Editura Evenimentul si Capital

Cele mai ieftine carduri de salariu

Retragerea de bani de la bancomatul altei bănci poate costa și 15 lei
Autor: | | 3 Comentarii | 3315 Vizualizari

Cardurile ar trebui alese în funcție de necesitățile pe care le avem, fie că e vorba de retragere de bani de la bancomat, de consultare a soldului sau de folosire a cardului pentru plata online

Băncile practică de regulă costuri diferite pentru aceste servicii, în funcție de cum vor să direcționeze clientela spre un segment sau altul. Iar în unele cazuri, comisioanele sunt mari.

Cei care aleg să își vireze venitul pe card, au acces la comisioane mai mici, dar și la dobânzi mai mici la creditele aceleiași bănci. Un element esențial pentru alegerea unui card trebuie să fie accesibilitatea bancomatului.

Dacă nu există nu bancomat al băncii proprii aproape de serviciu sau de casă, și va trebui să apelați pentru a scoate bani la ATM-ul altei bănci, penalitățile sunt usturătoare. De aceea, am analizat ofertele celor mai mari bănci din țară, care au și cele mai mari rețele de ATM.

Retrageri de la bancomat, comisioane de până la 15 lei

Astfel, dacă cu câțiva ani în urmă un comision de 5 lei pentru retragerea banilor de la ATM-ul altei bănci decât cea care a emis cardul era considerat mare, acum costurile s-au triplat. BCR, cea mai mare bancă locală, a eliminat toamna trecută comisioanele de retragere a banilor de la bancomatele proprii.

În schimb, dacă ai un card BCR și trebuie să retragi bani de la o altă bancă, vei plăti un procent din sumă, dar nu mai puțin de 15 lei. La celelalte bănci comisioanele sunt formate tot dintr-un procent din suma retrasă, respectiv 0,5% sau 1%, la care se adaugă între 2,5 și 5 lei.

Nu sunt de ignorat însă promoțiile cu care încearcă să capteze clienții băncile aflate în expansiune. De exemplu, polonezii de la Idea Bank au lansat, odată cu intrarea pe piața locală, o ofertă cu comisioane zero pentru retrageri numerar oriunde în lume, pentru cardul de salariu. Aceasta este valabilă până pe 31 decembrie.

Administrare cont – 4 lei

Pentru administrarea contului curent în care se află banii, băncile percep de asemenea costuri de câțiva lei lunar. BRD, de exemplu, tarifează cu 4,2 lei administrarea contului, așadar cu circa 50 de lei, anual. Celelalte bănci au comisioane medii de circa 2,5 - 3 lei, ceea ce presupune un cost anual de 30 – 35 de lei, pentru cardurile standard. Dacă virați salariul pe card, atunci de regulă nu există comision.

Ce preferă românii

Potrivit unui studiu realizat de Mercuryresearch anul trecut, aspectele la care sunt atenți românii atunci când aleg un card sunt prestigiul băncii și comisionul lunar pentru administrarea contului curent. De asemenea, sunt interesați de carduri care nu percep comisioane pentru retragerea de bani de la alte bancomate decât cele ale băncii emitente.Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Economie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate