Cine fură din supermarket

Cine fură din supermarket

Două treimi din fraudele din supermarket sunt făcute de angajaţi, în colaborare cu agenţii de pază, a spus Gabriel Pavel, director de marketing al companiei Romanian Business Consult (RBC), integrator şi furnizor de servicii IT pentru comerţ şi industria alimentară.

"Între 60 - 67% dintre furturi au loc prin angajaţi şi agenţii de pază. Două treimi din fraudele comise în supermarket sunt datorate personalului. Am ajuns la stadiul în care monitorizăm chiar bonul de casă pe camere de luat vederi, pe care îl comparăm cu marfa", a spus Pavel, citat de Agerpres.

metodele de furt sunt extrem de variate şi au fost depistate până acum circa 200 de modalităţi.

Pagubele cauzate prin fraudă sunt între 1,3 - 2% din valoarea vânzărilor, ceea ce reprezintă foarte mult pentru un supermarket.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Am trecut şi la introducerea unor proceduri digitale speciale, astfel încât omul de la securitate este alertat dacă la o casă de marcat se întâmplă ceva neobişnuit", a spus Bălan Şendrulescu, director în cadrul RBC.

Iniţiativa Executivului de a introduce jurnalul electronic în marile reţele de retail ar putea reduce evaziunea fiscală, a declarat Andrei Bojiţă, CEO RBC.

"Suntem pregătiţi pentru o integrare cu ANAF a sistemelor de evidenţă fiscală. Este o idee foarte bună introducerea jurnalului electronic la comercianţi. Cu integrarea aplicaţiilor şi soluţiilor noastre nu se pune problema evaziunii fiscale şi nu pot fi eludate taxele. Măsura vine şi în ajutorul retailerilor din multe privinţe. Simplifică evidenţele şi elimină şi problema depozitării rolelor jurnal. Suntem printre ultimii din Europa care mai folosim la casele de marcat rolele jurnal", a completat acesta.