ALERTĂ: ARAFAT IA DEMISIA ÎN CALCUL. „Superiorii mei pot spune că nu mai au nevoie de mine şi atunci plec.”

ALERTĂ: ARAFAT IA DEMISIA ÎN CALCUL. „Superiorii mei pot spune că nu mai au nevoie de mine şi atunci plec.”

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, consideră că acuzaţiile care i s-au adus recent în presa centrală sunt nefondate.

Oficialul guvernamental se apără într-un interviu şi este de părere că împotriva sa a fost orchestrată o campanie ce are ca scop înlăturarea sa din funcţie.

Arafat spune ADEVĂRUL DESPRE ASCUNDEREA CADAVRELOR DIN COLECTIV: „Voi reveni şi cu alte precizări.”

 
 
 

„A treia sau a patra oară, după tragedia din Apuseni, văd că, în timp ce muncim ore în șir ca să rezolvăm totul, începe, cum se spune în afară, asasinarea caracterelor. Mai precis, pe cine vrem să terminăm. Vrem să-l terminăm pe Arafat. Și începe o linie de articole cu atacarea lui Arafat pe toate liniile. De exemplu, un articol plin de minciuni de la Evenimentul zilei, a apărut ieri. Toate acestea arată că România are o problemă foarte mare: înșirarea situațiilor de urgență nu neapărat din sistemul de urgență, ci de cei din jurul acestuia, care nu vor să arate realitatea întotdeauna, ci să atace sistemul de urgență, cu scopuri pe care eu nu le pot înțelege. Ce nu se înțelege, în acest moment, este faptul că acest tip de atac continuu, nu întotdeauna fondat, pe bază de informații credibile, va face ca, în viitor, multor colegi să le fie teamă să ia decizii, să coordoneze o intervenție și să avem o situație mult mai gravă în situații urgente”, a declarat Raed Arafat pentru mariustuca.ro.

Tensiunea intereselor private

În continuarea interviului, Arafat bănuieşte că în spatele acuzaţiilor la adresa lui ar fi anumite interese din zona privată a serviciilor medicale.

“Reporter: Vorbiţi despre interese. Care sunt acestea? Raed Arafat: Există interesul din zona privată. Gândiți-vă că, din prima zi, noi am fost atacați că nu am acceptat intervenția ambulanțelor private, că doctorul Arafat a refuzat ambulanțele private. Dar acolo, atunci, eu nu am văzut niciuna și nu am refuzat. Dar am explicat că legislația noastră este foarte clară: ambulanțele private care sunt în contract cu Serviciul de Ambulanță, în momentul în care s-a declanșat planul roșu, ele au continuat să lucreze în oraș nu numai pe consultații, ci şi pe orice solicitare dată de Serviciul de Ambulanță, pentru celelalte urgențe, de zi cu zi. Nu puteam să vin cu toate ambulanțele din București, inclusiv cu cele private, și să las Capitala și Județul Ilfov, adică vreo trei milioane de locuitori fără nici o ambulanță. Or, aceste atacuri potrivit cărora ambulanțele private nu au fost aduse nu duc la nimic. De parcă așa s-ar fi putut rezolva problema, este greșit! Noi avem totul standardizat, pe ambulanțe, pe pompieri, pe urgențe majore și mie îmi este mai ușor să lucrez astfel. Lăsăm ambulanțele private să se ocupe de urgențele de zi cu zi, iar Serviciul de Ambulanță și SMURD-ul să se ocupe de răniți, cum a fost de această dată. Dar în spate este cineva care are un interes ca doctorul Arafat să nu mai aibă credibilitate. Sunt interese ca credibilitatea doctorului Arafat să fie distrusă. Și, încet, încet, o parte din populație începe să-și piardă încrederea. Pentru că eu nu pot ieși de fiecare dată să explic tot ceea ce se lansează împotriva mea. Încerc să răspund, dar nu întotdeauna am timp. Acesta este un mod de erodare a credibilității unei persoane, dar și a unui sistem.” 

“Care ar putea fi rezultatul acestei acțiuni constante atacare a credibilității? În unul-doi ani, dacă mai apar două situații de urgență și se tot spune că sistemul de urgență trebuie reformat deși acesta merge spre bine, s-ar putea ca lumea să creadă acest lucru. Problema majoră pe care o avem acum și pe care încerc să o înțeleg este atacul numai împotriva doctorului Arafat, a persoanei lui. Și dau un exemplu. Au început să apară niște atacuri în Evenimentul zilei legate de taxa pentru SMURD. Este o țintă. Ca și Fundația pentru SMURD care merge bine pe 2%, pe acțiunile ei. Au manipulat și au dezinformat, scriind că Fundația pentru SMURD este de utilitate publică, că primește bani de la bugetul statului, că a plătit nu știu câți bani pentru boșii de la Pompieri ca să se plimbe. Acestea sunt preluate acum dintr-un articol din 2012. Dar Fundația pentru SMURD este creată pentru a sprijini SMURD-ul și niciodată nu a fost de utilitate publică. Am refuzat acest lucru, chiar dacă mi s-a propus. Fundația pentru SMURD nu a primit niciodată bani de la stat și niciodată nu a finanțat șefi de la SMURD pentru ca aceștia să se plimbe. Sunt trei minciuni din multe altele într-un singur articol. Se mai scrie că doctorul Arafat ar fi incompatibil ca președinte de fundație. Dar este absurd în condițiile în care fundația are un rol civic și umanitar și nu intră în conflict de interese cu activitatea mea. Au încercat să acrediteze ideea că Fundația pentru SMURD a fost sponsorizată de firme. Pompierii dacă au ajutat cu ceva pe parcursul anilor au făcut-o prin completarea de formulare cu impozitul de 2%. Dar oriunde în lume, pompierii colectează astfel fonduri și nu e nimic ciudat în asta. Ciudat ar fi fost ca pompierii care fac inspecții să ceară bani pentru doctorul Arafat, pentru Fundație. Dar eu nu am solicitat niciodată acest lucru și nici nu s-a întâmplat acest lucru. Problema este că ei scriu și, din păcate, ei nu întreabă, ceea ce dovedeşte un jurnalism ieftin, primitiv. Când nu întrebi, nu verifici, când nu aduci informații credibile și arunci în spațiul public, într-un anumit moment, numai ca să asasinezi caracterul unei persoane, acest lucru nu mai este jurnalism.

Domnule ministru, sunt multe mizerii care ies la suprafaţă. V-ați săturat, veți ceda? De mult m-am săturat de mizeriile acestea. De acum doi ani, de la tragedia din Apuseni , când s-au spus multe minciuni care au fost demontate. M-am săturat de faptul că întotdeauna trebuie să răspund la acuzații, la minciuni care n-au nici o bază în realitate. M-am săturat de incompetența unora care scriu, fără documentare, fără a verifica, la comandă. Da, m-am săturat. Este clar. Dar promit un lucru: nu înseamnă că mă las. Dacă greșesc, superiorii mei pot spune că nu mai au nevoie de mine și atunci plec. Dar la aceste presiuni ieftine, care nu au nici o bază, eu nu cedez.”, a declarat Arafat la finalul interviului.

 

Ne puteți urmări și pe Google News