Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră a organizat un eveniment în aer liber, dedicat publicului larg şi consacrat Zilei Poliţiei de Frontieră Române. Evenimentul a atras mii de bucureşteni care au putut vedea cu ochii lor, în Parcul Herăstrău, din Capitală, aparatura, maşinile şi şalupele folosite la graniţele României. Un frumos spectacol a întregit ziua în care poliţiştii de frontieră au sărbătorit, alături de bucureşteni, cei 150 de ani de existenţă.
Evenimentul, desfăşurat cu sprijinul Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti, a marcat sărbătorirea, la data de 24 iulie, a 150 de ani de cand domnitorul Alexandru Ioan Cuza a semnat decretul domnesc de unire a corpurilor grănicereşti, transmite Poliţia de Frontieră Română.
A avut loc prezentarea unei expoziţii de tehnică de observare - aparate de vedere pe timp de noapte cu intensificare de imagine, echipamente pentru detecţia documentelor false şi a elementelor de siguranţă etc.-, mobilitate terestră - autospeciale dotate cu aparatură de termoviziune, maşini de teren si interventie, ATV-uri - şi navală - nave rapide de intervenţie şi de abordaj-control-salvare -, folosite de poliţiştii de frontieră în cadrul misiunilor de supraveghere si control a frontierei de stat a Romaniei.
Pe toată perioada manifestărilor, poliţiştii de frontiera au împărţit bucureştenilor pliante informative (despre cariera de poliţist de frontieră, activitatea de zi cu zi a Poliţiei de Frontieră şi dreptul la liberă circulaţie a persoanelor) şi obiecte promoţionale, fiind acompaniaţi de Ansamblul M.A.I. „Ciocârlia”, care a susţinut un concert folcloric.
Copiii prezenţi la evenimentul din parc au avut posibilitatea de a fi fotografiaţi în uniforma poliţiştilor de frontieră, iar toţi cei prezenţi s-au fotografiat la bordul mijloacelor de transport terestre şi navale şi s-au plimbat cu ambarcaţiunile P.F.R. pe lacul Herastrau. De asemenea, a putut fi admirată o demonstraţie de mânuire a armelor efectuată de reprezentanţii Asociaţiei „Tradiţia Militară” şi un concert cu muzică de fanfară.
Evenimentul a fost apreciat de toti participanţii, care au avut astfel posibilitatea să cunoască mai bine activitatea Poliţiei de Frontieră Române, precum şi echipamentele pe care instituţia le foloseşte pentru asigurarea securităţii frontierei de stat.
Prin această acţiune, Poliţia de Frontieră Română a dorit să îşi sărbătorească Ziua instituţională alături de cetăţeni, în slujba cărora îşi desfăşoară activitatea şi, de asemenea, să îi asigure că apropierea de viaţa comunităţii, comunicarea şi cooperarea cu cetăţenii în rezolvarea problemelor sunt priorităţile fiecărui poliţist de frontiera în activitatea de zi cu zi.