Editura Evenimentul si Capital

Borcanele suspendate, o idee genială pentru bucătăria ta

17-10/borcane-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 880 Vizualizari

Vrem spațiu și ordine în bucătărie, iar asta nu e ceva simplu de realizat. Multe vase, multe accesorii, dar și foarte multe recipiente stau așezate peste tot sau înghesuite în colțuri. Dar nu e ceva ce nu se poate rezolva.

O idee absolut fabuloasă și simplu de pus în practică este cea a borcanelor suspendate. Cu o negresă sau un cui filetat și scurt, o bormașină sau o șurubelniță electrică și un marker poți să faci cea mai utilă improvizație!

Ai nevoie de borcane de mărime uzuală, cele care se găsesc cel mai des, deoarece unele se pot sparge în timp sau pot prinde miros. Astfel, la înlocuirea lor nu e nevoie să schimbați și capacul gata montat.

Pasul 1: punctați cu markerul și găuriți în prealabil capacul borcanului. Puteți face o singură gaură sau trei, pentru mai multă susținere.

Pasul 2: puneți capacul în locul dorit și montați cu ajutorul unei șurubelnițe electrice cuiul filetat (aveți nevoie de cuie scurte). Și e gata! Puteți depozita mirodenii, paste sau cerele într-un mod util și foarte plăcut din punct de vedere estetic.

REȚETE recomandate de TV Paprika și prezentate în emisiunea „Dora la piaţă” 

Ghiveci à la Dora, cu mai multe feluri de ardei

INGREDIENTE 1 lingură de untură de porc  1/2 cârnaţi de calitate bună  1 ardei capia 1 ardei iute verde  3 ardei alb-gălbui  1 ceapă albă mică  1 roşie mare, zemoasă  100 g tomate tip cireaşă  1 vârf de cuţit de chimen  1 căţel mare de usturoi 50 ml apă  1 lingură de untură de porc  1 linguriţă de boia  1 linguriţă de sare

PREPARARE: Cârnaţii se taie felii şi se prăjesc într-o tigaie. După prăjire, se pun pe un şerveţel de bucătărie. Ardeii capia, ardeiul iute şi ardeii alb-gălbui se vor tăia bucăţi mai mari şi se vor prăji în untura rămasă de la cârnaţi, după care se scot şi se pun deoparte. În tigaie se pune puţină untură în care vor fi înăbuşite feliile de ceapă şi usturoiul, până devin moi. Se adaugă sare şi ardeii alb-gălbui rămaşi, se vor înăbuşi până când se fac pe jumătate, apoi se opăresc roşiile şi se descojesc de pieliţa tare. Roşiile mai mari se vor tăia bucăţi, tomatele tip cireaşă se pun întregi în tigaie, se presară cu boia şi chimen măcinat şi se vor fierbe până devin moi. La sfârşit, ghiveciul se amestecă cu ardeii prăjiţi, se sparge deasupra un ou întreg şi se pune amestecul pe foc până când albuşul se va coagula, dar gălbenuşul rămâne moale. Se adaugă şi cârnaţii prăjiţi, tăiaţi felii.

Loading...
Pagina 1 din 2



Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate