Zbor prin munţii Sibiului

Dacă iarna dăm jos praful de pe schiuri, snowboard-uri şi snowmobile, munţii din jurul Sibiului sunt ideali pentru zborul cu parapanta, pe timp de vară.

Munţii Făgăraş, Căldarea Bâlii, Munţii Cindrel, Valea Sadului, locuri perfecte pentru amatorii de sport extrem care nu se tem de înălţime şi se iau la trântă cu vântul. Clubul sibian Air Adrenaline oferă toate condiţiile celor interesaţi să înveţe să zboare cu parapanta. Dacă iarna dăm jos praful de pe schiuri, snowboard-uri şi snowmobile, pe timp de vară munţii din jurul Sibiului sunt ideali pentru zborul cu parapanta.

Munţii Făgăraş, Căldarea Bâlii, Munţii Cindrel, Valea Sadului, locuri perfecte pentru amatorii de sport extrem care nu se tem de înălţime şi se iau la trântă cu vântul. Clubul sibian Air Adrenaline oferă toate condiţiile celor interesaţi să înveţe să zboare cu parapanta.    CUM AJUNGI OBIECTIVE TURISTICE CAZARE

Cursurile organizate de clubul sibian sunt susţinute de instructori calificaţi, certificaţi şi atestaţi de Aeroclubul României. Clubul pune la dispoziţie pentru cursanţi întreg echipamentul necesar, parapantă, seletă şi cască. Fiecare cursant primeşte un certificat de absolvire la încheierea cursurilor iar după examenul de licenţă primesc licenţa de pilot aeronave ultrauşoare, clasa parapantă.    Unde se poate zbura cu parapanta

Clubul Air Adrenaline recomandă trei locaţii pentru zborurile cu parapanta. În zona Bâlea Lac există trei locuri de unde se poate decola cu parapanta. Fie de pe heliport, fie de pe Vârful Paltinul, fie de pe Vârful Netedu. Se poate ateriza fie la stâna dinaintea Cascadei, chiar lângă cabana Bâlea Cascadă sau pentru cei mai rezistenţi şi experimentaţi, la intrare în satul Cârţişoara după ce străbaţi cei 8 kilometri de pădure.

FOTO: Clubul Air Adrenaline În Păltiniş este recomandată decolarea din vârful pârtiei de schi cu aterizare la baza telescaunului. Însă locul de lansare este îngust iar partea de decolare este plină de obstacole. Ceva mai la şes, zona Sadu-Tocile poate fi o variantă pentru amatorii de zbor. Plecarea se face de la o altitudine de peste 700 de metri.

Ce este parapanta?

Parapanta este o rudă apropiată a paraşutismului. Diferenţa dintre cele două sporturi extreme este că parapanta se face cu lansare de la sol. Parapantele sunt foarte uşoare, simplu de împachetat tocmai pentru a putea fi transportate uşor. Ele sunt construite din nylon şi împachetate în silicon. Pilotul zboară într-o seletă, un fel de scaun, pentru maxim de confort. Cea mai frecventă modalitate de lansare este alergarea pe culmea unui deal sau munte însă lansarea se poate face şi prin intermediul unui cablu care, acţionat de un motor, ridică parapanta în aer urmând ca pilotul să dea drumul cablului în momentul în care atinge înălţimea dorită.