Înregistrări video de pe Twitter oferă detalii despre construirea zidului frontalier al lui Donald Trump, care are deja 600 de kilometri și avansează cu 3200 de metri pe zi în ciuda rezistenței furioase a avocaților pro-migrație, ecologiștilor și companiilor.

Mark Morgan, șeful Agenției americane a Vămilor și Protecției Frontierelor, a postat un video pe Twitter pe 19 octombrie.

Clipul marchează realizare altor 50 de kilometri de la precedenta postare a lui Morgan, din urmă cu 16 zile, pe 3 octombrie.

Rata de construcție este de puțin peste 3000 de metri pe zi.

După un început lent, ritmul a fost accelerat în anul 2020, pe măsură ce fondurile au început să vină.

Înregistrările video cu zidul în prim plan arată dimensiunea acestuia.

Opozanții s-au grăbit și ei să acuze dimensiunile proiectului.

Traversarea deșertului este periculoasă și mulți migranți au murit în astfel de tentative.

Unul dintre critici a folosit Twitter pentru a prezenta detalii ale terenului și să acuze faptul că li s-a luat pământul indienilor.

„Imbecilii de fasciști vor să ucidă această libertate sălbatică cu zidul produs de gândirea lor măruntă și înalt de 10 metri… Acest pământ a fost furat de la (indienii) O’odham și care acum este închis de un călău alb suprematist din Est.”

Însă zidul avansează, recunoaște ziaristul Jacob Soboroff de la televiziunea MSNBC.

În acest timp, programul lui Joe Biden promite să sporească dramatic imigrația, deopotrivă legală și ilegală.

Acesta prevede ca firmelor să li se permită să „importe” mai mulți muncitori din străinătate, primarilor de asemenea să aducă din exterior muncitori temporari.

De asemenea, Biden a promis că dacă va ajunge președinte va pune capăt folosirii poliției pentru depistarea imigranților ilegali, doar dacă nu comit o altă infracțiune și să accelereze afluxul de refugiați săraci într-un ritm de cel puțin 125.000 de persoane pe an.

Prin contrast, programul lui Trump promite restricții în privința imigrației și acordării de vize de muncă.