Editura Evenimentul si Capital

Ai casă sau mașină? AMENZI MARI de la primărie!

Autor: | | 3 Comentarii | 5521 Vizualizari

Autorităţile locale vor putea decide din 2016 aplicarea unor amenzi cuprinse între 500 de lei şi 2.500 de lei pentru nedeclararea de case şi maşini, atât pentru persoane fizice, cât şi pentru persoane juridice, a spus ieri Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice.

Întrebat de jurnaliști în legătură cu introducerea, la capitolul impozite locale în OUG aprobată marţi de Guvern, privind măsuri la Codul fiscal a unor amenzi cuprinse între 500 de lei şi 2.500 de lei pentru nedeclararea de case şi maşini, atât pentru persoane fizice, cât şi pentru persoane juridice. Teodorovici a spus: „Noi nu am modificat nimic, decât am adăugat câteva măsuri, pe cele pe care vi le-am spus (privind impozitul pe dividende, TVA la apă şi IMM-urile - n.r.). Restul măsurilor se vor stabili la nivel local, cuantumul şi modul în care acestea vor fi colectate, să spunem aşa. (...) Este în mod normal, logic, să lăsăm la nivelul consiliului local sau autorităţilor locale decizia în a stabili cuantumul şi modul în care aceste sume se colectează la bugetele locale". 

„Sunt adeptul regulilor puţine, dar atunci când regulile se încalcă e nevoie şi de măsuri, să spunem, coercitive. Repet, e normal ca între centru şi local să existe totuşi o separare a acestor decizii pentru că e vorba de bugetele locale. Deci, de la caz la caz, repet încă o dată, depinde de consiliul local", a explicat Teodorovici. 

În proiectul de OUG privind modificarea Codului fiscal adoptat marţi de Guvern se precizează că articolul 493 va cuprinde un nou alineat: "Necomunicarea informaţiilor şi a documentelor de natura celor prevăzute la art. 494 alin. (12), precum şi depăşirea termenului de cel mult 15 zile lucrătoare de la data solicitării, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 la 2.500 de lei". 

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Economie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate