Editura Evenimentul si Capital

Comerțul și construcțiile, cele mai afectate de insolvență

Autor: | | 2 Comentarii | 213 Vizualizari

În România, numărul de insolvențe nou deschise în 2014 a înregistrat o scădere semnificativă, comparativ cu anul 2013, când s-au înregistrat 27.924 de cazuri.

 Potrivit estimărilor Coface, numărul de a scăzut cu 28% anul acesta, până la 21.815 de proceduri deschise.

Cea mai „sănătoasă” regiune: Oltenia

În țară, evoluția a fost diferită, în funcție de distribuția teritorială. Bucureștiul este singura zonă în care numărul de proceduri deschise a rămas același. La polul opus, în Regiunea Sud Vest a țării, numărul de insolvențe s-a diminuat de la 3.199 la 1.839, cu 43%, cea mai amplă scădere la nivel național. Domeniile de activitate care au înregistrat cel mai mare număr de insolvențe nou deschise au rămas neschimbate. Astfel, 4,029 de insolvențe s-au înregistrat în anul 2014 în sectorul comerțului cu amănuntul - 23% din numărul total al insolvențelor în România. Acest domeniu este urmat de comerțul cu ridicata și distribuție, 17% din total, și sectorul construcțiilor, 15% din numărul total de insolvențe nou deschise.

Principalele cauze

Coface a analizat cauzele care au determinat intrarea în insolvență a companiilor în anul 2014, pornind de la acțiunilecompaniilorînperioada2008- 2013. În primul rând, majoritatea datoriilor suplimentare au fost atrase pentru acoperirea altor deteriorări ale capitalurilor proprii și a investițiilor în creanțe. Un alt motiv care a determinat intrarea în insolvență a companiilor românești este creșterea constantă a duratei medii de încasare a banilor pentru contracte. Perioada a crescut cu 81 de zile între 2008 și 2013.

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Economie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate