Editura Evenimentul si Capital

CAMPANIE EVZ. Violatorii de copii nu merită clemență! Cum crește un ucigaș în pușcăria de copii!

Ciobanu trăiește acum alături de părinți, în județul Iași. Participă, o dată la două săptămâni, la o ședință de evaluare psihologică FOTO: 7EST IAȘI
Autor: | | 7 Comentarii | 2072 Vizualizari

Tratamentul din închisoare, impus ucigașului Larisei Chelaru, a presupus și un jurnal al furiei și trasul de fiare la sala de culturism.

Robert Ciobanu (26 de ani), cel mai celebru deținut din „Închisoarea copiilor” - așa cum este cunoscut Penitenciarul de minori și tineri Tichilești (Brăila) - a intrat în închisoare ca un copil anorexic și introvertit, ieșind un tânăr cu o ținută impunătoare, care își scrie sentimentele într-un jurnal.

Reamintim că acesta a ucis-o brutal, în 2005, pe Larisa Chelaru (8 ani), după ce a încercat s-o violeze. A fost condamnat la 20 de ani. După intrarea în vigoare, anul trecut, a noului Cod Penal, tânărul a fost mutat din Penitenciarul de adulți din Iași la cel de minori. Asta pentru că avea 17 ani când a comis oribila crimă. Apoi, la data de 30 septembrie 2014, el a fost eliberat pentru bună purtare.

Lupul, paznic la oi

În februarie 2014, la 26 de ani, Ciobanu ajungea printre copii, așa cum era și victima sa, Larisa. La Penitenciarul Tichilești sunt cazaţi o sută de copii și adolescenţi sub 18 ani, 200 de tineri până în 21 de ani şi peste 50 de majori. „Evenimentul zilei” a pătruns în penitenciar pentru a consemna condițiile de care a beneficiat Ciobanu în închisoarea de minori.

ȚINUT SUB CHEIE, LA DISTANȚĂ DE MINORI. „Deţinuţii de 23, 24 de ani sau mai mult sunt cazaţi în celule închise, într-o clădire separată. Nu a interacționat niciodată cu minorii”, ne asigură Florentin Muscalu, directorul penitenciarului.

MINIMUM TREI COLEGI. Reprezentanţii închisorii susţin că deţinuţii maturi stau câte treipatru în celulă. În schimb, Apador-CH a descoperit, într-o inspecţie realizată anul trecut, că în celulă erau şi câte 12 deţinuţi.

„A FĂCUT SECTOARE”. Condamnații de vârsta lui Ciobanu sunt scoşi la muncă în interiorul penitenciarului. Cele două „job”-uri oferite sunt: curățenia curții și supravegherea deținuților, un fel de gardian-adjunct. Muscalu spune că astfel de atribuții îi responsabilizează.

LA DEJUN, MARMELADĂ. Meniul zilnic de care avea parte Robert Ciobanu era compus din: la micul dejun – ceai, gem sau marmeladă, la prânz – tocăniță, iar la cină primea salată orientală. În fiecare zi avea cel puțin o porție de carne.

FĂRĂ JOCURI PE CALCULATOR. Fiind matur, Ciobanu nu a putut intra în centrul IT al penitenciarului. De obicei, aici, deținuții deschid jocuri celebre ca FIFA - fotbal, ori Counter Strike - acțiune cu împușcături.

A TRAS DE FIARE. Ciobanu a avut acces, în schimb, la sala de culturism, unde a tras de fiare. De fapt, atât la Iaşi, cât și la Tichilești, trasul de fiare a fost o preocupare pentru tânăr, care a ieșit din închisoare cu o fizionomie mult schimbată, faţă de „schilodul” care a ucis-o pe Larisa Chelaru.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate