Editura Evenimentul si Capital

Ambasada Rusiei NU DĂ DOI BANI PE LIMBA ROMÂNĂ. Gafă diplomatică intenţionată, BATJOCURĂ sau NESIMŢIRE?

Ambasada Rusiei in Romania
Autor: | | 3 Comentarii | 2439 Vizualizari

Pe site-ul Ambasadei Federaţiei Ruse în România, limba română este stâlcită fără nicio jenă.

Unul dintre exemplele care arată foarte bine dezacordurile şi greşelile de scriere existente pe site-ul amintit mai sus se regăseşte la secţiunea Vize.

O asemenea lipsă de respect la adresa limbii române poate fi interpretată în multe feluri, dar înainte de toate, această situaţie trebuie îndreptată cât mai repede. În 2015, nu este normal ca o reprezentanţă diplomatică precum cea a Rusiei să trateze limba română cu o asemenea ignoranţă.

“(…) Centrul de Vize este deschis în scopul de a îmbunătăţi calitatea serviciilor pentru cetăţenii străini şi apatrizi care solicită vize de intrare pe teritoriul Federaţiei Ruse, pentru a accelera şi a simplifica procedura de eliberarea a acestora, pentru a crea condiţiile cele mai confortabile pentru solicitanţi. Pe teritoriul României, pe lânga Bucureştiului, centrul de vize funcţionează şi în Costanţa.

Centrele de vize sunt autorizate în mod oficial de a primi, prelucra şi transmite spre examinare la reprezentanţele diplomatice şi instituțiile consulare a Federației Ruse documentele pentru emiterea vizelor, inclusiv taxele consulare de la persoane fizice si diverse companii şi organizaţii (inclusiv agenţii de turism), precum şi a elibera paşapoarte cu vize gate. Personalul centrelor de vize oferă consultaţii solicitanţilor în privinţa completării formularelor de viză, documentelor necesare pentru obţinerea vizei, procedurii şi termenelor eliberării vizei, etc.

Decizia finală de a acorda sau de a refuza vize este luată direct de către reprezentanţele diplomatice şi instituțiile consulare ruse.

Cetățenii străini au dreptul să depună documentele direct la reprezentanța diplomatica rusă sau instituția consulară in cazul in care solicită eliberarea vizei pentru sine sau pentru rudele sale apropiate, dar acest lucru îl poate face numai cu programare prealabilă. Reprezentanţele diplomatice şi instituțiile consulare acceptă documentele pentru eliberarea vizelor de la Ministerul Afacerilor Externe al ţării gazdă, inclusiv pentru angajaţii reprezentanţelor diplomatice şi instituțiilor consulare străine în Federaţia Rusă, precum şi membrii delegaţiilor oficiale care călătoreşte în Federaţia Rusă pe baza invitaţiei autorităţilor ruse.

În ceea ce priveşte companiile şi organizaţiile, inclusiv agenţiile de turism şi alte firme intermediare, care aplică pentru obţinerea vizelor ruseşti pentru angajaţii şi clienții lor (indiferent de scopul călătoriei lor în Rusia), ele trebuie să aplice pentru obţinerea vizelor ruseşti doar în centrele de vize”, sunt informaţiile scrise pe site-ul Ambasadei Federaţiei Ruse în România.

“Dacă aveţi reclamaţii în privinţa funcţionării Centrului de Vize (nivel scăzut de deservire, durata aşteptării la coadă, comportamentul incorect al personalului ş.a.m.d.) sau sugestii privind îmbunătăţirea funcţionării lui, le puteţi trimite la adresa Secţiei Consulare a Ambasadei: 71267, Bucureşti, sector 1, str. Tuberozelor, Nr. 4, sau adresa de e-mail: bucharest@dks.ru. Cererea Dumneavoastră va fi luată în considerare şi veţi primi răspuns cuprinzător”, se mai arată la secţiunea Vize.

Da, stimaţi diplomaţi ai Ambasadei Federaţiei Ruse în România, există o reclamaţie: tovarăși, aveți nota 4 la limba română (n.r. - tоварищи, вам четверка по румынскому).  
Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate