Editura Evenimentul si Capital

Cioloş: “I-am cerut vicepremierului Dîncu să inventarieze clădirile nefolosite la nivel local”

Autor: | | 1 Comentarii | 1368 Vizualizari

Premierul Dacian Cioloş a anunţat că i-a solicitat vicepremierului Vasile Dîncu să inventarieze clădirile care sunt nefolosite de administraţia publică locală astfel încât acestea să fie utilizate de alte entităţi, şeful Executivului adăugând totodată că va cere acelaşi lucru şi pentru şcoli.

Dacian Cioloş a făcut această afirmaţie în contextul în care unul dintre participanţii la "Elaborarea strategiilor de dezvoltare locală GAL pentru perioada de programare 2014-2020 a Uniunii Europene" i-a semnalat faptul că în zona rurală sunt imobile nefolosite care aparţin administraţiei, iar grupurile de acţiune locală (GAL) nu le pot utiliza şi duc lipsă de spaţiu.

O reorganizare teritorială rurală

Totodată, potrivit Mediafax, premierul a anunţat că va cere acelaşi lucru şi ministrului Educaţiei. "O să vedem şi cu şcolile, cu Ministerul Educaţiei, în aşa fel încât să nu existe piedica asta, dacă într-adevăr şcoala respectivă sau clădirea respectivă nu mai e folosită ca şcoală, ca să puteţi să o valorificaţi", a spus Cioloş. El a mai afirmat că, împreună cu vicepremierul Vasile Dîncu, se gândeşte la o reorganizare teritorială rurală plecând de la structura grupurilor de acţiune locală.

Rugăminte pentru Achim Irimescu

"Îl rog de pe domnul ministru (Achim Irimescu, ministrul Agriculturii - n.r.) ca împreună cu echipa de la minister şi cu echipa mea de la cancelarie - eu am avut o discuţie cu conducerea FNGAL - să începem să gândim un pic altfel rolul grupurilor de acţiune locală în dezvoltarea comunităţilor locale din România, care să nu se limiteze la dezvoltarea economică a agriculturii. Eu v-aş provoca la a aplica alte tipuri de programe chiar finanţate din alte fonduri europene decât Programul Naţional de Dezvoltare Rurală sau din alte fonduri structurale. Vă încurajez să vă uitaţi şi pe aceste măsuri şi să vedeţi ce anume credeţi că vă puteţi asuma pornind de la reţeaua pe care o aveţi, pornind de la experienţa pe care o aveţi şi mai ales pornind de la nevoile pe care le aveţi în mod specific în comunităţile dumneavoastră", le-a spus premierul celor prezenţi la conferinţă.

Reglementări europene privitoare la GAL-uri

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate