BAC 2015. SUBIECTE ŞI BAREM: Proba scrisă la LIMBA şi LITERATURA ROMÂNĂ. Rămâi pe evz.ro pentru a afla ce SUBIECTE au fost alese

BAC 2015. SUBIECTE ŞI BAREM: Proba scrisă la LIMBA şi LITERATURA ROMÂNĂ. Rămâi pe evz.ro pentru a afla ce SUBIECTE au fost alese

BACALAUREAT 2015. SUBIECTE, barem de corectare, rezultate, contestatii, stiri. EVZ.RO şi EDU.RO va ofera toate informatiile despre BAC 2015 de care aveti nevoie. Examenul debutează luni, 29 iunie 2015, cu proba scrisa la LIMBA si LITERATURA ROMANA. Elevii vor susține de la ora 9:00, prima probă scrisă a examenului de BACALAUREAT 2015, cea la limba și literatura română, potrivit calendarului aprobat de MECȘ.

BAC 2015. LIMBA ROMÂNĂ. SUBIECTE, barem de corectare, REZULTATE, ştiri. Totul pe evz.ro şi edu.ro.  

REZULTATE BAC 2015, edu.ro

Pe evz.ro puteti afla in timp real rezultatele examenului BACALAUREAT 2015. Lista specială cu REZULTATE BACALAUREAT 2015 vă ajută să ajungeţi cel mai rapid la notele din fiecare judeţ. Pe evz.ro găsiţi lista cu REZULTATE BAC 2015 pentru fiecare judeţ în parte.

Ne puteți urmări și pe Google News

...

Aproape 170.000 de candidaţi vor susţine testul scris la limba şi literatura română şi vor avea, în funcţie de profilul şi filiera pe care le-au urmat în învăţământul liceal, două tipuri de subiecte, pe care trebuie să le rezolve, începând de la ora 09.00.

Absolvenţii filierei teoretice - profilul umanist şi cei ai filierei vocaţionale - profilul pedagogic vor avea aceleaşi subiecte, iar absolvenţii filierei teoretice - profil real şi ai filierei tehnologice vor primi alte subiecte.

Bacalaureat 2015 continuă miercuri, când este programată proba obligatorie a profilului. Pe 3 iulie se desfăşoară proba la alegere a profilului şi specializării.

Rezultatele de la Bacalaureat 2015 se afişează pe 6 iulie, până la ora 12:00, iar contestaţiile se pot depune în aceeaşi zi, începând cu ora 16:00.

În perioada 7-9 iulie se rezolvă contestaţiile, iar pe 10 iulie se afişează rezultatele finale la Bacalaureat 2015.

Bacalaureat 2015, calendar

29 iunie 2015    Limba şi literatura română – proba E)a) – probă scrisă 30 iunie 2015    Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă 1 iulie 2015        Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă 3 iulie 2015        Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă 6 iulie 2015        Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00) 6 iulie 2015        Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00) 7 - 9 iulie 2015   Rezolvarea contestaţiilor 10 iulie 2015      Afişarea rezultatelor finale

La sesiunea iunie-iulie a bacalaureatului s-au înscris 168.945 de absolvenţi, cu peste 7.000 mai mulţi decât în aceeaşi sesiune a anului trecut. Cei mai mulţi dintre candidaţii înscrişi, respectiv 163.462, au absolvit liceul la forma de învăţământ zi, 2.943 au urmat cursurile liceale la seral şi 2.540 la frecvenţă redusă, potrivit Ministerului Educaţiei.

 

Bacalaureat 2015 a început pe 8 iunie, cu probele orale şi de competenţe, care s-au încheiat în 26 iunie. La aceste probe, candidaţii au primit calificative, care nu le vor afecta media la bacalaureat. Candidaţii care la una dintre probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale au refuzat să răspundă sau să rezolve subiectele propuse, nu pot participa la probele scrise, întrucât se consideră că nu au susţinut probele orale.

Citeşte şi: BACALAUREAT 2015. Astăzi, proba scrisă la LIMBA ROMÂNĂ. Totul despre BAC 2015. Subiecte, rezultate, stiri. „Corectarea lucrărilor în alt județ este o măsură nebunească!”

Probele scrise de la Bacalaureat de anul acesta debutează sub semnul incertitudinii, introdusă de ordinul de ministru, prin care lucrările absolvenților de clasa a XII-a vor fi corectate în alt județ decât în acela în care se susține examenul. O parte a sindicatelor se tem de un eventual haos care va fi creat de punerea în practică a acestei măsuri.

„Nu cred că Poliția și Jandarmeria au atâtea mașini încât să transporte lucrările elevilor. Gândiți-vă că toate lucrările se centralizează de la școli la inspectorat, unde sunt preluate de un inspector special. De aici, se face separarea pe centre de corectare, unde lucrările vor ajunge, cel mai probabil, cu mașinile personale ale profesorilor, însoțiți de jandarmi sau de polițiști. Bucureștiul face cât șase județe și ai nevoie de un număr de comisii suficient de mare, astfel că nu cred că lucrările elevilor din Capitală vor fi corectate într- un singur județ”, a explicat procedura Marius Nistor, liderul Federației Sindicale din Educație „Spiru Haret”.

Sindicalistul apreciază că măsura este prea puțin gândită. „Avem camere de supraveghere video, avem și monitorizare audio și acum venim cu măsura aceasta nebunească. De ce?”.

BACALAUREAT 2015. Subiecte, barem de corectare, rezultate, ştiri: Profesorii au fost adunați cu arcanul: citeşte aici detalii!