Stratul de zăpadă măsoară până la șase metri în unele zone pe Transfăgărășan. Drumarii acţionează joi cu două utilaje pentru curățarea șoselei, care ar putea fi deschisă circulaţiei auto de la 1 iulie
Stratul de zăpadă măsoară până la șase metri în unele zone pe Transfăgărășan. Drumarii acţionează joi cu două utilaje pentru curățarea șoselei, care ar putea fi deschisă circulaţiei auto de la 1 iulie, relatează Mediafax.ro
Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, Robert Elekes, circulaţia pe Transfăgărăşan rămâne închisă și în luna iunie, mai ales că în unele locuri stratul de omăt măsoară până la șase metri, pe carosabil.
”Iarna și zăpada par să fie amintiri îndepărtate. Nu și pentru colegii noștri de la Districtul Bâlea, care lucrează intens la îndepărtarea zăpezii de pe Transfăgărășan. Având în vedere cantitatea mare de zăpadă şi piatra de pe carosabil, mai este cale lungă până când drumul va fi sigur pentru circulația publică. Stratul de zăpadă ajunge și la șase metri, între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac. 1 iulie este data pentru deschiderea Transfăgărășanului, este termenul legal. Este problema cu versanții, de stabilizat, acolo trebuie să ne asigurăm că este totul în regulă”, a declarat, pentru Mediafax, Elekes.
Drumarii intervin joi cu două utilaje.
”Dacă reușim, prin vreo minune, să o deszăpezim mai devreme, există o presiune destul de mare, inclusiv mediatică, să se deschidă mai repede, dar cu o săptămână, nu mai mult. La ce estimau băieții, mai au de lucru mult. Două-trei săptămâni lejer. Se intervine cu două utilaje, unul deschide calea și următorul vine și lărgește”, a adăugat sursa citată.
Transfăgărăşanul leagă Ardealul de Muntenia, traversând cel mai înalt lanţ muntos din România, Munţii Făgăraş.