Editura Evenimentul si Capital

Bun venit în INFERN! Peste 10.000 de copii REFUGIAŢI au DISPĂRUT fără urmă în EUROPA. Europol se teme că minorii sunt VICTIME ale celor mai MURDARE reţele infracţionale europene şi au ajuns SCLAVI

"Nu ştim unde sunt, ce fac şi cu cine"
Autor: | | 16 Comentarii | 4061 Vizualizari

Cel puţin 10.000 de copii migranţi, neînsoţiţi de părinţi, s-au „evaporat” la scurt timp după ce au pătruns în Europa, estimează oficialii Europol, care şi-au exprimat îngrijoararea cu privirea la posibilitatea ca aceştia să fie în prezent victime ale traficului de persoane şi ale reţelelor de prostituţie. Organizaţia europeană de combatere a criminalităţii confirmă că a primit deja informaţii potrivit cărora minori refugiaţi neînsoţiţi ar fi fost exploataţi sexual.

Brian Donald, director de personal în cadrul Europol –  organizaţie de combatere a criminalităţii la nivel european, cu sediul la Haga  -,  susţine că aproximativ 5000 de minori au dispărut pe teritoriul Italiei, în vreme ce alţi 1000 în Suedia, scrie The Guardian. Reprezentantul Europol crede că refugiaţii, mai ales cei atât de vulnerabili cum sunt copiii, sunt în vizorul unei sofisticate structuri criminale, fără a da însă mai multe detalii.

  "Nu ar fi deloc nerezonabil să estimăm că vorbim, în total, de peste 10.000 de copii", spune Brian Donald. “Însă nu putem afirma că toţi ar fi exploataţi în scopuri infracţionale. Unii dintre ei s-ar fi putut alătura unor membri ai familiilor lor. Doar că nu ştim unde sunt, ce fac şi cu cine", a adăugat el.

Aproximativ un milion de migranţi au sosit în Europa în 2015, în cadrul celei mai grave crize a migraţiei din Europa de după al Doilea Război Mondial, apreciază Europol, citat de The Observer.

Potrivit organizaţiei Salvaţi Copiii, cel puţin 26.000 de minori neînsoţiţi de un adult au intrat în Europa numai în 2015. UNICEF a declarat pentru Daily Mail că numai în Germania şi Suedia se află în acest moment aproximativ 90.000 de minori fără părinţi. În Marea Britanie numărul copiilor care dispar la scurt timp după ce ajung în ţară cu statutul de solicitanţi de azil s-a dublat în ultimul an, crescând îngrijorarea că aceştia ar putea fi ţinta grupărilor interlope.

Europolul, care dispune de cel puţin 900 de analişti şi ofiţeri de poliţie de legătură, spune că, potrivit datelor sale, cel puţin 27% din cei peste un milion de migranţi sosiţi anul trecut în Europa sunt minori. “Fie că au fost înregistraţi sau nu, vorbim de 270.000 de copii. Bineînţeles, mare parte din ei au venit însoţiţi, Dar zeci de mii au venit neînsoţiţi şi credem că unei părţi importante i s-a pierdut urma”, subliniază Brian Donald.

Potrivit lui Brian Donald, o "infrastructură criminală" paneuropeană sofisticată vizează de-acum migranţi în diverse scopuri, confirmând că Europolul a primit unele confirmări potrivit cărora minori refugiaţi neînsoţiţi ar fi fost exploataţi sexual. În Germania şi Ungaria, numeroşi infractori au fost prinşi exploatând migranţi. Grupări infracţionale care fac trafic de persoane se are că sunt mai active, în prezent, în rândul filierelor imigraţiei ilegale, urmărind să exploateze migranţi, a subliniat Donald. Organizaţii care activează pe "ruta din Balcani" au semnalat Europol că ele consideră exploatarea unor copii migranţi drept o "mare problemă".

„O adevărată infrastructură criminală s-a dezvoltat în ultimele 18 luni pe marginea oprimării valului migratoriu. Există chiar închisori în Germania şi Ungaria unde majoritatea deţinuţilor au fost arestaţi pentru acţiuni ilegale legate de criza imigranţilor", a mai declarat reprezentantul Europol.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Internaţional

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate