Câţi refugiaţi a preluat România în 2017! O cifră îngrijorătoare

Câţi refugiaţi a preluat România în 2017! O cifră îngrijorătoare

Dintre toate ţările din estul Europei, doar România a deschis larg porţile pentru refugiaţii proveniţi din Africa sau ţările din Orientul Mijlociu.

Pe blogul lui Ion Cristoiu, o analiză despre refugiaţii relocaţi în România, arată cum se comportă autorităţile române în raport cu alţe ţări din regiune.

Deşi UE au somat Polonia şi Ungaria să primească refugiaţi, conducerile celor două ţări au anunţat că nu vor face acest lucru. Deşi Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a decis că decizia Poloniei şi Ungariei este una care contravine legislaţiei comunei a UE, cele două ţări au anunţat că nu vor primi refugiaţi.

Pe blogul lui Ion Cristoiu se arată că Bulgaria a primit 50 de refugiaţi, Austria doar 16, Cehia doar 12 şi România, atenţie, 730 de persoane. "Exceptând poate Bulgaria, toate celelalte state- membru UE sunt mai bogate decât Țara Mioriței: “proasta cu bani a Europei”, România, nu are însă probleme în a se aventura în tot felul de cheltuieli publice întocmite pe genunchi la dictarea altora, indiferent că este vorba de armament francez, migrație UE sau călătorii la Washington. Este de notat că, potrivit presei occidentale, după valul de migrație din 2015-2016, aproape 98% din milioanele de migranți chemați de Merkel în Germania nu aveau încă un serviciu la finele anului 2016. Nevoia de “relocare” nu a apărut întâmplător: după ce a inaugurat cu trâmbițe Politica Porților Deschise pentru migranți, inteligentul lider al Germaniei, Angela Merkel și-a rugat amicii de la Uniunea Europeană să organizeze o distribuție a migranților pe state- membre ale UE (pe un sistem de “cote”), din cauza atentatelor teroriste, a riscului electoral și a exodului uriaș care se pornise spre Europa dinspre Asia și Africa", arată pe blogul lui Ion Cristoiu.

Ne puteți urmări și pe Google News