Editura Evenimentul si Capital

Administraţia Prezidenţială, după dezvăluirile din Evenimentul zilei: Contractul pentru vila din Sibiu este destinat doar unei cabine SPP de pază

Casa din Sibiu a lui Klaus Iohannis
Autor: | | 5 Comentarii | 2208 Vizualizari

Încă de ieri am cerut Biroului de Presă de la Palatul Cotroceni să ne ofere un răspuns cu privire la anunțul apărut pe SEAP, în care se oferea date despre contractul-cadru de furnizare a energiei electrice pentru două adrese: Administrația Prezidențială și un imobil din Sibiu, situat la o altă adresă decât domiciliul președintelui Klaus Iohannis. Răspunsul a venit azi, la prânz: contractul este pentru o "cabină modulară de pază" utilizată de Serviciul de Protecţie şi Pază.


Citeşte şi: Administrația Prezidențială plătește factura de curent electric pentru o vilă din Sibiu


Subiectul a fost preluat de televiziuni si comentat de multă lume prin studiouri, iar anumite persoane au catalogat articolul nostru ca fiind un atac la Klaus Iohannis. Textul de față poate fi interpretat și ca un drept la replică deoarece vreau ca lucrurile să fie clare pentru toată lumea!

Evenimentul zilei nu a acuzat președintele și nici nu a susținut că e vorba de o afacere necurată. Am descoperit acest contract pe un site instituțional (SEAP) și am încercat să aflăm mai mult. Nu ni s-a răspuns a cui e vila pentru care se plătește curentul electric si de ce s-a decis acest lucru. Și atunci am pus întrebări public, în ziar. E cumpărată vila de Administratia Prezidențială fiind vorba de un obiectiv al SPP din care să se asigure protecția președintelui?

Dacă s-a încheiat contract pe 4 ani, noi ne gândim că vila respectivă va fi folosită și după încheierea mandatului lui Klaus Iohannis, fiindca are dreptul conform legii. Dar lucrurile astea le vrem clarificate de Administrația Prezidențială. Acestea nu sunt acuzații, ci întrebări la care așteptam răspuns pentru că este un subiect de interes public fiind vorba de cheltuielile unei instituții publice.

RĂSPUNSUL ADMINISTRAŢIEI PREZIDENŢIALE:

 

"Locația care figurează în documentația aferentă licitației deschise pentru furnizarea de energie electrică, în suprafaţă de 7 mp din terenul situat în Municipiul Sibiu, str. Spartacus, nr. 9, este închiriată de Administraţia Prezidenţială pentru amplasarea unei cabine modulare de pază utilizate de Serviciul de Protecţie şi Pază, pentru îndeplinirea atribuţiilor acestei instituţii.

 

Contractul de închiriere a fost încheiat la solicitarea Serviciului de Protecţie şi Pază, în temeiul Art. 30 alin (1) din Legea nr. 191/1998 privind organizarea şi funcţionarea Serviciului de Protecţie şi Pază, cu modificările şi completările ulterioare.

 

ART. 30 (1) Instituţiile din cadrul cărora fac parte persoanele fizice beneficiare de protecţie şi pază şi cele cărora le aparţin obiectivele păzite în conformitate cu prevederile art. 1 alin. (1) pun la dispoziţie Serviciului de Protecţie şi Pază, în mod gratuit, pe baza unei convenţii prealabile, spaţiile şi utilităţile necesare îndeplinirii misiunilor.

 

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate