Editura Evenimentul si Capital

HOROSCOP Dezvăluirea tainelor. Arhistrategul Mihail, protectorul inginerilor hidroenergeticieni │ Horoscopul lui Dom’ Profesor

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 10534 Vizualizari

HOROSCOP Cineva, becher, persoană importantă, vorba lui Caragiale, spunea că a venit timpul și că cei care știu, să spună. Sfântul Ioan-Paul al II-lea, despre el este vorba. Dezvăluirea tainelor are, în contextul existenței jurnalisticii isterice de scandal, a tabloidelor și a ”fake news”, un caracter comic: adevăratele informații, cele care contează, se pierd în masa de stupidități, vulgarități și minciuni.

HOROSCOP Pe 6 septembrie s-au născut Jane Addams, marchizul de Lafayette, Roger Waters, Mihail Kogălniceanu, Nicolae Filimon, Valentin Tănase.

În calendarul creştin ortodox, pe 6 septembrie, este Pomenirea minunii Sf. Arhanghel Mihai în Colose. Sf. Eudoxie şi Macarie. Post

HOROSCOP Folcloric, în "Kalendar" este "Ciuda lui Arhanghel", sărbătoare populară ţinută mai ales de femei. Dacă femeia n-o ţine, bărbatul umblă înciudat tot anul. Nu se coase, nu se spală. Zi foarte periculoasă: „Nu te teme de Mine, dar teme-te de Ciuda Mea!” (Niculiţă-Voronca). Fiecare trebuie să se ferească de sfadă şi ceartă, pentru a nu fi mânios tot anul. (Pamfile, Sărbătorile la români, 1997, pagina 171).

HOROSCOP Cineva, becher, persoană foarte importantă, vorba lui Caragiale, spunea că a venit timpul și că cei care știu, să spună. Sfântul Ioan-Paul al II-lea, despre el este vorba. Dezvăluirea tainelor are, în contextul jurnalisticii isterice de scandal, a tabloidelor și a ”fake news”, un caracter comic: adevăratele informații se pierd în masa de stupidități, vulgarități și minciuni. Poate că acesta este și scopul. Inițierea contemporană nu se mai face de la maestru la ucenic. Cel care știe, publică o carte, scrie un articol. Îl citesc zece, o sută, o mie, zece mii, poate mai mult. Dar, doar câțiva, poate unul singur, înțelege despre ceea ce este vorba.

O să vă istorisesc ceva, despre ziua de astăzi, 6 septembrie, ziua în care Arhistrategul Mihail a făcut o minune.

Iată cum este descrisă, minunea, în Viețile Sfinților, pagina 14:

”Când a trecut prin Frigia ca să propovăduiască Evenghelia, Sfântul Apostol Ioan a prorocit o apropiată vizită providenţială a prinţului arhanghelilor, Mihail, în locul numit Heretopa. Şi într-adevăr, la puţin timp, în acel loc în mod minunat a izbucnit din pământ un izvor vindecător de toată boala. Unul din multii credincioşi care s-au perindat pe la acest izvor, a cărui fiică s-a vindecat prin această apa, a construit pe acel loc, în semn de recunoştiinţa, o mica biserică închinată Arhanghelului Mihail.

Nouăzeci de ani mai târziu, în această biserică s-a aşezat, spre a practica asceza şi a servi la altar, un tânăr numit Arhip, originar din Hierapolis. Pentru zelul şi dragostea acestui tânăr atlet al lui Hristos, Dumnezeu i-a dat harul de a face minuni şi vindecări. Dar oarecare elini, aprinşi de zavistie din pricina minunilor preamărite ce se făceau în biserica Arhistrategului Mihail, au vrut să abată râul care curgea acolo aproape şi să-l pornească asupra Bisericii, că să înece şi Biserică şi să piardă şi pe Arhip. Dar dumnezeiescul Arhistrateg, însuşi arătându-se şi poruncind lui Arhip să se îmbărbăteze, a lovit cu un toiag piatră, şi făcând cale apei printr-însă, de atunci până în ziua de astăzi, se vede cum acolo este înghiţită apa şi se mistuieşte.”

Pe acest episod se bazează faptul că Arhanghelul Mihail este protectorul și Sfântul hidroenergeticienilor. Este vorba de lucrări hidro, apariția unui izvor, apoi o lucrare, întâi cu rea credință, cei care au abătut râul, apoi o lucrare a Sântului, o minune, de protejare a bisericii, prin diriguirea apei.

HOROSCOP Am aflat acest lucru prin anul trei de Politehnică de la profesorul Boisnard care avea un curs de Hidrologie și Energetică Generală.

Probabil că acest lucru, faptul că Arhistrategul Mihail este Sfântul hidroenergeticienilor, s-a uitat la Politehnică, după cum s-a uitat și ritualul de inițiere ca inginer energetician. Sandu Diaconu, decanul Energeticii și șef de catedră, constructorul Porților de Fier I, ne pregătea ca pe nimeni alții, eram un fel de trupe speciale. ”Ăia de la electronică pot să greșească, ard un transistor, acolo, la fel și cei de la TCM, rebutează o șaibă, mare lucru, voi hidroenergeticienii nu puteți greși niciodată, la o greșeală a voastră mor zeci, poate sute de mii de oameni!” ne avertiza profesorul al cărui examen ținea opt ore.

HOROSCOP La banchetul de absolvire i-am făcut un cadou, din partea anului, o icoană de argint cu Sfântul Arhanghel Mihail. O operă superbă a atelierelor Patriarhiei, făcută pentru un prinț al bisericii, care însă nu a mai putut ajunge în România, l-a chemat Șeful cel Mare la El.

Când i-am dat cadoul, Sandu Diaconu a zâmbit, credea că este o carte. A zis, cam grea cartea asta. Dar când a despachetat cadoul, așa se face, i s-au mărit ochii și, cu tot respectul, parcă am văzut o lacrimă în ochii lui duri de șef de șantier de zece mii de oameni. A sărutat icoana și a întrebat dacă este sfințită. Când i-am spus că este de la Patriarhie pregătită pentru Atenagora, a zis că i-a intrat fum în ochi. Marele inginer și profesor lăcrima de emoție.

Am aflat, mai apoi, de la Dante Turjan, coleg de grupă, căzut de mult, la datorie, că icoana Arhistrategului Mihail a fost furată din biroul decanului, în împrejurări misterioase.

HOROSCOP Haideți să luăm o pauză, m-a sunat deja de cinci ori pe Skype finul meu din cercul interior al lui Elon Musk. Poate fi ceva interesant și dacă mi se permite o să vă istorisesc și domniilor voastre.

Nu înainte să vă promit că mâine o să vă mai dezvălui o taină, taina sabiei Arhistrategului Mihail.

Doar de aceea, mâine este, ca să mă țin de cuvânt, o altă zi!

⃰ ⃰ ⃰

HOROSCOP

BERBEC Dimineaţa poţi să obţii ceva important, dacă reuşeşti să-ţi stăpâneşti agresivitatea zodiacală proverbială. Conjunctura astrelor te avantajeză să fii elocvent și să ai argumente puternice. Dimineaţa zilei este foarte dinamică, perioadă în care se pot finaliza vechi proiecte şi idei noi. Trebui să-ţi temperezi gama simţămintelor pentru că eşti într-o perioadă de hipersensibilitate. Configuraţia planetelor iţi prezice relatii cordiale şi armonioase cu semnele de aer şi apa şi mai puţin favorabile cu zodiile de foc şi pamant. Chiar nu merită să te consumi pentru cineva care este superficial şi neserios. Mai bine du-te la cumpăraturi în supermarket!

HOROSCOP

TAUR Supraveghează-ţi cu mare grijă dorinţa să deţii lucruri extravagante şi scumpe şi să faci cheltuieli mari, să investeşti în lucruri multe, inutile, dar drăguțe. Nu promite nimănui, nimic! O zi perfectă ca să faci planuri de viitor şi să iei deciziile necesare. Pe total o zi activă, poate chiar prea activă, aşa că trebuie să eviţi graba şi nerăbdarea. Lucrarile s-au aglomerat din nou, ai mult de munca și niciun chef. La prânz poate este bine să-ţi îndulceşti viaţa aşa că oferă-ţi o prăjitura, sau o înghețată şi dă telefon unei prietene, poate ieşiti pe seară la un film şi la un suc in oraş. Pâna la urma în urma efortului făcut o sa pici pe seară ca după o coridă fără învins și învingător.

HOROSCOP

GEMENI Astăzi nu trebuie sa faci din problemele altora cruciade proprii, dar nici să ignori pe cei din jur care au cu adevărat nevoie de ajutor. Nu te enerva, nu reacţiona disproporţionat! Primeşti veşti, unele bune. Te bucuri pentru că o problemă care te obseda pare că se rezolvă, dar realizezi că depinde de altcineva, nu de tine. Pare o aprobare, sau o soluţie de drept. Din nou o zi relativ favorabilă, mai ales sub aspectul veştilor şi noutăţilor pe care le afli. Astăzi, în urma unei discuţii de la serviciu realizezi că stagnezi pe o pozitie profesionala care nu prea se potriveşte cu visele tale. Cu mai mult efort, ambiţie şi noroc o să ajungi unde iti doresti.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro

libertatea.ro

rtv.net

wowbiz.ro
b1.ro

cancan.ro
infoactual.ro
playtech.ro
unica.ro
fanatik.ro

dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
16:37 Testamentul lui Corneliu Coposu a fost făcut public. DOCUMENTUL OLOGARF în TEXT. Scris într-un moment în care îşi simţea sfârşitul 15:09 CADE GUVERNUL?! Un fost ȘEF al CCR a făcut lumină în CONFLICTUL IOHANNIS - DĂNCILĂ 14:30 Războiul PSD-Iohannis, la alt nivel. Se pregătește un protest URIAȘ: Sute de MII de oameni în STRADĂ 21:17 TEHNICA LOVITURII DE STAT în România lui IOHANNIS ȘI DRAGNEA. Editorial de DAN ANDRONIC 09:41 DEZVĂLUIRILE lui LUDOVIC ORBAN. De ce i-a făcut PLÂNGERE PENALĂ premierului DĂNCILĂ 08:57 Plângerea de Înaltă Trădare - un pas din pașii de debarcare a Vioricăi Dăncilă de către Klaus Iohannis. Gândul de sâmbătă 08:31 Ludovic Orban, ATAC DUR la liderul PSD. „LIVIU DRAGNEA A INTRAT ÎN PANICĂ, îi fuge pământul de sub picioare” 08:22 Dragnea PUNE TUNURILE pe Iohannis. Plângerea lui Orban, „CONCEPUTĂ și REDACTATĂ la Cotroceni”. „Nedemocratic, BRUTAL, neconstituțional!”. Ce plan are PSD? 19:42 Fostul președinte CCR TRANȘEAZĂ plângerea penală depusă de Orban: „Sunt lucruri foarte grave! Pedeapsa este URIAȘĂ” 17:06 Siegfried Mureșan respinge ipoteza preluării Guvernului 15:29 SURPRIZĂ MAJORĂ la Cotroceni. Șeful european al lui Tăriceanu a discutat cu Iohannis modificările PSD-ALDE la legislația penală 11:42 PSD lovește din Bruxelles: Orban a insinuat că SUA sunt complice la o înaltă trădare 11:23 Gorghiu: Orban nu a consultat PNL în cazul Dăncilă 11:17 Plângerea lui Ludovic ORBAN lovește în LINIȘTEA de la COTROCENI 10:30 SCHIMBAREA Guvernelor PSD. Olguța Vasilescu aduce ACUZAȚII GRAVE: „A trebuit să MOARĂ oameni în cazul Ponta! La ce vor să dea FOC?” 09:29 SCENARIUL PSD-ALDE pentru ZIUA Z. Ce se ÎNTÂMPLĂ în cazul SUSPENDĂRII lui Dăncilă? Tăriceanu: „Am CĂDEA într-o CAPCANĂ!” 20:24 Planul MÂRȘAV al președintelui! Ce i-a propus ÎN SECRET premierului Dăncilă. Dragnea, LOVITURĂ DURĂ pentru Iohannis 18:32 Dragnea este NERVOS din cauza lui Iohannis. SCENARIUL HALUCINANT al liderului PSD: „Președintele pregătește o LOVITURĂ de STAT” 15:56 Ludovic Orban a depus la Parchet o sesizare penală care îi vizează pe Dăncilă și Dragnea - UPDATE 15:40 ANALIZĂ: Cum o poate suspenda Iohannis pe Dăncilă

Articole salvate