Editura Evenimentul si Capital

Cadastrarea începe și cu fonduri europene. Peste 300.000 de imobile, înregistrate gratuit în 2017

Autor: | | 0 Comentarii | 673 Vizualizari

În toate județele țării, mai exact în 660 de localități, va începe cadastrarea cu fonduri europene. Astfel, vor fi întocmite acte pentru5.756.387 de hectare de teren.

Selecția acestor comune a fost făcută de o comisie de prioritizare din care fac parte specialiști aparținând mai multor ministere. Au fost alese localități în care comunităţilese află în condiţii de sărăcie extremă, care fac obiectul dezvoltării proiectelor de infrastructură de interes naţional și în care sunt proiecte de dezvoltare locală. Beneficiarii subsidiari sunt autorităţile publice locale şi cetăţenii din mediul rural. 

Astfel, din suma totală de 312,89 milioane euro, 265,96 milioane euro provin din Fondul European de Dezvoltare Regională şi 46,93 milioane de euro reprezintă cofinanţare de la bugetul de stat. Aceste fonduri vor ajunge la 22 de comune din Suceava, 22, din Sălaj, 19 din Timiș, 16 din Vrancea, etc. Întreaga lista o puteti consulta pe site-ul Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) http://www.ancpi.ro/files/Statistici_home_page/Lista_UATs-29.11.pdf.

ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Actele pentru proprietăți îi va ajuta pe cetățenii din aceste zone să-și îmbunătăţească condiţiile economice şi sociale dar un impact pozitiv se va resimți și asupra bugetelor locale. Înregistrările proprietăților cu ajutorul fondurilor europene este practic o etapă a Programului naţional de cadastru şi carte funciară (PNCCF), proiect al ANCPI care prevede cadastrarea tuturor imobilelor de pe teritoriul ţării până în anul 2023.  

Până acum, 33 de comune au fost cadastrate în proporție de sută la sută, iar 2017 au fost eliberate, gratuit pentru cetățeni, peste 300.000 de acte pe proprietăți. În acest an, prin PNCCF, s-au semnat contracte de prestări servicii cu aproape 2.000  de primării din mediul rural, pentru a realiza, cu finanţare de la ANCPI, cadastru gratuit pentru cetăţeni. Prin PNCCF, cetățenii au primit, gratuit, peste 500.000 de cărți funciare.

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Tema zilei
15:41 Nepoata NECUNOSCUTĂ a Regelui Mihai. O poveste cu PRINȚESE 20:32 RISC URIAȘ pentru Principesa Margareta. Ar putea PIERDE TOTUL într-o singură zi. Următoarea săptămână este CRUCIALĂ 14:03 Repetiții pentru FUNERALIILE REGALE. Traficul rutier a fost DEVIAT. ANUNȚ de ultimă oră al POLIȚIȘTILOR! Care sunt STRĂZILE BLOCATE 13:37 PRIMUL reprezentant al unei CASE REGALE europene își anunță PARTICIPAREA la funeraliile Regelui Mihai 19:35 PSD a anunțat că IESE în STRADĂ. Unde vor fi prezenți 12:01 Toți l-am CÂNTAT, dar NU-I ȘTIM POVESTEA. Cântecul COMPUS SPECIAL pentru REGELE-COPIL. EXCLUSIV EvZ 10:22 BREAKING NEWS! Programul OFICIAL al funeraliilor Regelui Mihai I al României 09:05 Impresiile infirmierei care l-a îngrijit pe Regele Mihai: „Era adorabil...” 18:28 REGELE MIHAI a fost ULTIMUL MOȘTENITOR AL BIZANȚULUI, EPISCOP și membru pe viață al SINODULUI BOR 18:27 VIITORUL statut al CASEI REGALE a fost explicat PE ÎNŢELESUL TUTUROR de un avocat cunoscut 18:23 Înmormântarea Regelui după apusul soarelui este perfect ortodoxă 17:26 Principesa Margareta, ATACATĂ EXTREM de un politician: „Cucoană, opreşte-te” Sursa criticilor? BANII 15:52 SERBĂRILE ȘCOLARE de Crăciun, în PERICOL. Motivul INCREDIBIL pentru care s-ar putea ANULA - Exclusiv EVZ 13:25 A fost Regele Mihai șantajat de ruși? România lui Cristoiu 12:06 DECIZIA Casei Regale ESTE CLARĂ. Nu există ALTĂ VARIANTĂ 20:04 AVION din TEATRELE de RĂZBOI la Funeraliile Regale. Cum și când va fi adus trupul neînsuflețit al Regelui Mihai în România 19:32 ANUNȚ de la Principele Nicolae. Cum va participa la înmormântarea bunicului său, Regele Mihai. Încă așteaptă... 16:29 CTP i-a desfiinţat pe urmaşii Regelui Mihai: „Casa Regală, lacheul de imagine al Guvernului contra 25 milioane euro” 16:29 Dezvăluiri despre vizita Regelui Mihai din 1992: Scenariul Puterii prevedea ca evenimentul să fie marcat de grave violențe! 10:09 Reportaj: Regele Mihai, în ochii celor care odinioară i-au fost supuși

Articole salvate