Editura Evenimentul si Capital

Mircea Moloț va fi cercetat sub CONTROL JUDICIAR. Baronul de Hunedoara condiționa finanțarea unor primării de numărul de voturi de la alegeri

Mircea Moloț se comporta cu sobordonați ca un baron veritabil i
Autor: | | 6 Comentarii | 1141 Vizualizari

După ce procurorii din cadrul DNA Alba Iulia i-au reținut pentru 24 de ore pe Ioan Mircea Moloț, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, acuzat de trafic de influență, luare de mită, spălare de bani și conflict de interese, pe vicepreședintele Ioan Tiberiu Balint și alți trei: Robertto Venter, Emanoil Milică Pup și Vasile Axinte, magistrații Tribunalului Alba au decis, în această seară, cercetarea inculpaților sub control judiciar până pe 15 februarie.

UPDATE 22.10. Decizia magistraților de la Tribunalul Alba nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Alba Iulia. Ședința de judecată a durat opt ore și jumătate, judecătorul de drepturi şi libertăţi deliberând apoi încă o oră. La ieşirea din sală, Mircea Moloţ a declarat că se aştepta la această decizie.

”Acuzaţiile care mi s-au adus sunt nefondate. Sunt nevinovat şi clar mă aşteptam la această decizie. La câte capete de acuzare au fost am avut impresia că sunt cel mai mare mafiot nu din România, ci din lume. În mod sigur va fi un proces de durată, mă voi conforma şi voi respecta întru totul deciziile care vor fi dispuse”, a declarat Moloţ, citat de mediafax.ro.

Întrebat dacă decizia instanței îi va afecta atribuțiile de președinte al CJ Hunedoara, Moloț că singura interdecție este aceea de nu  discuta cu niciun angajat al instituţiei despre acest proces. Moloț a mai precizat că în perioada următoare vrea să îşi ia concendiu, însă nu pentru mult timp.

UPDATE 17.25. Mircea Moloț a părăsit sala de judecată după ce, în jurul orei 17.00, i-a expirat ordonanța de reținere, spunându-le jurnaliștilor prezenți că nu vrea să comenteze acuzațiile aduse de DNA.

"Nu, nu sunt vinovat", a precizat președintele CJ Hunedoara, adăugând că nu a mâncat nimic de aseară și că va aștepta verdictul magistraților, împreună cu familia, pe holurile Tribunalului Alba.

În următoarele două ore vor expira ordonanțele de reținere emise și pe numele celorlalte patru persoane reținute în dosar.

A cedat parte din lucrări

În perioada 2011 - 2013, Mircea Ioan Moloţ, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, şi-a traficat influenţa reală pe care o avea asupra unei persoane din cadrul SC Apa Prod SA Deva (societate al cărui acţionar majoritar este Consiliul Judeţean Hunedoara (76,72%) alături de consiliile locale din același județ), în scopul favorizării societăților comerciale Viva Construct SRL Deva și Euro Cons Expert SRL, în cadrul procedurii de atribuire a unor contracte de lucrări.

În schimbul sprijinului oferit, Vasile Axinte a cedat execuţia unei părţi din lucrările respective, către SC Vivanty Industries SRL Şoimuş, societate controlată direct în calitate de asociat şi administrator de Venter Robertto Patrick - ginerele preşedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara. Aceasta s-a realizat fără a exista un contract de subantrepriză, în condiţiile pe care legislaţia achiziţiilor publice  prevede acest lucru.

Construcție fără proiect

De asemenea, SC Viva Construct SRL, firmă controlată de Axinte Vasile,  a asfaltat o stradă, unde Ioan Mircea Moloţ deţinea un imobil, în condiţiile în care lipseau proiectul tehnic și autorizaţiile de construire, contravaloarea lucrărilor rămânând în sarcina executantului.

În perioada 2010-2014, Moloţ Mircea Ioan a creat şi pus în funcţiune un circuit financiar prin care fondurile publice, legal aprobate pe proiecte, au ajuns în conturile unor societăţi care nu îndeplineau criteriile de calificare, privind capacitatea tehnică şi/sau profesională, economico-financiară, şi nici experienţa similară.

Grupul prietenilor

Aceste firme erau controlate de către persoane din cercul său relaţional, respectiv Robertto Venter Patrick şi alte persoane interpuse devenite formal reprezentanţi ai acestor societăţi.

Astfel, SC Viva Construct SRL a încheiat în perioada respectivă, un număr de 17 contracte cu SC Cristalyn Dinamic SRL şi un număr de 4 contracte cu SC Vivanty Industries SRL, sub titulatura „contract de prestări servicii”. Acestea erau de fapt contracte de subantrepriză a execuţiei lucrări, în schimbul finanţării prioritare a tuturor contractelor pe care această societate le derula cu partenerul Consiliul Judeţean Hunedoara.

Comenzi la asfaltare

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate