiect care a atras anul trecut atenția în primul rând în social media. Se evidenția prin pozele colorate și pline de tineri făcute majoritatea în grădina Palatului Mogoșoaia.

Scotocirea informațiilor despre această serie de evenimente a dus către o asociație numită “Alături de Tineri”. Surpriza însă a fost că acesta asociație este fondată chiar de 4 tineri cu vârsta până în 25 de ani, fiecare.

“Am avut mai multe discuții cu toți colegii mei, legate de activitățile în care ne-am putea implică pentru a schimbă ceva în rândul tinerilor, și am ajuns la concluzia că înființarea unei organizații neguvernamentale este cel mai benefic lucru atât pentru dezvoltarea noastră, cât și a tinerilor din jur pe care dorim să îi ajutăm și să îi îndrumăm spre cultură. Putem spune că avantajul nostru este chiar vârsta. Astfel, făcand parte din același segment pe care îl și țintim, știm sau putem afla foarte ușor ceea ce își doresc tinerii” mărturisește Bogdan Nistorescu, director economic al Asociației Alături de Tineri. 

În secolul vitezei, în care tehnologia a acaparat o mare parte din interesul tinerilor e o bucurie să știm că educația și cultura nu sunt puse pe loc second și sunt susținute chiar de tineri.

"Cu siguranță noi nu ne putem imagina viața fără tehnologie pentru că am crescut o dată cu ea. Pentru generația noastră viața ar fi monotonă fără toate aceste tehnologii care ne înconjoară. Din păcate apare și reversul medaliei. Suntem prea acaparați de aceste tehnologii și nu mai avem timp pentru a acorda atenție altor lucruri care ne ajută să creștem intelectual. Cărțile zac prăfuite în biblioteci, fiindcă mai nou răsfoim cărți online. Întâlnirile cu prietenii, în oraș, se transformă în discuții la telefon sau pe rețelele de socializare și multe evenimente culturale, de exemplu vernisajele, se mută în muzee virtuale. De aceea noi vrem să aducem tinerii laolalta la evenimente live" susține directorul de vânzări al asociației, Aurel Bozan.

În 2016 Alături de Tineri a făcut o serie de evenimente în cadrul unui proiect numit „Cultură pentru TINEri”.   

 “Acest proiect a pornit din dorința noastră de a promova tinerii cu adevărat talentați care din păcate sunt mult prea puțin apreciați în mediul cultral din România. Proiectul a cuprins evenimente cu diferite genuri de muzică: populară, indie-folk, latino, world music și bineînțeles muzică pop, care face parte din curentul pop art atât de actual. De asemenea am organizat expoziții de pictură și o prezentare de modă. Majoritatea au fost realizate de artiști tineri cu foarte mult potențial. Considerăm că rezultatele au depășit orice așteptare și suntem convinși că pe viitor aceste evenimente vor fi un exemplu pentru mediul cultural românesc”, povestește Răzvan Arion, vicepreședinte al asociației.

Nu au lipsit de la Mogoșoaia nici evenimentele sportive unde participanții au putut să facă sport îndrumați fiind de profesioniști în domeniu. Antrenori acreditați pe diferite ramuri sportive precum: fitness, yoga, zumba etc i-au sfătuit și motivat pe participanți să facă mișcare. Acest eveniment a fost susținut și de către Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate