Editura Evenimentul si Capital

Posibila explicație a spânzurării lui Vasile Turcu: a pierdut afacerea cu 2.200 de case!

Inaugurarea Arcului de Triumf, la sfârșitul anului trecut, ultimul eveniment public la care a apărut Vasile Turcu FOTO: EXPRESSPRESS
Autor: | | 8 Comentarii | 8986 Vizualizari

Pe 8 februarie, firmele fostului acționar dinamovist au fost silite de instanțe să predea Primărie Capitalei tot fondul locativ preluat de la ICRAL-uri. Afacerea de 1,2 milioane de lei pe an era ultima care mai funcționa din imperiul omului de afaceri

Vestea că omul de afaceri Vasile Turcu ar fi încercat să se sinucidă a căzut ca un trăsnet și imediat a început căutarea posibilelor explicații pentru un asemenea gest. Pe lângă informațiile din viața de familie – destul de agitată – a afaceristului, apar date și despre dezastrul din companiile sale. Ultima sursă sigură de venituri era fondul locativ uriaș - câteva mii de spații comerciale și locuințe – din București, pe care Vasile Turcu le administra prin intermediul a trei firme.

Lovitura finală a primit-o pe 8 februarie, adică acum mai puțin de o lună, când i s-a respins, la Tribunalul București, ultima contestație prin care spera să păstreze afacerea administrării fondului locativ. Decizia privește predarea a peste 2200 de spații comerciale, administrate prin Romvial, Orizont și Titan Al.

Suma primită nu era mare, dacă o comparăm cu cifrele de afaceri din firmele de construcții, dar cum Romconstruct era prinsă în ultimul timp într-o plasă de executări silite, pierderea fostelor ICRAL-uri poate fi privită ca ultima mare lovitură încasată de averea lui Turcu.

În raportul Curții de Conturi pe anul fiscal 2015, se spune că firmele lui Turcu încasau, doar din această afacere, suma medie de 1,2 milioane de lei pe an.

Afacerea fostelor ICRAL-uri, ultima lovitură primită de Turcu

Vasile Turcu a fost somat de curând să predea imobilele Primăriei Capialei, după ce a pierdut definitiv procesele cu Administraţia Fondului Imobiliar Bucureşti, instituţie care gestionează apartamentele, vilele şi spaţiile comerciale aflate în patrimoniul Municipalităţii. Somația a venit pe 12 februarie, cu două săptămâni înainte de tragicul eveniment.

Concret, Vasile Turcu a cumpărat trei din fostele ICRAL-uri ale Municipalităţii și astfel că a ajuns să gestioneze, în numele AFI, mii de imobile prin societăţile: Romvial (fostul ICRAL sector 1), ORIZONT (fostul ICRAL sector 6) și TITAN AL (fostul ICRAL sector 3).

Numai că, pe 8 februarie 2017 acesta a pierdut definitiv, fiind luată măsura de executare a societăţiilor, în vederea predării înapoi către Primărie a tuturor imobilelor pe care Turcu le gestiona. Potrivit surselor EVZ, doar prin Romvial erau administrate 765 de spaţii comerciale şi locuinţe. În ceea ce priveşte celelalte două societăţi, ele gestionau aproape 1400 de spaţii şi locuinţe.

Notificare la jumătatea lunii trecute

Potrivit surselor EVZ, cele trei societăţi ale lui Turcu au fost somate la jumătatea lunii trecute să înceapă procesul de predare a imobilelor, iar în perioada aceasta urma să se înceapă predarea-primirea, după ce societăţile au răspuns solicitării AFI. Imediat după Revoluţie, în 1990, societăţile de stat care administrau imobilele Municipalităţii s-au privatizat în mare grabă. Ele se numeau ICRAL-uri (întreprinderi de construcţii, reparaţii și administrare locativă). Ulterior, acestea au ajuns să încaseze, în fiecare an, milioane de lei drept comisioane pentru activitatea prestată, deși statul rămăsese proprietarul de drept al imobilelor.

Probleme financiare acute încă din 2013

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate